Francouzky začaly na Bali vítězně, Rybáriková prohrála

4. 11. 2009, 17:32
Aktuality 1
Dvojitým úspěchem francouzských tenistek začal první ročník podniku na Bali, kde se o dotaci 600.000 dolarů utkávají nejlepší letošní vítězky turnajů WTA International. Své první zápasy zvládla Aravane Rezaiová i nasazená jednička Marion Bartoliová. Ta porazila Slovenku Rybárikovou, která si tak zkomplikovala situaci ve skupině.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová zažila úspěšný turnaj na Bali už před třemi lety. Tehdy se na ostrově hrál regulérní turnaj WTA, ve kterém došla až do finále. A špatně nezačala ani letos, kdy ve skupině A ve dvou setech porazila Magdalenu Rybárikovou. Ta favorizované Francouzce dělala problémy hlavně v prvním setu, ve druhém už to byla jen ona, která odvracela brejkboly, a celkově třetí proměněný brejkbol Bartoliové rozhodl o její výhře 6-4 6-4.

Další Francouzka Aravane Rezaiová na rozdíl od své krajanky nebyla v úvodním utkání favoritkou, a také v prvním setu uhrála proti Sabině Lisické z Německa jediný game. V dalším setu si Rezaiová vedle lépe hlavně při svém druhém podání a díky proměněnému brejkbolu si vynutila třetí set. V něm pak soupeřce udělila lekci z efektivity: Lisická měla osmkrát možnost sebrat jí podání, ale využila ji jen jednou. Rezaiová prolomila servis Němky dvakrát a po hodině a tři čtvrtě zvítězila.

Ve skupině C viděli diváci v první den souboj dvou generací: dvacetiletá Belgičanka Yanina Wickmayerová vyzvala o téměř 20 let starší Kimiko Dateovou-Krummovou. Japonka, která se vrátila na okruh WTA loni po 12 letech, byla talentované Belgičance vyrovnanou soupeřkou, Wickmayerová bale první set získala v tie-breaku a tři brejky ve druhé sadě jí zajistily úvodní vítězství.

Roli favoritky pak potvrdila i Australanka Samantha Stosurová. Ta sice na Bali přiletěla až v pondělí a měla tak pouhý den na aklimatizaci, Maďarku Agnes Szavayovou ale dokázala porazit ve třech setech.

Výsledky - Bali (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):
Skupina A: Bartoliová (1-Fr.) - Rybáriková (11-SR) 6:4, 6:4.
Skupina B: Stosurová (2-Austr.) - Szavayová (9-Maď.) 6:2, 3:6, 6:1.
Skupina C: Wickmayerová (3-Belg.) - Dateová-Krummová (12-Jap.) 7:6 (7:5), 6:3.
Skupina D: Rezaiová (10-Fr.) - Lisická (4-Něm.) 1:6, 6:3, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist