Friedl po třech letech slaví, s Poláškem vyhráli v Umagu

1. 8. 2010, 22:16
Aktuality 0
ATP UMAG - Leoš Friedl se na antuce v chorvatském Umagu dočkal po třech letech titulu ve čtyřhře na okruhu ATP. Třiatřicetiletý deblista porazil v dnešním finále spolu se Slovákem Filipem Poláškem 6-3 7-6 jiný česko-slovenský pár František Čermák a Michal Mertiňák.
Leoš Friedl a Filip Polášek

Do finále soutěže deblistů v Umagu se dostali dva česko-slovenské páry. O titul z chorvatské antuky si zahráli druzí nasazení František Čermák s Michalem Mertiňákem proti Leoši Friedlovi s Filipem Poláškem. Vítězství si nakonec připsal nenasazený pár Friedl/Polášek.

Friedl s Poláškem startovali teprve na druhém společném turnaji. V Umagu dokázali vyřadit i nejvýše nasazené duo Melzer/Petzschner, kteří letos vyhráli Wimbledon. 

"Jsou to skvělé pocity. Vždy když vyhrajete turnaj, se musíte cítit dobře," řekl Polášek. "Bylo to zvláštní finále, protože na každé straně kurtu byl jeden Slovák a jeden Čech," připomněl. 

"Umag je ohromný turnaj. Hrajeme tu rádi, protože tu o prázdninách fandí hodně Čechů a Slováků. Podporovali nás tu od prvního kola, tak jim chci poděkovat," dodal Polášek.

Shodou okolností právě s Čermákem dosáhl Friedl v minulosti nejvíce úspěchů. Získal s ním 13 ze svých 16 titulů včetně toho dosud posledního ve Stuttgartu v roce 2007. Od té doby se wimbledonskému vítězi ve smíšené čtyřhře z roku 2001 nepodařilo ani postoupit do finále.

Čermák s Mertiňákem se do společného finále dostali podeváté, letos však na pět loňských triumfů (včetně toho z Umagu) ještě navázat nedokázali ani jediným.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Čtyřhra - finále:
Friedl/Polášek (ČR/SR) - Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) 6-3 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist