Fritz v Atlantě s Kingem nezaváhal, Tomic vyrovnal letošní maximum

26. 7. 2019, 09:21
Aktuality 5
ATP ATLANTA - Druhý nasazený Američan Taylor Fritz vstoupil do domácího turnaje v Atlantě očekávanou výhrou nad krajanem Kevinem Kingem. Přemožitele Grigora Dimitrova přehrál hladce ve dvou setech a postoupil do čtvrtfinále, v němž ho čeká Srb Miomir Kecmanovič. Další čtvrtfinálovou dvojici vytvořili Australané Bernard Tomic a Alex De Minaur.
Taylor Fritz

Američan Taylor Fritz v lednu vyhrál challenger v Newport Beach, ale pak na tvrdém povrchu třikrát po sobě v prvním kole a od konce března na hardu nehrál. 

Po čtyřech měsících se na něm představil včera v Atlantě a svůj úvodní zápas v roli favorita zvládl. O osm let staršího krajana Kevina Kinga, který je až 405. hráčem světa, ale v prvním kole si proti Grigoru Dimitrovovi připsal premiérovou výhru na okruhu ATP, přehrál 6-2 6-3.

Jednadvacetiletý Fritz se po 45 minutách hry ujal vedení 6-2 a 3-0, než si vývoj zkomplikoval třemi prohranými gamy v řadě. Další problémy si ale nepřidělal, v následujícíh třech hrách ztratil jen tři míčky a počtvrté v sezoně postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. 

O semifinále si 32. muž světového žebříčku Fritz, jenž v červnu triumfoval na trávě v Eastbourne, zahraje s devatenáctiletým Srbem Miomirem Kecmanovičem (h2h 1-0). Ten ve druhém kole smetl dvakrát 6-2 osmého nasazeného Francouze Uga Humberta.

Bernard Tomic na úvod čtvrtečního programu porazil 6-4 7-6 krajana Matthewa Ebdena, s nímž neztratil set ani ve čtvrtém vzájemném duelu, a teprve podruhé v sezoně (z 21 turnajů) vyhrál dva zápasy po sobě.

O první semifinále od loňského října, kdy triumfoval v čínském Chengdu, si šestadvacetiletý Australan zahraje v prvním vzájemném střetnutí s dalším krajanem Alexem De Minaurem. Dvacetiletý Australan si poradil 6-4 6-4 s domácím Bradleym Klahnem.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 777.385 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Fritz (2-USA) - King (USA) 6-2 6-3
De Minaur (3-USA) - Klahn (USA) 6-4 6-4
Kecmanovič (Srb.) - Humbert (8-Fr.) 6-2 6-2
Tomic - Ebden (oba Austr.) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Vlk-v-trave
No prosím, co dokáže jeden soudce:)
Reagovat
EllNino
ale zrovna Matt to odnést nemusel :/ ...

A doufám, že to neodnese Alex :))
Reagovat
Vlk-v-trave
No podle mně to asi odnese...
Tomic konečně našel motivaci.
takže dost mu hrozí, že ten turnaj vyhraje :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Bernie hraje příštích 12 měsíců o 25 % PM za první kolo Wimbledonu :)

Byl by fór, kdyby se mu fakt za tu dobu zalíbilo vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Největší fór by byl, kdyby příští Wimbledon vyhrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist