Fritz si na trávě v Eastbourne poradil s Querreym a má první titul

29. 6. 2019, 22:35
Aktuality 5
ATP EASTBOURNE - Také na trávě v Eastbourne se našel nový šampion. Premiérový titul na okruhu ATP slaví jednadvacetiletý Američan Taylor Fritz, který ve finále porazil o deset let staršího krajana Sama Querreyho.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz si své první finále na okruhu ATP zahrál už v únoru 2016 v domácí hale v Memphisu, ale titul proti Keii Nišikorimu nevybojoval. Na druhé finále čekal přes tři roky, ale dnes na trávě v britském Eastbourne se už triumfu dočkal.

Jednadvacetiletý Američan v pěti zápasech ztratil jediný set ve druhém kole s nasazenou jedničkou Guidem Pellou z Argentiny, v semifinále vyřadil domácí nasazenou torjku Kylea Edmunda v dnešním finále si poradil 6-3 6-4 se Samem Querreym.

"Jsem moc šťastný, že jsem tady získal svůj první titul. Na tuhle chvíli nikdy nezapomenu. Navíc mohu být spokojený se svými výkony, což mi dodává sebedůvěru do dalších turnajů," řekl 42. hráč světa Fritz, který příští týden v prvním kole Wimbledonu vyzve po zranění zad se vracejícího Tomáše Berdycha.

Jednatřicetiletý Querrey se tento týden vrátil na kurty po více než dvouměsíční pauze zaviněné zraněním břišních svalů. Jubilejní 20. finále ale ve svůj 11. titul titul a první od srpna 2017 neproměnil.

"Mám teď smíšené pocity. Prohrát ve finále není nikdy příjemné, ale na druhou stranu jsem odehrál skvělý turnaj po dlouhé pauze, takže to musím brát pozitivně a hledět do budoucna," uvedl semifinalista Wimbledonu 2017 Querrey.

• ATP 250 EATBOURNE •
Velká Británie, tráva, 745.880 dolarů
sobotní výsledky (29. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Fritz (USA) - Querrey (USA) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Cico93
Ta cena pre Kvéryho, tak to je iná sranda:-))
Reagovat
a.magerova
To jooo... celkem hlavolam, jak TO uchopit do obou rukou.... :-))))

http://tenisite.info/wp-content/uploads/2019/06/fritz-querrey-eastbourne-8.jpg

Gratulace Taylorovi... ;-)
Reagovat
dunphy
Na zmrzku tak akorát
Reagovat
Fandina
Pro Berďulku težký hráč do prvního kola. Ale uvidíme. Držím palce Berďo pojď!!!!!!!

A jinak gratulka Fritzovi k titulu. Hrál dobře.
Reagovat
Kuzzie
Pěkně, taťko ????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist