Francouzky nastoupí ve finále Fed Cupu s Garciaovou a Mladenovicovou

2. 11. 2016, 13:30
Aktuality 11
Kapitánka Amelie Mauresmová dnes odhalila nominaci pro listopadové finále Fed Cupu. Francouzský tým bude čelit českým tenistkám v sestavě Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová, Alizé Cornetová a Pauline Parmentierová.
Francouzský fedcupový tým

Hrát se bude o víkendu 12. a 13. listopadu ve Štrasburku a české družstvo bude usilovat o třetí trofej za sebou a pátý triumf za posledních šest let. Kapitán Petr Pála na zápas už dříve nominoval Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Barboru Strýcovou a Lucii Hradeckou.

Francouzská kapitánka Amélie Mauresmová svou nominací nepřekvapila. Oporami jejího týmu jsou 23. hráčka světa Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová, které patří v žebříčku 42. místo. Letos se právě Garciaová s Mladenovicovou postaraly o postup Francie přes Itálii i Nizozemsko.

Obě nastupují do dvouher a rovněž do čtyřhry, v níž tvoří elitní světový pár. V deblovém žebříčku se po vyřazení v semifinále Turnaje mistryň, kde byly nasazenými jedničkami, dělí o druhé místo.

"Takhle jsme to čekali. Není to nic překvapivého. Pořád platí, že se role favoritů nezříkáme. Mají ale nebezpečné singlistky a výborného debla. Důležité je, abychom přijeli v pořádku a v síle, jakou máme nahlášenou," řekl Pála ČTK.

V srpnu byly obě hvězdy francouzského výběru z reprezentace dočasně suspendovány, jelikož po šokující prohře v prvním kole na olympijských hrách kritizovaly francouzskou federaci kvůli aféře s oblečením.

Údajně jim nikdo z funkcionářů neřekl, že musí jako deblový pár nastoupit ve stejném oblečení. Mladenovicová tak musela na poslední chvíli své deblové partnerce dres půjčit. O měsíc později byla jejich suspendace odvolána.

Do sestavy se poprvé od loňského čtvrtfinále vrátila Alizé Cornetová a bývalá světová jedenáctka je třetí možnou singlistkou. "Těžko říct, jak to postaví, jak to promíchají. Mají stejně jako my na singly víc než jednu možnost," uvedl Pála. Poslední nominovanou je Pauline Parmentierová.

Favoritkami ve finále budou české tenistky i proto, že jsou v týmu světová šestka Plíšková a třináctka Kvitová. Mauresmová však papírovým předpokladům nepřikládá takovou váhu.

"Když se srovnáváte s týmy, které tu soutěž vyhrály, vždycky mají hráčku z Top Ten, nebo někoho, kdo vyhrál grandslamové turnaje nebo byl ve finále. Ale žebříček odráží celou sezonu za 52 týdnů. Nám jde jen o dva dny," uvedla bývalá světová jednička na tiskové konferenci.

"Za dva dny se v pěti zápasech může stát spousta věcí. Holky mají na to, aby zahrály výborně a porazily špičkové hráčky," řekla Mauresmová.

Uznala ale sílu českého výběru. "Čeká nás samozřejmě těžký úkol. Nejsou silné jen na papíře, ale výborně v téhle soutěži hrají," uvedla na adresu obhájkyň titulu z posledních dvou sezon. Francie zvítězila ve Fed Cupu jen v letech 1997 a 2003.

Češky mají s Francouzkami vyrovnanou bilanci 3-3. Naposledy se utkaly loni v Ostravě, kde semifinálový duel ovládly domácí tenistky.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
se dalo čekad todle jinak by to francouski nemohli vyhrád
Reagovat
Frick
Věřim, že nejhůře 3 za 4 singlů holki vyhrajou.

Petra se snad definitivně našla a navíc Niculescu prý hrát finále nebude. :o)

Trochu ale mám pochybnosti, zda Karolína by měla hrát singla automaticky. Tam bych si 100% jistej nebyl.

No a na debla bych nespoléhal. Překvapivě. :o) Teoreticky by mohla být výhoda v tom, že Kiki s Caroline mohly mít za sebou po dvou singlech, kdežto za nás by třeba hrála Kája s čerstvou Bárou. Samozřejmě nechci říkat, že bych našim holkám v deblu nevěřil, ale úplně by to naše parketa nebyla.
Reagovat
tommr
pokud se nestane nic mimořádnýho tak čekám, že první den porazí Karolína Mladenovicovou a Petra porazí Garciaovou a druhej den to ukončí Karolína proti Garciaový. Debl se už bude dohrávat jen exhibičně ... :)
Reagovat
janek_da
To by byla nuda. Snad bude 1.den nějaká ostuda.
Reagovat
Fandina
Jo jo, doufám, že budou všechny holky v pohodě a že nebudou nějaké problémy. Jinak jsem se dívala na H2 a Petra je u obou aktivní, Kája má zase s oběma vyrovnané skore. Jinak doufám, že nebude v nějaké dobré extra formě Cornet, aby jí nakonec nepostavili, protože u ní nikdy nevíš. Ale i tak by to mělo klapnout ve třech. Kája s Petrou by je měly porazit a debl jako exhibice.
Reagovat
FulnekUltras
Pak se nemůžem divit, že většinu ostatních zemí FC nezajímá... ;)
Reagovat
Fandina
Rusko vloni to zajímalo hodně. A každou zemi, která je ve finále to zajímá. Jistě, Kája s Petrou teď vypadají ve formě, ale co když Frantíci udělají nějaký pomalý povrch a holky se budou trápit, jako Kája na TM nebo minule v Rumunsku, kde říkaly, že je to oranice.
Reagovat
PetaM
Jedna z našich rupne. Očekávám Káju. Ale netroufnu si říct, se kterou z nich :D
Reagovat
bIbec
Každá může porazit každou, to je jasná věc.. ale pokud by mi třeba někdo řekl: "Hele, blbče, vidím do budoucnosti a vím, že Češky prohrajou jeden zápas, ale neřeknu ti kdo, zkus si tipnout", tak tipnu, že Karolína prohraje proti Garcie.
Reagovat
tommr
kritickej bude podle mě zápas Karolíny s Mladenovicovou ...
Reagovat
FulnekUltras
Teď jen klid - a bude to popáté naše !!!!!!!!!!!!!

Současná generace hráček si zaslouží svou historickou dominanci potvrdit i v FC.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist