Fritz protáhl vítěznou sérii. Murrayho udolal po tříhodinovém obratu

5. 8. 2023, 00:37
Aktuality 1
ATP WASHINGTON - Světová devítka Taylor Fritz (25) na domácím betonu ve Washingtonu vyhrál šlágr s Andym Murraym (36), jenž neukončil čtrnáct měsíců dlouhé čekání na skalp hráče TOP 10. Nejvýše nasazený Američan udolal britského veterána až po tříhodinovém boji 6:7, 6:3, 6:4, následně dokázal rychle zmobilizovat síly a po výhře nad Australanem Jordanem Thompsonem postoupil do semifinále. V něm se sedm zápasů neporažená světová devítka utká s Tallonem Griekspoorem. Páteční dvojboj naopak nezvládl druhý nasazený Frances Tiafoe (25), jenž ve čtvrtfinále podlehl Britu Danielu Evansovi (33).
Profily hráčů
Taylor Fritz (© Profimedia)

Taylor Fritz minulý týden triumfoval v Atlantě, kde dal zapomenout na nepovedenou část sezony na trávě, a na vítěznou vlnu naskočil i ve Washingtonu. Po krajanu Zacharym Svajdovi si v pátek poradil během pár hodin i s Andym Murraym a Jordanem Thompsonem.

V prvním setu souboje s britským veteránem americký favorit neudržel výhodu brejku, neproměnil tři setboly včetně dvou při svém podání a čekala ho dlouhá cesta k obratu. Nakonec byl úspěšný a zvítězil až po třech hodinách boje 6:7, 6:3, 6:4.

"Musel jsem často chodit na síť, hrát dropshoty a rozdávat míčky po celém kurtu. Je tu obrovské horko, hraje se snad s těmi nejtěžšími míčky. Teď se budu snažit co nejlépe zregenerovat a připravit se na další zápas," komentoval Fritz.

I když na to měl sotva tři hodiny, na čtvrtfinále se zkoncentroval. Australana Thompsona přehrál 6:3, 6:3 a svou neporazitelnost protáhl už na sedm utkání.

"V posledních týdnech jsem odvedl spoustu tvrdé práce. Věděl jsem, že nás čeká jedna z fyzicky nejnáročnějších částí sezony. Ale určitě jsem netrénoval na to, že odehraju dva zápasy během jednohop dne. A už vůbec ne po tříhodinové bitvě. Ale večer jsem hrál opravdu dobře, pomohl jsem si rychlými brejky, což byl tak trochu můj plán," uvedl Fritz.

O třetí letošní finále a opět na domácí půdě si Fritz zahraje v souboji vítězů dvou turnajů ATP v roce 2023 s Tallonem Griekspoorem. Nizozemský tenista nejprve zvládl osmifinálovou dohrávku s Gaëlem Monfilsem a vzápětí zastavil Američana Jeffreyho Wolfa.

Z pátečního dvojboje neodešel vítězně druhý nasazený Frances Tiafoe. Po hladké výhře nad čínským teenagerem Junchengem Shangem neuspěl ve čtvrtfinále proti Danielu Evansovi, který zvítězil 6:4, 7:5 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 4:4.

Zatímco třiatřicetiletý Brit v pátek absolvoval dvě utkání, jeho semifinálový soupeř Grigor Dimitrov (h2h 2:3) vůbec nehrál. Z osmifinále stihl postoupit už ve čtvrtek a přes čtvrtfinále se dostal bez boje po odstoupení Francouze Uga Humberta.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.013.940 dolarů
páteční výsledky (04. 08. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fritz (1-USA) - Thompson (Austr.) 6:3, 6:3
Evans (9-Brit.) - Tiafoe (2-USA) 6:4, 7:5
Dimitrov (5-Bulh.) - Humbert (13-Fr.) bez boje
Griekspoor (12-Niz.) - Wolf (16-USA) 7:5, 6:4
• Dvouhra - osmifinále •
Fritz (1-USA) - Murray (15-Brit.) 6:7, 6:3, 6:4
Tiafoe (2-USA) - Juncheng Shang (Čína) 6:2, 6:3
Evans (9-Brit.) - Ševčenko (Rus.) 6:4, 6:3
Thompson (Austr.) - Eubanks (11-USA) 6:2, 6:2
Griekspoor (12-Niz.) - Monfils (Fr.) 6:4, 1:6, 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist