Fritz ve finále v Indian Wells zastavil Nadala a má první trofej z Masters!

21. 3. 2022, 01:25
Aktuality 328
ATP INDIAN WELLS - Taylor Fritz ve finále turnaje Masters 1000 v Indian Wells ukončil letošní neporazitelnost Rafaela Nadala čítající 20 zápasů. I přes zdravotní potíže s kotníkem ve svém největším finále zdolal trojnásobného šampiona limitovaného bolestmi při dýchání 6-3 7-6. Čtyřiadvacetiletý Američan získal druhý a dosud nejcennější titul a stal se prvním domácím šampionem po 21 letech. V žebříčku se posune na 13. místo.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz si loni v Indian Wells, kde se hrálo výjimečně až v říjnu, zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a od té doby mezi osmičkou nejlepších na akcích této kategorie třikrát po sobě nechyběl.

Tehdy v Kalifornii poprvé na jednom turnaji porazil dva hráče Top 10 a skončil až v semifinále. A také letos vyřadil dva členy elitní desítky a opět dvakrát vylepšil své maximum.

Po páteční výhře nad třináct zápasů neporaženou světovou sedmičkou Andrejem Rubljovem postoupil do svého největšího finále a v neděli v něm zaskočil i v této sezoně neporaženého čtvrtého hráče světa Rafaela Nadala.

Statistiky zápasu
Nadal - Fritz
3 esa 3
1 dvojchyby 3
67 %
1. podání 'in' 64 %
56 %
úsp. 1. podání 69 %
54 %
úsp. 2. podání 48 %
21 winnery 20
34 nevyn. chyby 22
10/13 hra na síti 8/17
2/10 brejkboly 4/9
72 celkem bodů 82
čas: 2:06

Fritz si přitom v předzápasovém tréninku znovu podvrtl kotník, který si poranil v předchozím semifinále, odešel z kurtu a málem o svůj největší zápas kariéry přišel. Jeho tým ho ale dokázal dát dohromady a se zatejpovaným kotníkem mohl nastoupit.

A hned v úvodu zápasu hraného za silného větru Fritz na favorita vletěl jako uragán. Bleskově se ujal vedení 4-0 a v publiku se mísilo nadšení s údivem nad nečekaným průběhem. Nadal sice manko jednoho brejku smazal, ale vzápětí potřetí ztratil servis a po prohraném setu na několik minut zmizel s fyzioterapeutem v útrobách stadionu.

Ve druhé sadě se už strhla vyrovnaná bitva a Nadal, který se kvůli bolestem zad často snažil výměny rychle ukončit, v ní měl několik šancí. Jenže nepotvrdil brejk na 2-1, za stavu 4-4 nevyužil brejkbol a v dalším gamu musel odvracet mečbol. Rozhodoval až tie-break a zkušený Španěl vedl 5-4 a měl dva servisy, Fritz přesto získal následné tři body a mohl začít slavit životní úspěch. 



"Ani nedokážu popsat, jak je to směšné, že jsem dokázal takhle hrát. V životě jsme před zápasem nezažil horší bolest," řekl Fritz se slzami v očích po splnění dětského snu.

"Před zápasem byly mé emoce jako na horské dráze. Od myšlenky, že k zápasu nenastoupím, až po všechnu tu práci s kotníkem, abych... Vlastně jsem přišel na kurt a vůbec mě to neovlivňovalo," přiznal americký tenista.

"Všichni v týmu mi řekli, ať ten zápas nehraju. Ale řekl jsem jim, že to zvládnu. Že chci jít na kurt s Rafou a uvidíme, zda to dokážu překonat," uvedl Fritz, svěřenec Paula Annaconeho.

"Teď budu muset zadržovat slzy při každém rozhovoru, který mě čeká. Bude to těžké, protože vyhrát tento turnaj, zejména v Indian Wells, je jeden z těch dětských snů, o kterých si myslíte, že se nikdy nemohou splnit," zářil šťastný rodák z kalifornského Rancho Santa Fe, který Nadalovi oplatil porážku z finále v Acapulcu 2020.



Hráče Top 10 porazil podesáté, výhrou nad světovou čtyřkou vyrovnal svůj nejcennější skalp. Recept na člena Big 3 našel až na 9. pokus.

"Celou kariéru jsem tyhle zápasy proti velikánům prohrával. Vždy jsme měl pocit, jako by byli neporazitelní. Rafa byl letos neporažený. Ale pokud chci vyhrávat velké tituly, musím je porážet i na té největší scéně. Jiná cesta není," uvědomuje si Fritz. "Jen doufám, že je Rafa OK, Neumím si představit, v jaké stavu musí být jeho tělo po 20 výhrách v řadě," dodal Fritz.

Finále si Fritz zahrál posedmé v kariéře a z triumfu se raduje teprve podruhé. První titul slavil už v roce 2019 na trávě v Eastbourne. Díky životnímu úspěchu vyletí ve světovém žebříčku na 13. místo a o tři příčky překoná své maximum.

Turnaj Masters 1000 vyhrál Fritz jako první Američan od Miami 2018, kde triumfoval John Isner. V Indian Wells se stal prvním domácím šampionem od roku 2001, kdy triumfoval Andre Agassi, a nejmladším vítězem od roku 2011, kdy zvítězil Novak Djokovič.



Nadal o bolesti: Jak bych v sobě měl jehlu
Nadal utrpěl první porážku v roce 2022 až v celkově 21. zápase. Lepší vstupy do sezony měl jen Djokovič, který v sezoně 2011 vyhrál 41 zápasů a předloni 26 zápasů, než našel přemožitele.

35letý Španěl letos triumfoval na podniku ATP 250 v Melbourne, na Australian Open získal rekordní 21. grandslamový titul a ovládl akci ATP 500 v Acapulcu. Celkově 37. titul z turnajů Masters 1000, kterým by vyrovnal rekord Djokoviče, už ale přidat nedokázal. 

"Musím přiznat, že jsem měl bolesti. Měl jsem problémy s dýcháním. Nevím, jestli je to žebro, zatím nevím. Když dýchám, když se hýbu, je to jako jehla uvnitř těla. Z bolesti se mi trochu točí hlava. Je to druh bolesti, která hodně omezuje. A není to jen o bolesti při pohybu, protože to ovlivňuje i mé dýchání," řekl smutný Nadal.

"Je to víc ne jen smutek z prohry. To jsem akceptoval možná už před koncem zápasu. Jde o to, že teď docela trpím. Snažil jsem se ze všech sil, ale nebyl to můj den. Ale to se prostě stává, mám s tím své zkušenosti. Je těžké v takovém okamžiku hrát velké finále, jen jsem se snažil bojovat až do konce. Ve druhém setu jsem neproměnil několik šancí," komentoval rodák z Mallorcy.

"Je pro mě těžké zápas analyzovat. A vlastně není ideální čas o tom mluvit. Dnes jsem nebyl schopný udělat normální věci. Zkusil jsem to a prohrál se skvělým hráčem. Taylorovi dnešní vítězství může hodně pomoct. Hrál skvěle a už během týdne odehrál několik skvělých zápasů, hlavně včera. Včerejší vítězství (nad Rubljovem) je podle mě mnohem cennější, protože proti sobě měl silnějšího soupeře. Je vidět, že se zlepšuje," dodal Nadal.


Na následujícím podniku Masters v Miami Nadal startovat nebude, odhlásil se už před dvěma týdny. Znovu hrát by měl od 10. dubna na antukovém Masters v Monte Carlu.

Indian Wells už pošesté v řadě poznalo jiného šampiona. Na předchozích ročnících triumfovali Brit Cameron Norrie (2021), Rakušan Dominic Thiem (2019), Argentinec Juan Martín del Potro (2018), Švýcar Roger Federer (2017) a Srb Novak Djokovič (2016).

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
nedělní výsledky (20. 03. 2022)
• Dvouhra - finále •
Fritz (20-USA) - Nadal (4-Šp.) 6-3 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

328
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Rafaeoli25
Zpět i k tenisu, abychom tu nemluvili jen o té politice smile. Už bychom měli konečně zanechat těch nesmyslných rozmíšek, hůře válek o tom, kdo je lepší, kdo je GOAT, která statistika je ta důležitější atd., nemá to fakt úroveň. Bavíme se tady proboha o třech nejdominantnějších hráčích historie, kteří pokořili doslova co se dalo, všichni tři. Neexistují slova, kterými bych dokázal vyjádřit, jak si všech tří unisono vážím a jak jsem rád, že jsem tuhle tenisovou dobu zažil. Nemůžu se dočkat okamžiku, až budou všichni tři zase společně na jednom turnaji a všichni budou moci hrát naplno a dělat nám všem radost. Sláva jim smilesmile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, já ale přicházím s Flag of piece, rád bych, aby se všichni vzpamatovali a přestali s tímhle hrocením. Nedovedu si představit, že by kdyby byl v té době internet probíhalo by to samé mezi fanoušky Borga, McEnroea a Lendla nebo v jiné době mezi fanoušky Samprase a Agassiho atd.atd. Ale možná se pletu, kdoví..
Reagovat
Pe3k
Však já nic neříkám, jen sem ti poslal "odborníka" na tenis, který se dobře poslouchá...
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát by trofej nad hlavu nepozvedl. smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Asi ne hele.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo mu mizerně
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
IW 2022 si historia bude pamätať ako turnaj, ktorý ukázal, že súper, ktorého Nadal nevie zdolať s Ihlami v pľúcach, dokáže Djokovic poraziť so zlomeným rebrom.

Novak Goat.
Reagovat
smazaný uživatel
smileNovak je o třídu lepší a nejen v tenise. Myslím že by se Rafovi vyplatila solidarita k Novakovým distancům. Ale to už je pryč.
Reagovat
SwissMaestro
Za ty jeho kecy proti Djokerovi Rafu nemá ráda hodně lidí :)
Reagovat
smazaný uživatel
já ho mám rád pořád, ale mám obavy že už asi nenastoupí.
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš mi prosím tě říct, proč říkáš takové ubohosti? Jak může být o třídu lepší v tenise, to máš podložené čím jako? Kdyby to tak bylo, tak bude mít 25 GS a Nadal 15, pak bezpochyby, neřeknu na to ani slovo. A co se týče charakteru obou, jak můžeš říct i tohle? Víš kolika lidem pomohl Nadal? Kolik dál peněz do charity, na pomoc po katastrofách, do rozvoje mladých a chudých tenistů? Že dal miliony do záchrany fotbalového klubu na jeho rodné Mallorce? A ty tu budeš naznačovat, že je málem lidský odpad proti Nolemu? Nevěřím svým očím smile. Hlavně, že u Novaka ti nevadí, že raději daní v Monte Carlo, to by Nadal nikdy neudělal, takže asi tak.
Reagovat
Pe3k
Pokud sleduješ tenis, jak tvrdíš, tak musíš pouhým okem vidět, že Djokovic je o dost lepším hráčem než Nadal. To vidí všichni, jen někteří si to nechtějí přiznat...Když se Nole dostane do te svojí top formy, pak je Nadalova přítomnost na tour irelevantní a Novak s ním vytírá kurty po celém světě. Porazil ho 2x na RG, Nadal Novaka na AO nikdy. Pokud chceš opravdu vidět ten propastný rozdíl pust si finále AO 2020 smile (a to byl Rafa ve vrcholné formě a Novak ho sfoukl jako svíčku). Rafa sice nežije v daňovém ráji jako mnozí ostatní, ale zamyslel si se někdy nad tím proč si nevzal dlouholetou přítelkyni Xiscu? Nechce se dělit o majetek smile Podle mě je to od něj pěkně hnusné, že si jí ještě nevzal, chudák holka. smile
Reagovat
Rafaeoli25
No ty buď tenis očividně nesleduješ už dlouho, to je první varianta nebo druhá jen velmi povrchně anebo třetí je ta, že lžeš, nevím co platí. Jinak bys nevypouštěl z úst takové bláboly, vzal si jí už v roce 2019 a internet je plný mraků fotek vážený pane smile
Reagovat
Pe3k
Aha smile tak to upřímně netuším, jak mě to mohlo úplně minout...Tak to jsem rád, že si jí Rafa konečně vzal. Takhle dlouho jí trápit je humus. Fotky jsem zkouknul, pěkné. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jakej humus? V dnešní době je normální, že se lidé berou třeba i po 10-12 letech vztahu, i když se milují jako blázni, sám mám takové mezi známými. A svatba když už jsme u toho, tím nejdůležitějším fakt není. Já mám teď vztah skoro pět let, je to skvělé, ale ani jeden neuvažujeme o svatbě, ty doby, kdy se to skoro muselo jsou už naštěstí dávno pryč smile
Reagovat
Pe3k
No nechat holku čekat na svatbu 14 let je vůči ní humus. Ty se ženit nechceš, ale ona ano, to je ten rozdíl...Já neznám nikoho, kdo čekal 12 let než se ožení, spíše se lidi dříve rozejdou. Jinak tu tvojí partnerku vlastně chápu, proč si tě vzít nechce. Chlapa co tráví 20 hodin denně na tp, kde píše fanatické bláboly asi žádná žena nechce, teda s vyjímkou fandiny.
Reagovat
Rafaeoli25
Osobní výpady, nic jiného neumíš? Kde vůbec bereš tu drzost se o mě otírat? Nepsal jsem tu třeba i půl roku, teď mám trochu více času, navíc ona je pracovně až do konce března v zahraničí. Zase, nic nevíš, netušíš kdo jsem, hlavně, že urážíš, to ti jde smile. Jinak doba je opravdu jiná, kdyby to Xisce vadilo, dávno by s ním nebyla, znám spoustu i žen, které v dnešní době taky netouží po svatbě, opakuji, že ta doba je dávno pryč, nežijeme naštěstí v katolickém Polsku. Stejné je to s dětmi, co je komu do toho, jestli je budou mít už v 25, ve 30, 35 nebo ve 40? Je to jejich soukromá věc, stejně jako věc každého jiného na tomto světě.
Reagovat
Pe3k
Mě tady lidi píšou mnohem drsnější věci a taky tu hned nebrečím jako ty...Trochu si z tebe utahuju, tak to zas nepřeháněj, žádné osobní útoky to nejsou. Mít dítě v 35 a nebo ve 40 je pro dítě i matku nebezpečné, tohle ti nikdo normální nedoporučí.
Reagovat
Rafaeoli25
No podívej ony jsou vždycky jako ve všem nejlepší konkrétní případy. Znám ženy, co rodily po 35, vše pořádku, děti i ony. Naopak znám ženy, které měly děti před 30, dokonce už ve 24 a přesto jedno dítě má autismus, druhé je těžce retardované. Zevšeobecňování ani v tomto případě neplatí. Zásadní je i zkřížení nevhodných chromozomů, podívej na mladého Klause, inteligentní rodiče, měli ho tuším ve 26 nebo 27 a přesto se narodil s takovým postižením..tak jednoduché to tedy není.
Reagovat
Pe3k
V tomto konkrétním případě bych řekl, že to z všeobecnění je ku prospěchu věci. Mladého Klause tomu jsem chvíli i fandil. Chybí nám tady nějaká osobnost, které by zaujala post konzervativního pravičáka a sjednotila lidi s nějakým vlasteneckým cítěním. Tohodle vákua využívá Okamura se svojí populistickou rádoby politikou. Asi proto naší politickou scénu sleduji jen okrajově.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když jsi takhle odbočil, musíš ale zase hrát v potaz sílu poptávky. Klaus přece založil novou stranu a měl dost času jí etablovat, skoro dva a půl roku. A měl všechno - prostor v parlamentu jakožto vystoupivší z ODS, i jistě docela slušnou porci sponzorů, utvořil bez potíží takřka okamžitě celorepublikovou základnu, takže všechno defacto bez problémů na cestě k úspěchu s takovým projektem od samého začátku. Voliči ale na to neslyšeli, od začátku až doteď 2-3% a je očividné, že voliči ODS za Trikolorou nepůjdou, no a voliči SPD taky ne, pro ty je Okamura jak sleduji doslova bůh. Potenciál tedy asi nebude tak velký jak očekáváš, i kdyby Okamura skončil a všichni od něj přešli k Trikoloře, tak z toho bude tak max. 12% a to je hodně málo.
Reagovat
Pe3k
Ta trikolora je podle mě mrtvý projekt. Po tom co odešel mladší Venca to převzala paní co má roztroušeno sklérozu a i kdyby tedy byla zdravá, tak je jako nějaký leader strany hrozně slabá. No a ODS se hodně změnila od dob co jí starší Venca opustil. Pokud tam jsou lidi typu starosta Řeporyjí Novotný a jiné individua, pak je pro mě i tahle strana moc volitelná není. Premiér Fiala mě moc nenadchnul, spíše naopak. Kámoš hrozně fandil Ferimu no a co se z něj vyklubalo...Top 09 v čele s Pekarovou, to je děs a ostuda. Co se týče Okamury, tak mě vyloženě vystrašilo, jak tupí lidé jej volí. Pokud se stane Babiš prezidentem, tak to už bude opravdu konec s smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně o tom mluvím, musíš zohledňovat elektorát. Zeman ač ho nemusím, měl pravdu v tom, když říkal, že třetina národa jsou blbci, bohužel to tak asi je, takže Okamura a Babiš mají své hlasy jisté. ČSSD už zůstali jen skalní, převážně inteligentní voliči, ti ale u nás nejsou zaměření ve velké většině doleva, takže Socdem u nás umírá. Ale může si za to sama kvůli svým šíleným personáliím a skandálům, plus paktem s Babišem, který jim umně přebral většinu voličů, totéž platí o KSČM. Pak je tu liberální střed, který vyplňují Piráti, to je tak 10-15%, lidovci se svými 5-6, no a potom ODS, TOPka a STAN.
Reagovat
Pe3k
Já vidím Piráty jako krajní levici a všechny kolem důrazně varuju, aby je nevolili. Pokud vím oni ve volbách obdrželi necelé 4% když od nich odlepíš Stan. Oni by se chtěli prezentovat jako liberální střed (teda ti chytřejší z nich), ale to je čirá lež. Borec co je člen Antify (krajně levicová vnitrostátní teroristická organizace) nemůže tvrdit, že je ve středu...Myslím, že oni se už sami odkopali co jsou zač. Tipl bych si, že si je volil. KSČM už pomalu končí, lidé co je volili vymírají a čssd snad taky. Já tady prostě nemám komu fandit.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak předně Piráti jsou co se týče čísel na min. 10%, dokonce před rokem touto dobou byli na 19, spojenectví se STANem je ale totálně zabilo, protože byli vykroužkováni. To mimochodem ukazuje na charakter, který STAN má, ti jsou velmi vychytralí a na slušňáky si jem hrají, jde jim to ale skvěle. Já volil ČSSD, chtěl jsem jim dopomoci se přes těch 5% dostat. Piráty jsem nevolil proto, že jejich program v ekonomice a sociálních věcech prostě není levicový nebo je když budu mírnější velmi nečitelný. Nic o tématu minimální mzdy, pracovních právech, ani o sociálním a dostupném bydlení, prostě nic, převládá jen digitalizace, modernizace úřadů, legalizace trávy to je jedna z mála věcí, se kterými souhlasím. Prostě Piráti toho nabízí moc málo, chtějí balancovat na všechny strany a to se mi upřímně hnusí, tyhle big tent strany, líbivé napříč spektrem.
Reagovat
Pe3k
No to co bylo v průzkumech bych jako měrnou minci nebral, protože v realitě potom dostali necelé 4%. S tím kroužkováním to byla zajímavá komedie. Před volbama takoví kamarádi a po volbách zrádci smile
Ta digitalizace sice zní dobře, ale aby to nevedlo ke sociálnímu systému jaký mají v Číně.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ve volbách 2017 dostali skoro 11, fakt je potopilo to kroužkování.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak říkat o Socdem snad vymře není moc pěkné, uvědom si, že ti co ji volili budou tedy volit Babiše, někteří i Okamuru, to tedy žádná výhra není. Ať je Socdem tady jaká chce, tak pořád o dost lepší než ti dva.
Reagovat
Pe3k
S tím vymíráním jsem myslel voliče KSčM. A není to nějaké moje přání, ale něco co se děje.
Reagovat
Rafaeoli25
No s KSČM je to jako s ČSSD, když se nad tím víc zamyslíš, kdyby se neobjevili Babiš a Okamura, tak byli pořád na těch 10-12%, oni je společně vyluxovali, skoro do mrtě. Kdyby teď Babiš a Okamura oba najednou ze dne na den odešli a svoje strany zrušili, tak si v dalším průzkumu bez nich přečteš, že ČSSD má opět alespoň 20%, KSČM opět alespoň 10 a Trikolora tak 6-7. Tihle dva otočili naší politickou scénu za pár let totálně naruby, vše co tu bylo přes dvacet let dané padlo jako domeček z karet..
Reagovat
annah
Jo, to je nespíš jediná věc, v které měl Eman pravdu . Když může tolik lidí volit ty dva gaunery - Pitomia a Hrabiše, kteří si založili vlastní politické firmy, tak to s tou třetinou bl.bcu bude asi bohuzel pravda. (Třetí gauner do party je právě současný obyvatel Lán. Strašný triumvirát)
Reagovat
Rafaeoli25
Pak už stačí získat jen zhruba polovinu ze třetiny těch průměrně inteligentních a prezidentská volba je v kapse smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče Babiše tak ten má jediný úkol - přesvědčit celý elektorát Zemana, aby ho volil. Pak to má v kapse.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ostatní ok, to beru, tak s nimi mluv stejně, souhlas, jinak to nejde, já tu ale s tebou i se všemi dalšími mluvim slušně, na tom si zakládám.
Reagovat
Rafaeoli25
A když jsme u těch svateb, tak zrovna já znám ze svého bližšího i širšího okolí hned několik případů, kdy se lidé vzali i jen po pár měsících vztahu a dopadlo to tragicky. Jedno manželství vydrželo 7 měsíců, druhé necelé dva roky, další necelé čtyři roky, další pět a půl. A to je daleko horší, jít do manželství neuváženě a pak takhle dopadnout. Nebo si udělat dítě a za třeba i pár měsíců rozchod. Nadal a ona jsou jak vidno rozumní a zodpovědní smile
Reagovat
Pe3k
No s tím manželstvím to jde ke dnu a může za to hlavně naše generace, sociální sítě, feminizmus, porno, kdovíco všechno. Lidi mají stran partnerů přehnané nároky (já) a sami nevidí své nedostatky (taky já smile). Hlavně, aby děti nevychovávaly samotné matky bez muže (což se v USA děje ve velkém).
Reagovat
Rafaeoli25
No vidíš a zase ti ale můžu dát příklad. Já vyrostl bez otce a stal se ze mě normální slušný jedinec. Naopak znám lidi, kteří vyrostli v úplné rodině a i když měli to nejlepší, oba dva rodiče, tak se z nich stali sígři nebo sobci, nad kterými bysis odplivl. A to nemluvím o těch, kteří vyrostli v úplné rodině, ale otec je mlátil denně rákoskou. Taková výchova vede často k mnohem horším koncům než to, že vyrůstáš bez otce..
Reagovat
Pe3k
Když vyrůstáš bez otce, tak problém není v tom jestli jsi slušný nebo ne, ale v tom, že nevíš, jak se má správný chlap vůbec chovat (problému je tam více a je to ještě horší pro ženy), nemáš vzor ke kterému bys mohl vzhlížet a pak z tebe vyroste snowflake podporující AOC nebo komouše Sanderse...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pro tvoje info, jsem člověk, který má stabilní příjem přes 50 tisíc měsíčně, jsem ve druhém dlouhodobém vztahu, vždy jsem se v nich choval jako pravý chlap a partnerky podržel ve všech situacích, ať citových nebo i materiálních, když bylo zapotřebí. Nad to dlouhodobě pomáhám lidem v nouzi, iniciuji různé akce na jejich pomoc, sám jsem dostal už asi 30 lidí z ulice do normálního života, možná uz by tu ani nebyli nebýt mě. U mé to nejsou jen slova to, že jsem levičák a socialista, jsou to i činy. Vždy jsem byl maximálně zodpovědný, vždy když to šlo jsem se zastal slabých, těch kteří se ocitli v nemilosti, zatímco ostatní srabi jen mlčeli, aby se do ničeho nemuseli namočit. Já mám čistý stůl a svědomí, ve všem co jsem kdy udělal, navíc se tím ani nijak nechlubím, tady to píšu, protože netušíš kdo jsem, tak ti to vysvětluji. A Sanderse podporuji proto, že má ve většině věcí pravdu, nevím, jak by bylo tobě, kdybys byl nízkopříjmovým Američanem, neměl na zdravotní pojištění a kdybys dostal rakovinu, tak bys byl odsouzený na smrt nebo musel prodat střechu nad hlavou, abys ty miliony za operaci mohl zaplatit, pro Evropana nepředstavitelné že? Nebo kdybys studoval VŠ a pak musel dvacet let splácet dluh za to, že jsi mohl vystudovat. Sanders bojuje jen za to, aby to takhle nebylo a bylo to stejné jako v Německu i jinde v Evropě. Pakliže je dostupné zdravotnictví a školství komunismem, tak v komunismu tedy žije celá Evropa. Myslím ale, že 99% Němců by neměnilo..
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě se zeptám, otec co chlastá, přijde domů a pokaždé tě seřeže je ten správný vzor pro život? Dotyčný pak na základě toho myslíš ví, jak se má chovat k ženám, ve vztazích i obecně jinak?
Reagovat
Pe3k
To vše co jsi vypsal výše je jistě chvály hodné a za to máš můj teoretický respekt. Jinak bych ti osobně nedoporučoval psát o svém soukromém životě, protože to může někdo proti tobě využít...Otec, který je násilník a chlastá rozhodně není dobrý příklad...Mě otec seřezal i když byl střízlivý smile
V USA je to s tím zdravotnictvím děs, ale Berní tam kolik desetiletí a nevyřešil nic no a AOC ta už nevyřeší vůbec nic...Vidíš, tihle lidé využívají tvojí dobroty, aby byli zvoleni, ovšem jde jim jen o moc a ne o obyčejné lidi.
Reagovat
Rafaeoli25
Musíš si ale uvědomit, že Bernie tam byl až do roku 2015, kdy spustil svou úspěšnou kandidaturu na prezidenta, která měla obrovský impact, i když nebyl nakonec zvolen, totálně osamocený, byl defacto jediný, který navrhoval tyhle systémové změny, jenže co zmůžeš, když stojíš sám proti skoro tisícovce zbylých kongresmanů a senátorů? Bylo to 1 ku 1000, takový souboj nejde vyhrát. Jinak on tam ale jen neseděl v kongresu a Senátu a nemlčel jako jeho kolegové celé roky. On vystupuje den co den, neustálé promluvy, jestli si někdo zasloužil ty peníze od státu za svůj mandát tak on, nikdo jiný se nesnaží tak moc, jeden výstup za druhým, jeden návrh legislativy za druhým, ani nevím, jak to dokáže vydržet ve svém věku. Teprve od toho roku 2015 ho ale začali ostatní poslouchat víc a díky jeho popudu mimochodem bylo alespoň v některých státech dost pozměněno vysoké školství, co se týče placení, takže jeho snaha nemá nulový efekt, to ne, ale na federální úrovni prosadit tyhle věci je těžké a to i kdyby byl prezidentem, Biden má teď většinu v obou komorách, přesto ne a ne prosadit sve důležité návrhy. Něco takového prosadit je prostě věc na generace, bohužel.
Reagovat
Pe3k
On je milionář, který se obléká jako bezdomovec. Zbohatnul v kapitalizmu, ale pro obyčejný lid si přeje socializmus smile Demokratická strana dobře ví, že má mezi mládeží velkou podporu, ale nikdy by jej na prezidenta nenavrhli. Celé je to podvod na voliče. Jsou to lháři, kterým o lidi vůbec nejde a ty si jím skočil na špek.
Reagovat
Rafaeoli25
Opakuji ti znova, že on chce jen standardy, které jsou v Evropě, schválně si přečti jeho program, není o moc jiný než ten, jaký má Socdem kancléře Scholze v Německu, ani CDU ho nemá o tolik jiný. Nazývat ho tedy komunistou je směšné, stejně tak říkat, že chce socialismus. Jinak milionářem se stal, ano, vydal dvě nebo tři knihy, měl se honorářů vzdát? Jinak na jeho kampaně se skládali obyčejní lidé, dolar po dolaru, nevzal peníze od miliardářů, kteří si tam obě strany a politiky platí, aby pak ti byli jejich lobbisty a bohatým nebyl vzat ani dolar navíc Je tedy neporovnatelně čestnější než kdokoli z tamních politiků, kteří budou za miliony skákat, jak Bezos a spol. pískají. Jinak máš pravdu, Demokratická strana je i nadále pod impactem těchto zkorumpovaných centristů a nijak se neliší od Republikánů v tomto. Je to otřes, na který ale doplácejí jen obyčejní Američané, kteří si nemohou normálně zajít k doktorovi a je to pro ně nedostupný luxus. Na nic jsem nenaletěl, vím co jsou centristé zač a za koho kopou, to mi říkat nemusíš, je to prostě banda no, ti Republikáni i centrističtí Demokraté, škoda slov.
Reagovat
Pe3k
Já netvrdím, že se má vzdát poctivě (?) vydělaných peněz. Já tvrdím, aby dal takovou šanci i ostatním, ale to on nechce... Že je komouš, to je v USA běžná znalost. Myslíš, že jsou zkorumpovaní jenom centristé? Tohle je jedna z geniálních vlastností Trumpety, on už bohatý je, takže u něj ta korupce nehrozí tak jako u ostatních...
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale kdybys znal jeho program, tak bys tohle neřekl, jen opakuješ, co o něm papouškují Republikáni. On chce dostupné zdravotnictví, to je bod 1, jako v Evropě. Jak vidíš, to je věc se kterou souhlasíš. A vidíš, v tomhle se tedy rozcházíš jak s centristickými Demokraty, tak s Republikány, těm přijde oukej zdraví jen pro bohaté. Bod 2, chce bezplatné vysoké školství, opět jen to samé, co je v Evropě. A asi by se ti taky nelíbilo, kdybys musel platit dvacet dluhy že studia, nepletu se, že? Bod 3, chce minimální mzdu 15 dolarů za hodinu, v Německu je teď 12 Eur, takže skoro to samé. Bod 4, chce zvýšit daně bohatým, na úroveň, který je opět zcela běžná v Evropě. To je v kostce celý jeho program. Řekni mi tedy, co je na něm komunistického? Ty tam něco takového vidíš? Jasná odpověď, díky.
Reagovat
Pe3k
To abych si nastudoval program Berního Sendrse smile
Reagovat
Rafaeoli25
Měl bys, ono je vždycky nejlepší se na vše podívat sám a nedat na to, co o tom říkají jiní a to se týká čehokoli. Já taky občas v dávné minulosti dal na mínění jiných a pak se nestačil divit..
Reagovat
Pe3k
Spousta nevolitelných stran může mít pěkný "program".
Reagovat
Rafaeoli25
Tak myslím, že program, který chce dostupné zdravotnictví a školství je vždy dobrým programem ne? Spíš je smutné, že Republikáni a centristé u Demokratů to tak nechtějí. Jinak ještě jeden důležitý bod jeho programu - bojuje za důstojné podmínky pro americké veterány válek. To víš, jak se tam na ně kašle a on že je jeden z mála, co za ně neustále bojuje, dlouho dobu společně s již zesnulým McCainem? Je nehorázné, jak většina amerických politiků na tyto lidí kašle smile
Reagovat
Pe3k
Z toho jak to chápu já, není to vyloženě o tom, že by to nechtěli, ale že neví jak to udělat. Nakonec to bude muset někdo tak jak tak zaplatit.
Reagovat
blixa
Ano, to je přesně ono. Nakonec to všechno stejně bude muset někdo zaplatit. Nic není zadarmo, dokonce ani když komouši vše ukradnou tak to není zadarmo, i když to těm id_iotům tak připadá.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže z tvého argumentu vyplývá co? Že to tedy máme tady v Evropě zabalit, zrušit to a zavést tu placené zdravotnictví a školství po vzoru USA? Komu to prospěje?
Reagovat
Rafaeoli25
Tady se přece nebavíme o komunismu, ale o únosných veřejných systémech, které budou fungovat pro všechny, bez ohledu na stav konta.
Reagovat
Pe3k
Ten jejich systém se asi nedá jednoduše změnit.
Reagovat
Rafaeoli25
To se nedá, proto některé státy jdou svojí cestou, např. Californie a New York zavádí bezplatné univerzity, některá města, třeba Seattle zase zavedl 15 USD minimální mzdu na hodinu. Tam to prostě jde postupně, protože prosadit změny na celé federální úrovni je husarský kousek. Je to tam prostě špatné, rozhodnutí se prosazují těžce a dlouze.
Reagovat
blixa
Tak přestože je Evropa hodně socialistická, není to ještě úplná katastrofa. Zdravotnicví je obrovský problém, protože to je nekonečná díra na peníze. Zdravotnictví je schopno pohltit jakékoliv množství peněz. Takže je to o hledání nějakého kompromisu a únosné míry rizika pro většinu. My tu také máme placené zdravotnictví, pokud máš prachy tak si můžeš dopřávat, ale drtivá většina jede na pojišťovny a je to něco, co nám nezajistí úplnou špičku a skvělou efektivitu ale zase to pro běžné situace přináší značné bezpečí. Nám se to tak nějak líbí, ale američanům se to moc nelíbí. Je to logické, jsou nastaveni na vyšší rizika, ať se každý zařídí jak chce a umí. Vysoké školství zdarma, no taky tu máme placené vysoké školy, takže zase, je to o nastavení nějakého mixu, my si to v Evropě představujeme víc socialisticky, američané, logicky zase tolik ne. Ale tady mi jejich způsob připadá ekonomicky mnohem čistší, vzdělání je investice kterou budeš využívat. Proč ti ji má ze svých daní platit někdo, kdo o něco takového nemá nejmenší zájem ? Všechno je o nějaké míře a nějakém mixu. Takže mě třeba i ten Bernieho ryze umírněně socanský program přijde nepřijatelný a myslím, že většině američanů rovněž.
Reagovat
Rafaeoli25
Mýlíš se, většina Američanů chce dostupné zdravotnictví, dokonce i nemalá část Republikánů, jenže politici tam jdou v tomto proti vůli většiny, je jim jedno, co dvě třetiny populace chtějí.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile Ale no tak, sám jistě víš jak to je. Ano, zeptej se američana "chceš dostupné zdravotnictví ?" řekne ti ano, samozřejmě ! Ale když mu řekneš "fajn, ale budeš odvádět měsíčně tolik a tolik na zdravotním pojištění", řekne ti díky, nechci, strč si to do prdele !
Reagovat
Rafaeoli25
Hm a co je skvělého na současném systému, kdy minimální pojištění je 400 dolarů za měsíc? I to nemůže člověk co tam bere minimálku - cca 1200 dolarů za měsíc, utáhnout. Tihle lidé tam nemají ani bydlení, natož na pojištění. Ono ale nejde o lidi, že od nich by se to mělo vybírat, tady to taky musí platit hlavně firmy. A jsme u toho, tam Bezos vydělá desítky miliard ročně a víš kolik zaplatí na daních? Jednotky procent, skoro nulu. Takže když stát nevybere skoro nic, co by mohl, plus to co vybere dá většinově na obranu a na nic dalšího, no tak tam logicky na veřejné systémy nejsou peníze, to je smutný fakt.
Reagovat
blixa
A jsme u Bezose a federálních daní smile Nudle už je úzká a naše shoda nemožná, ty máš svůj komunistiko-socialistický pohled na svět, já jsem na zcela opačném pólu, takže zabalme to a nechme politiky, TP je o tenise. Neber to tak, že bych k k tématu nemohl napsat další stovku dlouhých nudlí, ale už v tom nevidím smysl.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale spravedlivé to není, pokud tam zaměstnanec ze střední třídy zaplatí na daních kolik zaplatí a miliardář skoro nic, co je na tom fér? A já přece nechci nic jiného než co je běžné třeba v Německu nebo Rakousku, tam je myslíš vážně komunismus, když mají takové progresivní dané? Nebo co Británie, kde je dědická daň 40%, kterou ani Konzervativci nezrušili, to musí být v tom případě taky komunismus ne? Komunismus tedy vládne v celé západní Evropě, ok tedy.
Reagovat
Rafaeoli25
Komunista je v tom případě teď i takový Orbán, který zastropoval ceny základních potravin. I to považuji za správnou věc, ty asi ne. Ono je ale opravdu nutné volný trh ve všech aspektech regulovat, jinak to nic dobrého nepřinese. V tom je síla úspěchu celé západní Evropy po druhé světové válce - rozumná kombinace kapitalismu a socialismu smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tam je blbé, že tam prostě nezavedli veřejné systémy jako v Evropě po druhé světové válce, tehdy by to asi bylo jednodušší realizovat, to měl Roosvelt při své popularitě a moci tehdy udělat, on byl velkým zastáncem těchto věcí a mimochodem největším vzorem pro Sanderse, ne Chavez nebo Castro. Rooseveltův New Deal byl skvělou věcí, bohužel ne vše se podařilo dotáhnout do úplných řešení, velká škoda.
Reagovat
Pe3k
Biden je jeden z nejslabších prezidentů ever. On je chodící ostuda, profesionální lhář. Mentálně nezpůsobilý funkce. V uchu naslouchátko, před sebou čtecí zařízení a na stole poznámky a ani tak není schopen říct něco co má hlavu a patu. Před celým světem v přímém přenosu mu zavolal někdo kdo na konci řekl (lets go Brandon, což znamená fuck Joe Biden) a on na to I agree smile. Nedivil bych se, kdyby byl impíčnut, k vůli informacím jenž byly na notebuku jeho zfetovaného syna (důkazy o korupci). Demokraté nemají kandidáta na prezidenta a tak to znovu zkouší Hilary...Republikáni zas nemají nikoho, kdo má větší podporu než Trump.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Bernie by toho měl jít znovu, i když mu už bude přes 80, proč ne, centristé jsou jen smutnou parodií, dokud budou oni straně vládnout, tak to lepší nebude. On jistě bude takový Buttigieg nebo Klobucharová kandidovat, o tom nepochybuji, ti jsou ale přesně tím symbolem, který nesnáším. Jinak dobrá je pro Demokraty demografie, podle nezávislých studií jsou tohle pro Republikány poslední světlejší roky, pokud bude populace progresovat tak jako doposud a hispánci budou růst dál skokovým tempem, tak budou Republikáni už od roku 2030 prakticky bez šance na vítězství na federální úrovni, dát tedy dohromady Electoral college. Hispánců bude už brzy víc než bílých Američanů a jejich preference je jasná, volí Demokraty vůči Republikánům v poměru 80-85% ku 20-15, to je zdrcující pro Republikány. Trump tedy může být posledním republikánským prezidentem, je to velmi pravděpodobné, Demokraté už tedy defacto teď jen čekají, až to populační změny nakloní zcela jasně na jejich stranu, pak už se ani nebudou muset nijak moc snažit, budou mít hlasy jisté.
Reagovat
Pe3k
Jo co se týče te mladé generace a hispánců máš pravdu. Na druhou stranu tihle lidé dospívají a to znamená, že mohou přesunout k republikánům, jako většina dospělé pracující populace. Časem ti lidi pochopí, že demokraté nabízejí vzdušné zámky a nikam to nevede a republikáni chtějí alespoň nějaké realistické základy typu silnou ekonomiku. Já doufám, že bude Trump znovu zvolen 2024. Pokud bude poslední republikánský prezident, to jen urychlí rozpad USA a může to vést až k občanské válce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vzdušné zámky nabízí centristé, to máš pravdu, ti totiž nenabízejí skoro nic, krom boje za rovnoprávnost menšin, ale dostupné veřejné služby jsou jim ukradené. Pokud tedy stranu ovládnou lidé, kterým jde o změnu systému ve prospěch obyčejných lidí, tak mají vyhráno, pak to bude skvělé, to je podstatné, jestli se to stane. I kdyby ale ne, tak Demokraty zachrání ta demografie, čísla jak volí hispánci jsou dlouhodobě neměnná a ono není divu, když ti příchozí Mexikánci den za dnem od Republikánů slyší jen to, jakým jsou odporným hmyzem, který je třeba hubit, jak se má postavit zeď, aby nikdo z jejich bratrů už neproklouzl atd., tak se nediv, že mají sympatie a antipatie jaké mají, to se nezmění a Republikáni v honbě za hlasy bílých svou rétoriku asi nikdy nezmění. Je to tedy tak, že pokud Republikáni neustoupí od řady svých programových postulátů a názorů a neposunou se výrazně do středu, tak je čeká velmi temná budoucnost, budou pak vyhrávat už jen v jižanských státech a na středozápadě, Alabama, Missisipi, Kansas a Západní Virginie jim ale volby prezidenta opravdu nevyhrají.
Reagovat
Rafaeoli25
Vést to pak k rozpadu USA skutečně může, ale ne nutně k občanské válce. Pakliže by Demokraté ovládali dlouhodobě většinu státú, tak myslím, že nebudou mít problém s tim, kdyby se deset států na jihu chtělo od Unie odpojit. Myslím ale, že pokud by to udělaly, tak by to pro ně mělo velmi zásadní ekonomické důsledky neb státy jako Alabama a Missisipi patří k nejchudším v rámci USA..
Reagovat
Pe3k
Společnost je tam neuvěřitelně polarizovaná, kovid to celé ještě vygradoval a mnozí experti straší, že občanská válka je na spadnutí. Pokud by se ukázalo, že ty podvody ve volbách opravdu byly velké, tak by občanská válka asi propukla.
Reagovat
Rafaeoli25
To by mohlo, on je vůbec div, že tohle soustátí ještě pořád drží. Každopádně s těmi volebními podvody se mi to nezdá, Biden, ač ho nesnáším a nemám dúvod ho hájit, vyhrál i v Georgii, ve státu, který je plně pod kontrolou Republikánů.
Reagovat
blixa
"Impíčnut" (kouzelný termín smile) asi nebude, Kamaly se sami demokraté děsí daleko víc než polomrtvého Bidena, navíc se zatím ve své roli ukázala jako naprosto neschopná, holt ho budou vodit jako maňáska do konce jeho období. Hillary to je taky trága, nejsou lidi ... A republikáni taky bída bída, Trump je magor, byť vnitroamericky by asi pomohl, mezinárodně teda nevím, ti další, no ... Ronalde, kde jsi ??? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Biden ale bude rád, když se dožije roku 2024, docela bych si i vsadil, že ne. No prostě jsou to pitomci, Dem voliči, kdyby zvolili o rok staršího Sanderse, měli čilého, mentálně i fyzicky způsobilého prezidenta, ne tuhle chátrající směšnou trosku. Je to tragické a Kamala samozřejmě taky, paní bez názoru a bez charismatu. Republikány ani komentovat nebudu.
Reagovat
Pe3k
Kamala sice nehulí, ale pořád se chová jak zhulená. Směje se v situacích, kdy se to vůbec nehodí. Ona asi nemá co říct a tak se směje, nebo nevím co si o tom myslet. Byla dosazena jako vajsprezident, proto že je "barevná žena" to je její hlavní "přednost" a ukazuje to absurditu současné politiky. Demokraté jako protirasistická strana si zvolí Kamalu protože je barevná smile Přitom tam mají Tulsi smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já taky Kamalu nesnáším, Tulsi by byla skvělá, tu koneckonců pro tvoje info zvažoval Sanders jako svou VP, kdyby v roce 2016 získal stranickou nominaci. A Tulsi byla jeho hlavní podporovatelkou, to by byla silná dvojice.
Reagovat
Pe3k
Vždycky když tu nějaká žena napíše fandím tomu a tomu protože je "pěkný chlap" tak mě berou mory, ale přitom já dělám přesně totéž, fandím těm co se mi líbí...
Reagovat
Rafaeoli25
Tulsi Gabbard: Why I'm Endorsing Bernie Sanders for President - YouTube
Reagovat
Rafaeoli25
Tady máš Tulsi smilesmile
Reagovat
Pe3k
Tak tam od nich jí neporadím koho by měla podporovat jako prezidenta, ale neboj ona z toho vyroste smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vzhledem k tomu kolik jí je určitě ne, ona má jasno v názorech a podporuje jeho program.
Reagovat
Rafaeoli25
Bude jí 41 letos, ta už dávno ví, co chce a co ne. Navíc tvrdá zkušenost vojačky, ta to má v hlavě srovnané. Jinak takhle šla do střetu i s vedením strany kvůli Berniemu..ta se nebojí a hodnoty jsou pro ní vším, ne prachy od bohatých donátorů smile

Congresswoman Tulsi Gabbard quits DNC to support Bernie Sanders - The Guardian
Reagovat
Pe3k
Však to byla legrace, že z toho vyroste...
Reagovat
blixa
Tak buď je šílená, nebo ho pořádně nezná. Bernie je čistokrevnej komouš, ale samozřejmě že v americe nemůže napsat komunistickej program, proto napíše umírněnej socanskej, kterej se bude líbit. Ovšem běda, kdyby ho náhodou zvolili prezidentem. Což se naštěstí nikdy nestane, protože jeho "demokratičtí" soudruzi ho dobře znají a tohle nikdy nepřipustí. Natolik příčetní zase jsou. O opravdu mě fascinuje, že země jako je amerika není schopná snad vygenerovat jediného přijatelného a schopného politika jako kandidáta na prezidenta. Ale prostě je to tak, svět téměř ve všech zemích dospěl do stavu, kdy politiku dělají výhradně psychopati (ne že by dřív nedělali ale nebylo to výhradně). Asi opravdu musí přijít jaderná válka a tento krásný ohňostroj konečně ukončí lidské soužení na zemi.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš divnou představu o síle amerického prezidenta. Není zdaleka tak silný jak uvádíš, i kdyby byl Sanders zvolen prezidentem, tak by mu ani jeho socdemácký program neprošel oběma komorami kongresu, musel by být opravdu safe majority, aby se tak stalo. Jinak to ale bylo hlavně o voličích, kdyby ti v primárkách řekli chceme víc Sanderse než Bidena, tak s tím vedení Demokratů nic neudělalo, v tom je americká politika, i stranická - demokratická, tam o šéfovi strany, nominantovi na prezidenta rozhodují voliči, ne nějaký omezený počet pár desítek delegátů. Bernieho tedy nezvolili voliči, to byl ten problém, každopádně v roce 2016 vyhrát mohl, bohužel tehdy zase neměl potřebnou předvolební infrastrukturu. Jinak je ale Sandersův impact obrovský, jak změnil americkou politiku za těch zhruba sedm let od své první kampaně na prezidenta, to je úctyhodné. A i teď to pokračuje, jestli to nevíš - je šéfem celého rozpočtu Senátu, vede tzv.Budget comitee, jenž rozhoduje o rozpočtu pro celou federaci, na něm tedy stojí to, jestli budou Bidenovy návrhy, zásadně ovlivněné Sandersem, v Senátu schváleny. Nebyl tedy zvolen prezidentem, jeho vliv a dosah ale jsou nemalé a jeho postavení je teď víc než úctyhodné a zásadní smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Taky ji mám moc rád, pro její názory, proto jak je sympatická, i proto, že je hezká. Samé plus u ní no smile
Reagovat
Pe3k
sou hlas
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Bylo by na místě se mu omluvit, on opravdu žádný spekulant s penězi není, to by stěží pumpoval miliony eur do RCD Mallorca jen proto, aby ho zachránil v La Lize a tamní fanoušci z jeho ostrova mohli i nadále chodit na prvotřídní fotbal. Jen to ho stojí strašný peníze ač z toho nic nemá. Tak takový je jeho charakter, nedivím se, že ho tam lidí mají rádi jak mají.
Reagovat
Rafaeoli25
No do omluvy se ti asi nechce, no já to chápu, někteří toho nejsou schopni smile
Reagovat
Patik
Vidíš akí sú ľudia..pomáhaš druhým rozdávaš obrovské peniaze na pomoc druhým..ale budú ťa kritizovať len preto že sa nechceš trebárs zaočkovať..ale to že si za týždeň spravil viac dobrých vecí ako niekto za celý život sa nepočíta..si a ostaneš proste dezolát a antivaxer..
Reagovat
Rafaeoli25
V tom máš pravdu, i Djoker rozdává ve velkém. Co se děje kolem covidu, resp. teď už lze snad říci hlavně dělo, je něčím nepochopitelným a neodpustitelným, to se týká všech, celých společností a národů smile. Ano, lidé, kteří třeba nikdy nikomu nepomohli mají tu drzost ze sebe dělat dráby a nadlidi jen proto, že prý byli zodpovědní a nechali se očkovat, to je prostě na hlavu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co je mi ale po tom, že pokud je Djokovic v top formě? Podle toho se bude hodnotit, kdo je lepší? Jen podle toho, když je on v top formě? Ne, podstatná jsou čísla a statistiky, to je ještě pořád hodnota číslo jedna. A buď si jistý, za padesát sto let, pokud tento svět ještě bude existovat, což není jisté tedy, se lidé podívají a pokud tam bude 25 GS Nadal a třeba 24 Djokovic, tak si neřeknou no ale v nejlepší formě byl lepším hráčem Djokovic, tohle neplatí, to zkresluje, už to vidím, jak si to takhle někdo říká smile
Reagovat
Pe3k
Tak lepší je soudit dva hráče v top formě, než jednoho co má v sobě jehličky a druhého který nehraje, protože se jehličky bojí...Statistiky jsou důležité a taky i v nich Djokovic vede. V osobních soubojích vede, je mnohem lepší na hardu, v hale, trávě. Byl mnohem déle jednička a taky byl mnohem dominantnější jednička. Rafovi zas a znova zbyde jen antuka a pokud ho tam letos Novak zase porazí, tak už ani ta ne smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já ti ale říkám, že až se někdo za několik dekád podívá do historických statistik a tam bude svítit Nadal 25 a Djokovic 24 nebo 23, tak prostě velká většina lidí řekne no Nadal byl nejlepší. Vždycky to bylo o GS a jejich počet měl ten největší lesk, tak to prostě chodí a nikdo to nezmění, dobře to víš. Ale zatím je předčasné se o tom vůbec bavit, tenhle race může vyhrát ten i ten, jsou před námi doufám ještě alespoň tři roky, kdy se budou nahánět, lepší ať to vyhraje. Když to bude Nadal, zajásám a řeknu splněno, bravo, jsem šťastný. Když to ale bude Djoker, budu první kdo smekne klobouk a bez vytáček řeknu tak tohle je vážení GOAT. Já s tím problém mít nebudu.
Reagovat
Pe3k
Vždycky to bylo o gs, ale jak vedl Federer v gs, tak 99% ovcí co fandí Nadalovi tvrdilo, že nejdůležitější je H2H smile smile To je třeba si uvědomit, než začneš vytahovat tyhle věci...Federer vedl v gs 11 let, Rafa měsíc a jen proto, že nemohl hrát Djokovic. Mimochodem Nadala jako goata neuznává nikdo...Novak byl minulou sezonu zápas od zisku kalendářního gs, čili něco k čemu se Rafa nikdy ani nepřiblížil...
Reagovat
Patik
dobre vieš že tenis je tak obsiahly šport že hodnotiť hráča na základe jedného čísla je blbosť a ešte obzvlášť za takejto kontroverznej pandemickej situácii ktorá sa odohrala v Austrálii...či si to chceš pripustiť alebo nechceš a ty si to určite nepripustíš ale Djokovič je o triedu lepším hráčom..a jedno alebo dve čísla to nezmenia..už to tu bolo xy krát rozoberané..
Reagovat
Rafaeoli25
No já ti jen říkám, jak budou realitu vnímat budoucí generace, které tohle nepřímo nezažily a velká většina lidí nebude zkoumat nazpět hory jejich zápasů, aby zjistila kdo tedy byl objektivně lepší, které ukazatele mají větší váhu, které menší. Prostě obyčejný člověk A těch je většina uvidí na prvních místě s GS toho a toho a to pro něj bude směrodatné. Víš, že to tak je smile
Reagovat
Patik
budeme radi ak v tej generácii bude tenis vôbec existovať..mladým to bude jedno..už teraz im to je jedno..šport nebude mať takú hodnotu..každou dekádou postupne zanikne a ľudia budú leniví..budú športovať cez appku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zase ale promluvil, šel s kůží na trh, ono je pohodlnější být zticha a dělat mrtvého brouka..
Reagovat
annah
V článku na sport.cz Rafa popisuje, jaké měl během zápasu bolesti a že se nemohl pořádně nadechnout. A vlastní výkon proti Fritzovi zhodnotil i takto:
"Upřímně si myslím, že jeho semifinálové vítězství nad Rubljovem je mnohem cennější než to dnešní proti mně. Andrej (Rubljov) byl pro něj těžším soupeřem než já."
Tak to klobouček. Palec nahoru pro Rafu!
Reagovat
Fandina
Ono je to tady v tom článku také. To samé.
Reagovat
annah
Aha. Tak sorry, nečetla jsem ho. A na mobilu na mě vyskočil ten článek na sport.cz.
Reagovat
Frantz
Blondie smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já tu většinou taky články nečtu. Jsem pro to blondýn?smile (červenou botu nemám)smile
Reagovat
annah
Já je většinou čtu. Ale tenhle vypadal až moc dlouhý, tak jsem skočila rovnou na komentáře. Zápas jsem neviděla.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jo. Nad stadionem vlála ukrajinská vlajka. Rafa měl bolesti a v obličeji zdravou lesní barvu. Hrál koukatelněji, protože už to jinak nešlo. Na sport.cz jsem se dočetl, že Azarenka měla také problémy. Ale to jen na okraj. Hezký den a sportu zdar!!!smile
Reagovat
blixa
Ale černou určitě jo ! smile
https://www.csfd.cz/film/32520-velky-blondyn-s-cernou-botou/prehled/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
černou má kdekdosmile
Reagovat
FulnekUltras
ale co s ním třeba za pět let může udělat západní kovid-"vakcínový" sajrajt, o tom se snad ani nehodí tady uvažovat... smile
Reagovat
smazaný uživatel
ne. Už se rozhodl a Novak taky. Jen jsem si říkal že by mu jeho doktor nedal něco co by mohlo uškodit (Hipokrat). Asi jsem se mýlil.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, tak to ale udělá s 97% tenistů, tedy skoro se všemi, když to načínáš..
Reagovat
Marduch
No za me klobouček ne. Tímhle vzal Fritzovi kredit z vítězství nad ním.
Reagovat
annah
Podle mě ne. Jen racionálně popsal svůj stav a výkon.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafa na stará kolena hraje možná i koukatelněji než dřív, ale těch jeho alibistických keců a kyselých ksichtů už mám docela dost.smile Nikdo ho to nenutil dohrávat. To je za mě 10x větší ten hluchý Korejec bo kdo - prostě hraje, dokonce i občas vyhrává a nestěžuje si.
Porazit ho mohl/měl už Carlos nebo Seb a oba to zvojtili, nicméně zápas s Carlosem si vybral svou daň.
Reagovat
sojka1
souhlas, neumi to chatrani vubec prijmout.... i kdyz je to napor a pekelne tezke... :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím tě, jeho tělo chátrá už od dvaceti, vlastně už od osmnácti, kdy musel poprvé vynechat grandslamy.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Podstatné ale je, že to pokaždé dokázal přežít, celých těch dvacet let, neustále se jako Robocop dokáže vracet. Takže mu to chátrání, ač to jistě strašně bolí, může být vlastně lhostejné smile
Reagovat
smazaný uživatel
o chátrá ní tady vůbec nejde.
Reagovat
RF46
Ano, ted je jeho hra opravdu koukatelnejsi.
Reagovat
Rafaeoli25
Vždycky byla koukatelná a zajímavá, to by stěží měl už v devatenácti dvaceti tolik fanoušků, kdyby to tak nebylo. Každopádně svou hru strašně zkvalitnil a dnes to nemá prakticky nejmenší chybičku, to je pravda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jako fanouška Rafy tě chápu, každému se zkrátka líbí něco jiného. Nicméně, to že má tolik fanoušků neznamená, že se všem líbí jeho tenis. A ti, co jeho fanoušky nejsou, vidí jeho tenis ještě střízlivěji. Po většinu kariéry byla jeho hra banánováním od BL s velkou rotací a důrazem na přesnost. Pro mě jako diváka, který má rád pestrý atraktivní tenis byla jeho hra hrou uspávače hadů, podobně jako Jokerova. U obou mohl do zápasu přinést atraktivitu někdo s nadměrně agresivní útočnou hrou, kterou byl schopen udržet na úrovni 2-5setů. Hráči jako Roger, Nick, Mr Dready, Delpo, Gael na vrcholu sil.
Naštěstí si Rafa uvědomil, o něco později než Roger, že svůj styl musí vzhledem k věku změnit. Tělo i tak dostává zabrat, protože mladí hráči s tvrdou hrou jsou schopni jej přetlačit, ať je to Seb, Carlos a naposledy Taylor.
Tento rok bude konečně clash of the generations a to je jedině dobře.
Reagovat
dappe
Jo, vůči Fritzovi je tohle celkem nefér.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se necítil dobře. A co má za problém se možná ani nedozvíme.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Někdo psal, že si prý zapomněl v dresu stříkačku a tak se pak cítil jak na jehláchsmile
Reagovat
sojka1
rozhodne.... pokud se do podobne situace vzivam, vubec si neumim ani jen predstavit, ze budu vypravet o nejakych jehlickach, kde vsude me bodaji, to myslim smrtelne vazne.....
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumiem, víťazná šnúra sa neodpúšťa :)
Reagovat
sojka1
nerozumis tomu... :-)) ale nahral mi, noblesou by me totiz totalne utrel! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiš tomu. To je obľúbená formulka našej tp babky.

Začínam sa o teba báť sojka, si v prechode!..:)
Reagovat
sojka1
jezis, vzdyt jsem si to schvalne od Fandiny pujcila! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj, okej potom. Musím si od nej aj ja požičať, najlepšie jej okuliare. Aby som lepšie videl čítať :D
Reagovat
Fandina
Tak dík, že si myslíš, že já dobře čtu.
Reagovat
smazaný uživatel
To si práveže nemyslím. Ale som si istý, že používaš kvalitné okuliare, ktoré s tvojim nekvalitným zrakom robia divy.

Moja babka to tak mala napríklad. Stále verím, že české a slovenské babky to majú rovnako, vyrastali v jednej federácii.
Reagovat
Fandina
Ale no tak, nedělej, že nechápeš o čem je řeč. Tak zase hloupý nejsi, je to přece jedno, jestli mluvíme o okulárech nebo očích. Prostě si uznal, že jsem natolik dobrá, že aby ti to docvaklo, tak musíš být jako já. DDDDD smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ako povieš.

Mňa najviac zaujali "Okuláre", to je taká slovenská Přaha :)
Reagovat
Fandina
Jj, nechtělo se mi to hledat, tak jsem to tam mrskla od oka, to není ani slovenská pražština, to můj paskvil. Jinak tam má být česky brýle. smile

smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Mrskla od oka. Čím si opäť ukázala, že tvoje oči nie sú v poriadku. Babka, nezabúdaj si vždy nasadiť okuliare.
Reagovat
Fandina
Nasadím si ty růžové a bude to OK. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si je aj sám Rafa vedomý, že s takým "slabým" hráčom finále ešte nikdy neprehral a bol z toho trochu rozčarovaný. Vedomý si, že by ho normálne asi zdolal. A možno to povedal úplne inak, nebolo by to prvýkrát, kedy český preklad pozmenil pointu.

Každopádne, keď sa ešte raz pristavím pri Rafových finálových premožiteľoch, má z BIG 3 najmenej finálových black outov. Podľa mňa je neskutočné, že za skoro 20 rokov kariéry ho vo finále prekvapujúco zdolal len Fritz (zranenie neriešim, administratívne je to prehra) a Zeballos a ten len vo finále v Čile, ked sa vracal po 8 mes. na kurty, čo "prekvapenie" trochu spochybňuje.
Reagovat
sojka1
prave proto takovy sampion mohl byt velkorysejsi, kluk tam breci stestim, po jednadvaceti letech domaci vitez, sam mel konec koncu rozhozeny kotnik a prej jehlicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nabudúce mu k tej výhre daruje aj kyticu Ruží :)

Rafaeoli by tak veľkorysé gesto isto ocenil.
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím tě mistře sarkastiku, Fritzovi to přeju, je to moc fajn kluk, ale je dobře, že Nadal řekl, jak se věci mají a že nemohl hrát naplno, já bych samozřejmě řekl to samé.
Reagovat
PetaM
Klobouček, souhlasím. Smekám, jak se parádně vymluvil z jediné letošní prohry.

Místo, aby ji vzal jako chlap, tak opět výmluvy ...
Reagovat
Rafaeoli25
Když jsi limitovaná, tak budeš říkat, že ti nic nebylo?
Reagovat
smazaný uživatel
některý lidi si ani nevšimli. Na konec tam stál úplně sám. Jakoby tam ani nepatřilsmile Bylo mi ho líto.
Reagovat
RF46
To me trosku rozesmalo. No, tak starej aby zapominal, kde nechal svoje veci jeste neni. Dost hejtu, ten vyhozenej volej v TP, to byla pro nej velka skoda.
Reagovat
FulnekUltras
a to má v sobě ještě opakovaně napíchaný rizikově zánětlivý spikeprotein smile
Reagovat
smazaný uživatel
no právě
Reagovat
Rafaeoli25
A Fritz ho v sobě nemá.. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
možná má. Některý lékař nedá svému klientu něco co by mohlo uškodit (hipoktat)
Reagovat
Ereinion
No, vzhledem k té oblasti bolesti bude muset Rafa doufat, že se jedná jen o svalový problém a ne něco horšího...
Reagovat
smazaný uživatel
smile asi tak. podle terapeuta to mělo vypadat na páteř, ale...
Reagovat
EllNino
Z celho IW jsem u chlapů neviděl ani míček, ale Taylorovi moc přeju :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já se přiznám neviděl ani míček u žen, ale taky to Švjontek přeju smile
Reagovat
EllNino
u žen asi 2 zápasy :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smileIga se stala world No2 a Máňa zůstala Máňou.
smile paddy
Reagovat
Fandina
:DDDD
Reagovat
Fandina
je se svou hezkou tvářičkou na okruhu nepřehlédnutelný, byl jím hned, když se objevil coby juniorská jednička a vítěz juniorského GS i herně.
Pak se nějak vyvíjel a já ho pamatuji toho, jak podle mě dal první hřebíček k odchodu do rakve Berďovi, když ho porazil v prvním kole Wimbledonu 2019 a pak už to koncem roku po USO položil.
Gratulka k IW.
Reagovat
Rafaeoli25
Jo ať si to užije, je to fajn kluk, totální pohodář, takových moc není, slušňák par excellence smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je až atypický Američan, taková skromnost a slušnost se jen tak nevidí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to možná, ale Ponožka a I11y jsou taky hodně v pohodě.
Reagovat
annah
Ti dva jsou pro mě jedni z nejvíc sympatickych hráčů na tour.
Reagovat
sojka1
samozrejme... pritom jsou oba bohate provereni mnoha krizovymi momenty jak hry, tak i kariery a nikdy nezklamali, vzdycky na ferovku, na urovni a hlavne s humorem, opravdu vzacni kluci... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo je to typický Američan?..

To je zas nejaký utkvelý podvedomý stereotyp?..

Agassi, Isner, Sock, Fritz, v podstate mi ani nenapadá, nejaký ten typický Američan.

Fognini, Paire, Kyrgios, Medvedev, Zverev, najväčší hulváti tour, typickí Američania :D
Reagovat
Rafaeoli25
Typický Američan jsem myslel obecně jestlis to nepochopil, ano, zrovna v tenise mají samé pohodáře a sympaťáky.
Reagovat
Krisboy
Např. Opelku?
Reagovat
Rafaeoli25
Opelka je bezpochyby taky sympaťák.
Reagovat
Patik
ja som si vždy myslel na základe vzhladu že Fritz je brat Rickyho Martina..smile
Reagovat
soloo
Tak definitivne se ukazalo že Rafa na harde neumí
Reagovat
Rafaeoli25
No neumí, bezpochyby smile
Reagovat
soloo
aspon antuku mu nikdo nevezme smile
Reagovat
Rafaeoli25
No 20:1 na hardu je samozřejmě špatný, mělo to být bez diskuse 21:0, to víš, ale vždycky se holt nedaří a je z toho takový průšvih, že prohraješ jeden zápas z jednadvaceti, beru smile. Na antuce by tedy měl mít 27:0, aby tuto katastrofu alespoň trochu napravil smile. Ale i 47:1 samozřejmě bude málo, máš pravdu smile
Reagovat
blixa
Umí, neumí, prostě děda, důchodce, svaly bolí, kosti bolí, klouby bolí, teď už jedině tu měkoučkou antuku, jinak nehru, nehru !!! smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Takoví důchodci kdyby byli v 36 všichni tenisti a obecně sportovci, tak by si mohli gratulovat smile. Prosím tě, bolesti ho trápí od dospívání, lékaři mu říkali už v roce 2004, že nevydrží ani pár let. Vidíš jaká je realita, tohle jsou neskutečný plky, promiň smile
Reagovat
blixa
Já nevím, proč jsou fandové nadala tak zarputilí, že nepochopí ani jednoduchou, prostinkou srandu ? smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale jo, vždyť tam dávám smajlíky, beru tedy jako fakt, že si jen děláš srandu a nemyslíš to vážně, ok smile
Reagovat
RF46
Na antuce to ale je - já, já, jupy jupy já smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kondice a únava tě mohou dohnat kdekoli.
Reagovat
RF46
reagoval sem na cimrmanovskej vtip...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to jo, nejsem právě fanda Cimrmana, ač Smoljaka mám moc rád, (Svěráka tolik ne).
Reagovat
Pe3k
Tak neumí je trochu silné slovo, ale z PIG frí je zdaleka nejhorší na trávě, hardu, koberci i v hale. Nikdy nevyhrál turnaj mistrů, nikdy neporazil Djoka na AO (kolik by měl Federer RG nemusíc jít přes Nadala? 5-6), nezískal všechny masters, byl světová jednička nejkratší dobu, 90% titulů z jednoho povrchu (kde nebyla žádná konkurence) prostě pořád dokola ta stejná písnička, ani nevím proč to píšu smile
Reagovat
soloo
opakovani matka mudrosti smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže ona se stokrát ani tisíckrát řečená lež pravdou nestane, tak to nefunguje smile
Reagovat
Rafaeoli25
90% z jednoho povrchu, buď jsi takový špatný počtář nebo záměrně lžeš, těžko říct co je z toho pravda..
Reagovat
smazaný uživatel
Staci, ze je najlepsi overall :)

Pozdravujem na rybniky :)
Reagovat
Rafaeoli25
S ním se to fakt nedá, bude tu vykládat nesmysly, že 90% titulů má z antuky. Má smysl s ním vést nějakou seriózní diskusi? Opravdu nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petricek nikdy nebol nadaný, čo sa hlavy týka. Je to taký robitník z Ostravy a tazko mu vysvetlit, ze ked mas o jednu modru gulicku menej ako superi a o jednu zelenu menej, avsak mas o 5 cervenych viac, vo vysledku mas proste najviac.

Ale v rybarčine by ma rozbil, to je jasné :)
Reagovat
Rafaeoli25
Mně se nelíbí hlavně ta neférovost argumentace, manipulace s fakty, vždyť je to smutné říkat záměrně nepravdy, které jsou snadno dohledatelné, že to někoho vůbec baví.. smile
Reagovat
dappe
Je to od něj sice tendenční, ale co z toho není pravda? Kromě těch 90 %, které tam dal evidentně na efekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je Djokovicov a Nadalov otloukánek.

Čo z toho neni pravda?
Reagovat
dappe
No, je to trochu nekonkrétní blábol. Ale když k tomu dopíšeš ta čísla, proč si to myslíš, tak bych řekl, že se tady z toho nikdo po vzoru Rafaeoliho hroutit nebude. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal s Djokovicom porazili Federera dokopy 20 krát na Grandslame, rovným dielom..Obaja aj 6x po sebe.

20, to je 10 rokov na polovici GS vypadával čisto s nimi. Takto on konkuruje v ankete Goat :)

Tak uz to nabralo trochu realnejsie kontúry.
Reagovat
Rafaeoli25
Já se z ničeho nehroutím. Říkat o komkoli z těch tří, že je/byl něčím otloukánkem, je nesmysl. Otloukánkem byli hráči jako Ferrer, Berdych a spol., rozhodně nikdo z Big3. Ani Murrayho nepokládám za ničího otloukánka. Nechápu, jak vůbec může toto označení někdo s mozkem v hlavě použít pokud jde o tyto tři hráče, bez výjimky.
Reagovat
Pe3k
Dobře no, tak Rafa má nejvíce červených kuliček to mu neberu, ale tady se bavíme o tenise...smile
Reagovat
Rafaeoli25
No je to o kuličkách, je jich už 21 smile. Na tobě je vidět, jak tě to prostě štve, že se dostal na takové číslo a je reálné možnost, že přibudou další. Vsadím se, že sis tak šest let zpátky myslel ten to má už za pár, nic nevyhraje. A hle, on za pět let přidal sedmičku, což asi nečekal nikdo smile. A teď jak ale s touto situací naložit? Je třeba jeho výsledky co nejvíc znehodnotit, relativizovat je co se dá. Já to chápu, je blbé, když hráč, kterého jsi odepsal a který měl skončit tak na 11 GS, jak jsi už v roce 2012 psal, je už na dvojnásobku, kdo by takovou bolestnou věc čekal smile
Reagovat
Pe3k
Nějak jsem nepostřehl, že se gs začalo říkat kuličky...Klidně si vsaď na svojí blbost, mě je to fuk. Já jsem tady psal, že Rafa a Novak budou hrát ještě 5 let a získají x gs. Tebe ovšem fakta nezajímají a tak raději začneš točit totální nesmysly o roce 2012 a nějakých 11 gs.

Ty si dítě co nemá nic na práci a tak tady denně píše stovky komentářů. Můj život se netočí kolem tenisových výsledků. Nevsázím a neprožívám to jako ty. Když Rafa vyhraje dalších 5 gs a Novak 10 tak to na mě bude mít úplně stejný efekt, žádný... Já jsem vždy fandil Fedexovi protože hraje nádherný tenis, to že je goat bylo podružné. Ty tady píšeš jak vyjetý od rána do noci, hlavně nyní kdy se Rafovi daří. To je ten rozdíl mezi námi. Já jsem tady nehledě na to, co se děje.
Reagovat
Skeec
Ač jsem fanda Nadala a Petřík je ****, tak naprostý souhlas. Plus jsi asi ještě nepochopil, že si z tebe dělá vyloženě pr*el.
Reagovat
Pe3k
Teď si to zkazil smile
Reagovat
Rafaeoli25
A víš, že mě to vůbec nezajímá? Já bych si taky mohl utahovat z kdekoho, já to ale dělat nebudu, nemám to zapotřebí.
Reagovat
Rafaeoli25
A víš, že mě to vůbec nezajímá? Já bych si taky mohl utahovat z kdekoho, já to ale dělat nebudu, nemám to zapotřebí.
Reagovat
smazaný uživatel
To určite, najmä cez antukovú sezónu ťa je tu plno.

Ale možno práve vtedy ožívajú rybníky, tak to máš vlastne ospravedlnené.
Reagovat
Rafaeoli25
No v 39 dítě opravdu nejsem, vstával jsem už na Agassiho v roce 95 prosím tě, co to tu melduješ, když netušíš, kdo jsem, co dělám ani kolik mi je. Agassi, to byl první hráč, kterému jsem od toho roku 94, 95 fandil a je pro mě stále minimálně tak stejně oblíbený jako Nadal. S Agassim se pro mě spojuje nejsilnější zážitek, který jsem v tenise viděl - když se v roce 2006 rozbrečel při mečbolu Benjamina Beckera. Věděl, že to je poslední míček nebo určitě game jeho kariéry. Brečel jsem s ním, tak jsem si ho vážil. Vůbec netušíš s kým mluvíš a to nejen co se tenisu týče. Takže si laskavě svoje poznámky nech pro ty, kteří jsou na ně zvědaví, já ne. Já tu s tebou jednám slušně a korektně, když ty nechceš je to tvoje věc.
Reagovat
Rafaeoli25
A nechoď na mě s Rogerem, kterého jsem si vždycky vážíl a vážit budu, nesrovnatelně víc než ty si budeš kdy vážit Nadala. Logicky, i mě baví jeho hra, rád se na něj podívám, i když fandím Rafovi.
Reagovat
Pe3k
No kdybys byl dítě, tak by to byla taková forma omluvy, za to že si schopen podporovat lidi jako je AOC (nosí brýle aby vypadala chytře smile) Ovšem pokud je ti 39 tak na to žádná omluva není...Na druhou stranu, jsou tady lidé, kteří veřejně podporují Putina, takže ty na tom nejsi až tak zle, jako jiní.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když je někomu 70 a podporuje Trumpa nebo Okamuru, tak to zase já považuji za zcestné, prostě každý máme svůj úhel pohledu no, o tom je demokracie, já považuji za blbce ty, ty zase ty druhé, v pořádku. Opakuji ale znova, i já bych si přál, aby tam byl druhý Bernie, s ním se samozřejmě nikdo z jeho nástupců srovnávat nedá, bohužel, to nepopírám, to je rétor, co i v 80ti utáhne skvélý 3-hodinový speech, co má hlavu a patu, ani se přitom nezadýchá. Ještě k Trumpovi, k jeho jediné cti u mě slouží to, že nechce války a nejraději by rozpustil NATO, v tom souhlas a za to palec nahoru, to ale koneckonců chtěl i Sanders a Corbyn, to mají společné, NATO je velký problém a je třeba s ním něco konečně udělat. Diktátory pak nenávidím, od Putina po Pinocheta, od šejků po čínské politbyro. Nemám rád ani autoritáře samozřejmě, od Erdogana po Orbána, ti alespoň neruší demokracii, zatím.
Reagovat
blixa
AOC -tím je míněna Alexandrie Ocasio-Cortez ? A ty, jako politolog jsi fanda Berniho Sanderse ? Bože .. smile A rozpustil bys NATO ? To jsi měl říct hned, že jsi naprosto šílený smilesmile To bych si z tebe ohledně Nadala snad ani neutahoval ...
Reagovat
Pe3k
Ano Alexandrie Ocasio-Cortez...Tady Rafaeoli si myslí, že ona je budoucnost...smile smile smile
Reagovat
blixa
No dyk to píšu, naprostý šílenec .... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš snad, že všichni politologové jsou automaticky pravicově ladění? Jinak ti, co volí Trumpa jsou zase šílenci pro jiné no. A? Já takhle lidí necejchuji, každý máme své názory. A co se týče NATO, tak pokud se Trump stane prezidentem, tak ho třeba Amerika opravdu opustí. Já nejsem vysloveně jeho odpůrcem, ale nechť se soustředí jen na obranu vlastního území, ne, aby podnikala okupace na Blízkém východě a humanitárně nebombardovala civilisty nebo to snad považuješ za ok? A ještě k Sandersovi, no tak já považuji za normální prosazovat dostupné zdravotnictví kupříkladu. Možná kdybys byl chudým Američanem, tak by ti taky vadilo, kdybys dostal rakovinu a oni ti řekli nemáš prachy? No tak nezájem, klidně zdechni.
Reagovat
Ondra979
souhlas, takove politology a hlavne volice, jedno jake profese, ale s takovym postojem k nasim spojencum v NATO kteri garantuji nasi bezpecnost dnes proti brutalne agresivni risi zla Russacku, priste treba proti Cine kdo vi, tak takove si tady muze vedeni kremlu opravdu prat a fandit jim..uz slysim ten obrovsky aplaus na stadionu v Luznikach - ano, ano rozpustit NATO a zavladne vsude mir..tedy vsude tam kde budeme zase vladnout a drancovat a bez existence NATO to pujde jako po masle..ach jo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teda, jestli Orbán a Erdogan neruší demokracii, pak teda těch co ji ruší už moc nezbývásmile
Btw, byl jsem v Turecku 2005 a už tehdy se mluvilo o tom, že Recept Arogant je/bude průšvih. Ne nepodobný Lukašenkovi.
Reagovat
RF46
Cerveny kulicky mel jenom dve a ty soustavne kontroluje pohmatem smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa padnul v čestnom boji. Měl zdravotní problémy už i v předchozím utkání. Byl několikrát ošetřovánsmile I tak hrál pěkně.
Reagovat
Pe3k
Ovšem soupeř měl také zdravotní problémy, dokonce se nečekalo, že k zápasu vůbec nastoupí...
Reagovat
Rafaeoli25
No byli oba takoví vyřízení. Je blbý, když do finále nastoupí hráči, kteří by už byli nejraději, aby se vůbec nemuselo hrát.
Reagovat
Patik
nechcem Nadala zase hejtovať ale ten jeho prístup sa už nedá označovať za bojovnosť..ale za jeho debiIitu..je to proste jeho zadubený mozog a zadubená nátura ktorú si rokmi vybudoval..za svoje zranenia si môže z veľkej časti on sám..včerajší zápas keby nedomrvil v tiebreaku išlo by to do troch setov a hádaj kto by ten zápas otočil..ja keby som ním a celý život riešim len zranenia a použijem svoj zdravý rozum tak po vyhratom AO by som sa vrátil niekde v Madride a pripravoval sa na ďalší grandslam..IW nemá pre neho žiadnu hodnotu v tejto fázi úplne zbytočný turnaj..keby som v predošlých turnajoch vypadol v prvých kolách dobre skúsim sunshine double nech mám zápasy ale keď vyhráš tri turnaje po sebe tak načo chceš štvrtý ? potrebuješ si dokázať že zvládneš boha krista ? Federer v 2017 kompletne vynechal antukovú sezónu a keď v Montreale zacítil malinký problém chrbta vo finále zápas dôstojne odchodil..to je racionálne uvažovanie
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on takový není, když se mu daří tak chce jet skoro naplno, bez ohledu na cokoli. A upřímně, určitě ho zase láká vrátit se na nějaký čas na první místo, kdo by taky nechtěl v šestatřiceti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekrm Retarda :)

Niekto s postavením a inteligenciou Patika hodnoti Nadalovu náturu.

No, svet sa v kravskú riť obracia :)
Reagovat
Paixx
Bohužel teď má trochu pravdu, Rafa už nemá na to objíždět furt ty svoje turnaje, už nestačí vynechat Miami a pak Cinci, hlavní by měly být Grandslamy a necelá antuka, to je můj názor
Reagovat
smazaný uživatel
Cize problem s dychanim sa mu nemohol pritrafit aj po mesačnej prestavke?..Bezprostredne to suvisi schedulingom?..Tu je to samý lekár mám pocit :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Paixx
Nemluvím teď vůbec o problému s dýcháním, ikdyz ano, určitě je pravděpodobnější, že nějaký takovýto problém se objeví ve fázi, kdy je tělo nejzranitelnější, tedy při velké únavě a fyzickém výdeji... Mluvím spíš o tom, že bohužel je mu skoro 36 a v tomhle věku se může stát prostě kdykoliv při nějakým blbým pohybu a přijde mi divný to obhajovat zrovna před jiným fanouškem Rafy, když právě my bychom měli vědět, jak hodně zranění ovlivnily jeho kariéru
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to bída. To je fakt
Reagovat
Patik
lenže to je tá jeho blbosť on si musí uvedomiť že už nemá 25..od toho tam je jeho tím aby mu to povedal..v jeho veku musí mať jasne stanovené priority..v jeho prípade je IW ako keby si dal po Wimbledone ešte jeden trávnatý turnaj..keď sa blíži US Open..zbytočnosť..potom nech neplače že je zranený takto sa ale buduje v tenise dlhovekosť..že vieš nakladať so svojím telom a silami..on to nevie..proste klasický gloryhunter pojdem tam a vyhrám to aj s odtrhnutou chrbticou..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale on už je dávno dlouhověký tenista, takže na to ve výsledku nedojel. Se slušnou pravděpodobností se v 36 stane opět jedničkou, co si tedy má vyčítat? Pořád je schopný se vracet a vracet a stále za 17 let nevypadl z desítky. Jeho rozhodnutí tedy celkově špatná nebyla, ač samozřejmě ne vždy byla úplně správná. Ale to už je život.
Reagovat
Patik
podľa mňa tú dlhovekosť ťahá už len silou vôle a nie svojím umným zaobchádzaním s telom..je pekné že teraz chce všetko vyhrať a všetko vyhrá ale pokiaľ viem túto sezónu sa nechystá skončiť..a nabudúci rok tie body bude musieť niekto obhajovať a už teraz vidím Nadala že si nenecháva žiadne zadné vrátka..zase ide nato po hlave.. teraz to tu zmasakrujem budem svetová jednotka..a nabudúci rok bude bojovať aby nevypadol z top20 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak chce hrát ještě couple of years jak po finále řekl, to je přeloženo určitě ještě tak tři čtyři roky. Bude muset zase zvolnit, pokud to nemá špatně dopadnout jako už mnohokrát, to je jasné. Co bych mu doporučoval aktuálně já? Říkám, s Acapulcem i IW jsem souhlasil, když se objevila šance bojovat o jedničku. Miami logicky odpískal, hrát by měl Monte Carlo, pak vynechat Barcu, i když je to doma, jet až Madrid a Řím, Řím se prostě asi vynechat nedá že, jak kvůli důležitosti turnaje, tak z důvodu provozní teploty pro FO. Po FO si dát jen bez přípravy Wimbledon, zkusit to, no a pak si dát jen Kanadu a pak až USO, potom už jen na závěr Bercy a TM. Teď bych mu tedy doporučoval tento schedule, po antuce by měl rozhodně více zvolnit. Nedá se to vydržet, i Djoker to loni nakonec pocítil.
Reagovat
soloo
tak to si mu naordinoval pomaly kazdy turnaj smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak čtyři antuky by odehrát měl, Wimbledon je otázka i cti zase tam hrát, no a USO je jasné. Dobře, škrtnout i Kanadu. Ale jet na USO po skoro dvou měsících bez tenisu? No nevím.
Reagovat
Patik
nemusí vôbec odohrať ani 4 antukové turnaje..v 2020 odohral pár kôl v ríme a úplne mu to stačilo na zisk French Open.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tehdy jich ani víc odehrát nemohl ale.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, ideál by byl snadno vyhrát Monte Carlo, pak nejet do Barcy, dát Madrid, pokud ten vyhraje, možná trochu zvolnit a hrát s menší intenzitou Řím, i když ono se to moc nedá hrát na půl plynu. Každopádně vynechat Barcu a ještě k tomu třeba Řím, to uz by prostě bylo moc, to nemůže dost dobře udělat na svém milovaném povrchu.
Reagovat
Patik
nevynechá žiadny antukový turnaj a všade pôjde na 120 percent..
Reagovat
Rafaeoli25
To spíš no. Uvidíme jestli se mu to vymstí nebo ne, nic jiného na to nemůžu říct. Ani kdybych byl jeho trenér, tak ho asi nepřesvědčím, je to vždy jen na něm, jak ví jistě i Moya.
Reagovat
Pe3k
Tak Rafa správně pochopil, že nyní v tenisově nejslabším roce má jedinečnou šanci něco uhrát i mimo antuku a tak se té šance chopil a plně jí využil smile Když se Novak vrátí na tour a ostatní lidi ze špičky zase začnou hrát svůj nejlepší tenis, tak se situace pro Rafu razantně změní a už ty turnaje bude zase jenom objíždět ( ne vyhrávat).
Reagovat
soloo
tak tak preto tie turnaje
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš jako ve slabých sezónách třeba 2010, 2013, 2017 nebo 2019? smile. Jinak víš jakou má kariérní bilanci na hardu, když jsme u toho?
Reagovat
Pe3k
Z big 3 nejslabší.
Reagovat
Patik
nabudúcu sezónu môžu chytiť hráči ako Tsitsipas Zverev Medvedev Beretini alebo aj mladší hráči skvelú fazónu..vráti sa Djokovič,možno Federer..Thiem môže hrať zase perfektný tenis..pre Nadala to môže byť extrémne ťažké obhájiť..vypadnutie z top ten alebo top20 môže byť reálne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze Federer :)
Reagovat
Rafaeoli25
Přál bych mu, aby byl zase konkurenceschopný.
Reagovat
Pe3k
Já bych přál Rafovi, aby za posledních 10 sezon s Djokovicem uhrál alespoň na hardu alespoň jeden set...
Reagovat
Rafaeoli25
Kterých deset sezón?
Reagovat
Pe3k
To je v podstatě jedno, jde o to, že mu to přeju...
Reagovat
Rafaeoli25
No to není jedno, pokud myslíš posledních deset do téhle chvíle, protože v tom případě říkáš nepravdu smile
Reagovat
Pe3k
Klidně v této sezoně, je mi to fuk, jde o to, že mu to přeju...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je od tebe hezké. Já si hlavně přeju, aby nás čekalo mnoho zajímavých zápasů a nejen mezi Rafou a Nolem, ale aby do toho promluvil i Alcaraz a další. Neřeším povrchy, neřeším turnaje, jde hlavně o to vidět je v zajímavých soubojích, kéžby se vrátil i Roger a ještě do toho promluvil. Za sebe jsem rád, že se Nadal takhle vrátil a ukázal, že generace titanů ještě zdaleka mrtvá není smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě, že příští rok může být extrémně těžký, zvlášť s takovým hunterem jako je Alcaraz v zádech, o Djokerovi nemluvě. Ale to teď nemá cenu řešit, co bude za rok za dva, teď hraje výborně, až na včerejšek si to užívá a uvidí se, jak dlouho bude držet a jestli to bez pauzy vydrží dlouhou dobu, možné je, že zase ne, i s tím počítám. Obhájit mraky bodů není nikdy jednoduché, je zázrak, že příští rok dosáhne 18ti let bez opuštění top10, to je něco neskutečného, že to vždy ukočíroval i s těmi pauzami.
Reagovat
Patik
keď už nemá rozum on tak aspoň jeho tím by mu mal povedať Rafa si starý dedo tvoje telo to už nezvláda..mal si operáciu vyhral si tri turnaje na začiatok po operácii stačí dosť..má 36 či kolko turnajov Masters keď nebude mať 37 nič sa nestane on už to nepotrebuje..IW už vyhral..on už nemusí nikomu nič dokazovať..dobre keď už chcel niečo skúsiť tak už skôr Miami..už Acapulco bolo zbytočné..jeho tím mal po AO povedať teraz bude pauza vrátime sa niekde zlahka na 500ke v Barcelone Madrid vynecháme dlhodobo sa nám tam nedarí vrátime sa do Ríma priorita RG..úplne dostatok času na zotavenie sa a dostatok času na prípravu pred GS..a rozumne..ale keď ideš v IW cez bolesť tento turnaj mu teraz viac uškodí než mu mal prospieť..a tak mu treba jeho blbosť potom zase nech neplače.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmileasi tak
Reagovat
Gulbis
posune se do TOP 10??? proč lžete, dyk je 13.smile
Reagovat
blixa
Možná míněno v Race, tam poskočil o 14 míst a je trojka smile. A pokud je míněn Ranking, tak je třeba autor článku vizionář a ví něco, co my ještě ne ... smile
Reagovat
Fandina
Na ATP stránkách je Fritz na žebříčku 8, race 3.
Reagovat
Fandina
Asi proto, že má dvakrát započítané IW. Tohle a to podzimní.

https://www.atptour.com/en/players/taylor-fritz/fb98/rankings-breakdown?team=singles
Reagovat
soloo
Nadal kurz 1.2 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Mělo být tak alespoň 1.4 při zohlednění průběhu turnaje a předchozího náročného dne. 1.2 bylo neúměrné.
Reagovat
vergus
No Fritz měl problémy s kotníkem po zápase s Rublem, takže se čekal snadný proces
Reagovat
Patik
VAMOS Fritz..bolo to o chlp ale nevadí všetci vieme ze nieje nič ťažšie ako poraziť Nadala ktorý má zdravotný problém. smile
Reagovat
Mony
Nadala zastavil, ale zastavit holky bude asi těžší.. co Sojko, Blondie, Annah..?
Jinak tě vítám Sojko.. už jsem myslel, že jsi emigrovala
Reagovat
annah
Které holky máš na mysli? Marketu a spol., anebo nás tady na TP? smile
Reagovat
Mony
Jeho fanynky, takže jsi neuhadla nic
Reagovat
sojka1
nadherne panorama, dobry tenis, domaci vitezove sympataci - na Ponozku s 1111 ja teda nezapominam, gratulka vsem... :-) Rafu jsem sice mela naplanovaneho uz pro Sebiho, ale stane se. O Taylora jsem se zacala bat, kdyz si zamotal ty nohy s Andrejem a vyzadal si pred poslednim gamem fyzio, ale Andrej to nastesti ukoncil v pravy cas, priserne odpodaval a Taylor mohl hned jit ledovat....
Reagovat
smazaný uživatel
a ta ukrajinská vlajka. Symbol nacionalismu to nemá chybu. (Účastník Ukrajinsko - ruského konfliktu: Nemám se za co stydět, chránil jsem svou rodinu you)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi hrubo nevyšiel uvod zápasu, posobil zvädnuto. Myslel som si, že fyzicky je vyhasnutý, ale na záver posobil fyzicky v poriadku, skor mal totálny problém s timingom úderov, tych vyhodených FH, ale ze dva metre za zakladnu čiaru snáď bolo okolo 20, mnoho z nich za Breakballu.

Nechýbalo vela, aby Nadal vypadol so Shapovalovom a Kordom a začiatok sezóny by sme pokladali za nevydarený. Takže nedá sa donekonečna vyhravat zápasy, kde nehrá dobre, takže všetko v poriadku. Slabšia výkonnosť v IW, hoci tretie sety s Alcarazom a Kyrgiosom boli parádne, nech je memento pred antukovou sezónou. Rozhodne tam Rafa nemá nič ložené. Cielom je RG, ruku do ohňa by som za to nedal, ale šancu snáď mať bude.
Reagovat
soloo
ma nejake problemy, tie grimasy ukazali ze neni zdravotne ok. hral s sebazaprenim
Reagovat
woody
taky si myslím, po tom zápase s Alcarazem podle mě cítil, že dnes nemůže bojovat na 100%, zápas jsem neviděl ale podle HL mi to tak přišlo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zápas proti Carlosovi jsem viděl celý a myslel jsem si, že bude mít ve finále trable s tělem. Prostěten zápas byl fyzicky tak náročný, i když jen na 3sety, že není divu, když se skoro v 36letech nějaké potíže objeví.
Reagovat
Mony
To ho moc na FO nefavorizuje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
párkrát 4 sety a při jeho fyzicky náročném stylu se může stát cokoli.
Reagovat
Rafaeoli25
Na AO to nakonec dal, každopádně by si měl rozmyslet jestli pojede všechny antuky, prioritou by mělo být FO. Pokud vyhraje Monte Carlo, měl by určitě vynechat Barcu, i když je to doma tak 500 bodů za to nestojí.
Reagovat
Rafaeoli25
Den volna je vždycky znát, na GS se dáš dohromady, ale bez pauz je to těžké, když se nehraje suverénně jako v Acapulcu.
Reagovat
Patik
Pamätám si ako sa tu písalo keď mal Djokovič dva zápasy za deň a potom ešte uhral s Nadalom vo finále vyrovnaný zápas..alebo dve trojhodinové nightsession a 15 hodín odpočinku pred finále a zase uhral s Nadalom vyrovnanú partiu..a Rafa bol goat lebo ho porazil..teraz mal Nadal štandardný priebeh turnajom pred semi s Alcarazom mal navyše deň volna..ale jeho fans to vidia že to je very very taf..smile
Reagovat
Pe3k
Tak jeho herní styl je náročný a do toho není schopen nikoho normálně porazit, musí všechno otáčet a hrát na maximální počet setů, když do toho připočteš věk, je to prostě taf. Samozřejmě to na co narážíš, to selektivní myšlení, ten dvojí metr, ty růžové fanatické brýle, to jede u nich naplno...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v Acapulcu porazil všechny ani se málem nezadýchal, každý turnaj je jiný jak víš.
Reagovat
Pe3k
To vytahuješ turnaj kde nepotkal hráče top 100? Ok, tak teda hráče mimo stovku dokáže porazit bez ztráty setu...smile
Reagovat
Rafaeoli25
No nevěděl jsem, že Medvedev, Norrie a Paul jsou mimo stovku, musím si tedy doplnit vědomosti smile
Reagovat
Patik
je jedno koho tam porazil on tam ani nemal jazdiť..keby mu chýbala zápasová prax tak je to ešte pochopitelné..ale hardová 500ka keď už skončil hardový GS ktorý dokonca vyhral ?..zbytočnosť..to si dáva tak Federer v Dubaji ktorý sa nepotrebuje pripravovať na antuku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on účast v Acapulcu dlouho předtím přislíbil, i kvůli otevíračce, co tam měli, navíc je tam skoro jako doma, v hispánském prostředí, nedivím se, že tam jel. IW měl ale asi odpískat, nemohl ale tušit, že se tam nesejde s nejlepší formou a bude to takhle vypadat a stát tolik sil. Každopádně teď si může odfrknout a v klidu se na antuku připravit. Po boji je každý generál.
Reagovat
Patik
Nieže po vojne..To sa vedelo už keď tam išiel že to nieje dobrý krok..keď máš operovanú nohu v 36ke žiadne turnajové maratóny nepripadajú do úvahy..aj ty sám ako fanúšik dobre vieš že namiesto Acapulca a IW by mu určite viac prospelo keby po AO začal niekde v Monte carle..ja by som to tak určite vnímal keby sa jednalo o Djokoviča či Federera.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, do Acapulca jet z více důvodů chtěl, asi po AO dostal chuť i na první místo no, chce ho zpět, to je evidentní. Snad ho to nezničí.
Reagovat
Patik
ale o tom práve píšem že už si musí odtrhnúť od úst a vzdať sa toho čo chce v jeho záujme pre lepšiu budúcnosť..vrátiť sa tam môže ešte inokedy..ale to je jedno už to neriešim svoj názor som si povedal.
Reagovat
Rafaeoli25
Já ti rozumím, logicky v tom máš pravdu, na druhou stranu on se nechce vzdát i dalších cílů, zatím, myslím, že chce ovládnout antuku, pak zvolnit, pokusit se vyhrát USO, no a když to bude stačit na No1, tak paráda. Takhle uvažuje, myslím, že uštvat se nechce a IW mu ukázalo, že by se to mohlo stát, není Djoker, jehož zdraví je stálejší a pevnější a to o dost. Zásadní bude antuka, jak ji zvládne, pokud to přežije bez úhony, už by to mohlo být dobré.
Reagovat
Pe3k
Spletl sem si Acapulko s tím prvním turnajem v Austrálii, takže moje chyba...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak letos odehrál zatím 21 zápasů a 13 z toho byly bez ztráty setu, tedy skoro dvě třetiny. Nechápu tedy, kde bereš, že neumí vyhrávat zápasy jinak než na max.počet setů.
Reagovat
Rafaeoli25
No je fakt, že kondičně je na tom Djoker líp a vždycky byl, nemám problém tohle přiznat, je takřka nezničitelný se až zdá, i loni to tak bylo až do července, teprve pak i jemu došlo. Ty si asi myslíš, že já jsem opravdu nějaký zaslepený fanatik, který nikomu nic nepřizná. Jsi na těžkém omylu a asi málo čteš, co jsem tu už všechno v minulosti napsal. Djoker samozřejmě je skvělý, to že fandím Rafovi neznamená, že jakkoli snižuji jeho úspěchy. Nemám problém přiznat, že nejlepší tenis, co jsem v životě viděl, byl ten jeho, v roce 2011. A já debaty o GOATovi nijak nehrotím a hrotit nebudu, je to totiž nedůstojné těchto velikánů. Smeknout by se mělo před celou velkou trojkou, to, že dokázali hrát nejvyšší úroveň i po 35 roku svého věku je věc zcela mimořádná a žádné posměšky nejsou na místě.
Reagovat
Marduch
Je to popsané v clanku
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SwissMaestro
Fritz a vítěz Masters, dohromady to moc nejde. Ale jsem za to rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Rafa neměl vážné problémy tak by vyhrál. Měl bolesti v krajině srdeční. Fyzio ho rehabilitoval na páteř. Nebylo mu dobře ani na ceremoniálu a hned jak to šlo zmizel. Myslím že Novak má správný přístup. Rafa se měl zachovat obdobně.
Reagovat
Krisboy
Vamos Taylor!! smilesmile
Reagovat
dappe
Pro mě příjemné překvapení, že vyhrál celý turnaj. Jeden z mála zajímavých mladých hráčů, kterému ale jakoby něco chybělo. Uvidíme tedy, jestli na to dále naváže.
Reagovat
peek
Bravo Taylore! Vidíš, včera jsem ti říkal, že se nemáš čeho bát. Dal jsi toho vyšeptalýho klienta dr. Fuentese easy ve dvou setech. A to tady někteří "myslitelé" předpovídali, že ty budeš jeho nejlehčí soupeř. smile smile
Reagovat
peggy
I když Rafa prohrál je to KING,SAMPION RAFA VAMOS.smile
Reagovat
annah
Tak to je překvapení poránu! Dva nula, jak se čekalo, ale ne pro Rafu? To jsou věci. To bych do Taylora neřekla, i když s rusakem hrál parádně. Blahopřeju. Třeba to pro něj bude průlomova sezona, když jeho vrstevníci padají jak kuzelky.
Reagovat
George_Renel
Finále vyhrál zaslouženě v zápase lepší tenista, i když jsem někde v diskuzi četl, že měl být z těch jeho těžších soupeřů nejlehčí.
Reagovat
turista
Velká gratulace! Taylor Fritz se vzepřel osudu. Nevěřil jsem tomu, že by dokázal toho predátora z Manacoru zdolat.
Reagovat
Rafaeoli25
Předátor už byl dnes jaksi zdechlý. On i lev v přírodě po mnoha soubojích někdy jen bezmocně ulehne, musí si olízat rány, vydechnout a pak zase jít kupředu smile
Reagovat
smazaný uživatel
smileono už s Alcarazem měl dost a bolelo ho na levé straně.
Reagovat
peek
Hlavně měl vypadnout už se Sebastianem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tomu ale stála v cestě Sebova hlava.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je dobrejsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Upřímně jsem zvědavý, jak dopadne Miami, bez Nadala, Djokera, Medvěd aktuálně dost mimo, no hodně se to Carlosovi otevírá, pokud si podrží formu, měl by tam asi být hlavním favoritem. Moc mu to přeju, za to, co předvádí si už teď velký titul zaslouží. Tak jen vzhůru hrdobče smile
Reagovat
turista
Alcaraz je už dnes hvězda. A hrdobec je přece brouk, tzv. hovnivál, chrobák, atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to myslel s tím hrdobcem pozitivně samozřejmě, je to můj oblíbený moment z Marečka smile
Reagovat
turista
Ano. Je to nezapomenutelný.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
My přijdem, my přijdem....my přijdem smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Správně říkáme hrdobce, nikoli hrdobec...
Reagovat
turista
Asi ano. Ale on i ten Jan Neruda v té básni to myslel tak, že si vlastně v životě namyšleně valíme tu svoji kuličku a o věci vesmíru se nezajímáme. Je to tak. Když tankuji u pumpy tak šeptem padají sprostá slova. 40Kč za litr se dá dlouhodobě unést ale tohle je moc. Na uprchlíky z UA rád dám peníze, na obnovu UA taky. Ale ty sankce na RF vymysleli Ušáci, tak by to neměli takhle házet celé na hřbet občanům EU. Oni mají benzín a naftu za polovinu ceny u nás v EU a plyn za 1/13 toho co my v EU.
Reagovat
turista
Doufám, že když Putin dostal Rusko do takové šlamastiky, tak vydrží do švestek a bude odstraněn.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že to není tak jednoduché, jeho moc je příliš velká..
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh sa teraz po dlhom čase prihlasil na TP a zvazuje prispevok.

Citim to :)
Reagovat
Rafaeoli25
Má čas až do prosince, až přijde v kalendáři jeho znamení na řadu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak já jsem znamení Berana, možná bych si mohl změnit nick, aby to tu bylo rohaté pořádně smile. Ty jsi jaké znamení?
Reagovat
Stan_Borowitz
Taylor měl v TB trochu štěstí v tom, že Rafa v klíčovém okamžiku zazmatkoval a poslal jasný winner do autu. Místo 6:4 to bylo 5:5 a otevřela se šance. Štěstí ale přeje připraveným a ten MP pak proměnil mazácky. Ve třech setech by to podle mne už nedal.
Reagovat
Rafaeoli25
No ale Nadal i tak hrál na morál a chtěl bych ho ve třetím setu vidět. Neměl moc kde brát, nemyslím, že by to celé otočil. Byl unavený, to nebylo jako v Austrálii, kdy to s Medvedem prostě šlo a on neodpadával. Navíc ten medical time, byl prostě mimo optimum, náročný turnaj plný dlouhých zápasů si prostě tu daň vybral.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je sice pravda, ale před zápasem měl i Fritz nějaké zdravotní problémy a bolesti, takže kdoví, jak by na tom byl on, a navíc víme dobře, že s délkou zápasu Rafovy šance na výhru proti 99 % soupeřů rostou nebo aspoň neklesají. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a to se hrálo na 2 vítězné...
Reagovat
Teo
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Obávám se ale, že to byl možná jeho poslední velký triumf v kariéře. Ale ať si ho užije, je to sympaťák na to, že je Amík smile
Reagovat
turista
Proč poslední? Není starý a zlepšuje se.
Reagovat
Rafaeoli25
To ano, ale vzhledem ke konkurenci Djokera, který se vrátí, Nadala, Medvěda a teď nově i Alcaraze nevím nevím, kdy zase dostane takovou příležitost vyniknout. Alcaraz by ho dnes býval dal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist