Fritz neztratil set ani s Wolfem, v Atlantě si vybojoval druhou šanci na triumf

29. 7. 2023, 22:49
Aktuality 0
ATP ATLANTA - Taylor Fritz (25) si znovu po čtyřech letech zahraje finále na domácím turnaji ATP 250 v Atlantě. Letos do něj dokráčel bez ztráty setu a jediným prohraným servisem po semifinálové výhře nad krajanem Jeffreym Wolfem (24). O druhý letošní a celkově šestý titul si nejvýše nasazený Američan zahraje s Australanem Aleksandarem Vukicem (27), který ve svém premiérovém semifinále zdolal Francouze Uga Humberta (25).
Taylor Fritz (© Profimedia)

Taylor Fritz loni posbíral včetně Masters v Indian Wells celkem tři trofeje, byl kousek od semifinále Wimbledonu a poprvé si zahrál Turnaj mistrů.

V letošní sezoně se ale dostal do útlumu. Ze tří grandslamů byl nejdál ve třetím kole French Open, do finále postoupil jen na dvou menších domácích akcích ATP 250 - v únoru triumfoval v Delray Beach a dnes zvládl semifinále v Atlantě.

Pětadvacetiletý Američan potvrzuje roli největšího favorita. Ve třech zápasech neztratil set a pouze jednou přišel o podání. Po Číňanu Yibingu Wuovi a Japonci Keii Nišikorim si poradil i s krajanem Jeffreym Wolfem, kterého přehrál 6:3, 7:5.

"Byl to solidní zápas, po celou dobu jsem dobře podával. Kdykoliv jsem měl problémy, zahrál jsem dobré body. Jen jsem dělal, co jsem potřeboval a nedal mu moc šancí," komentoval Fritz.

Světová devítka Fritz postoupil do svého 11. finále, v nichž má bilanci 5:5. Před čtyřmi lety v Atlantě ho o první triumf na hardu připravil Alex de Minaur, nyní o mnoho zkušenější Američan bude favoritem proti jinému Australanovi Aleksandaru Vukicovi (h2h 0:0).

Sedmadvacetiletý tenista s černohorskými kořeny Vukic ve svém prvním semifinále na okruhu ATP zdolal 3:6, 7:6, 7:5 Francouze Uga Humberta a podruhé překonal své maximum.

"Finále bude sakra těžké. Taylor je hráč TOP 10 a nejlepší Američan. Potřebuju dobrý servis, return a hru jako dnes ve druhém a třetím setu. Myslím, že v tomto prostředí se může stát cokoliv," řekl Vukic, bývalá hvězda univerzitního tenisu v Illinois.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgia, tv. povrch, 1,981.470 eur
sobotní výsledky (29. 07. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Fritz (1-USA) - Wolf (8-USA) 6:3, 7:5
Vukic (Austr.) - Humbert (7-Fr.) 3:6, 7:6 (7:2), 7:5

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist