Fritz v Delray Beach porazil Kecmanoviče a slaví 5. triumf

19. 2. 2023, 23:08
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Taylor Fritz na svém prvním turnaji v roli světové sedmičky slaví triumf. Američan potvrdil roli nasazené jedničky na domácí půdě v Delray Beach, kde ve finále porazil 2-1 na sety Srba Miomira Kecmanoviče a získal 5. titul.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© Profimedia)

Taylor Fritz má za sebou životní sezonu ozdobenou třemi tituly v čele s vítězstvím na podniku Masters 1000, premiérovou účastí na Turnaji mistrů a posunem do Top 10.

Na úvod letošního roku byl jedním z hlavních strůjců amerického triumfu v United Cupu, ale na následných dvou individuálních turnajích vyhrál jen tři z pěti zápasů. Na Australian Open prohrál s Alexeiem Popyrinem a v Dallasu s Yibingem Wu.

Tento týden už však 25letý Američan roli největšího favorita potvrdil. Na domácí půdě v Delray Beach, kde se představil poprvé jako sedmý hráč světového žebříčku, si po Emiliu Gómezovi, Adrianu Mannarinovi a Mackenziem McDonaldovi poradil i se Srbem Miomirem Kecmanovičem, kterého ve finále porazil 6-0 5-7 6-2.


Po jednoznačném prvním setu, v němž ztratil po servisu jen dva míčky a po prvním podání vyhrál všech osm bodů, se hra vyrovnala. Přesto Fritz mohl zápas vyhrát mnohem rychleji, ale ve druhém setu nevyužil za stavu 4-3 dva brejkboly a za stavu 5-4 při mečbolu chyboval.

Následně poprvé v zápase čelil brejkbolům, o servis přišel a rozhodnout musel třetí set. V něm už ale měl navrch opět Američan. Po servisu vyhrál 16 z 20 fiftýnů a po dvou hodinách se mohl radovat z vítězství. Soupeři oplatil porážku z loňského Miami a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1.

Vítěz loňského turnaje Masters 1000 v Indian Wells Fritz hrál jubilejní 10. finále a získal 5. titul. Na tvrdém povrchu slaví potřetí, podruhé na domácí půdě.

"Když jsem tu hrál poprvé, tak jsem měl z téhle soutěže úžasný pocit. Hlavně fanoušci byli neuvěřitelní a já byl pyšný, že jsem americký tenista. Poté, co jsem tu v předchozích letech vypadl v prvních kolech, je letošní ročník neuvěřitelný. Nemohu být šťastnější, že jsem se vrátil tímto výsledkem," radoval se Fritz.

23letý Kecmanovič, bývalý nejlepší junior světa, byl ve finále potřetí v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu. Jediný titul vybojoval v červenci 2020 na antuce v rakouském Kitzbühelu.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 718.245 dolarů
nedělní výsledky (19. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Fritz (1-USA) - Kecmanovič (4-Srb.) 6-0 5-7 6-2
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Arevalo (1-Niz./Salv.) - Stalder/Hijikata (USA/Austr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Fritz byl hned, když se před lety objevil, považován za velký talent. Bylo pár hluchých let, ale je to tady. Jede. Gratulka!!!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist