Fruhvirtová je v Hongkongu ve čtvrtfinále, v souboji teenagerek porazila 16letou vycházející hvězdu

12. 10. 2023, 16:19
Aktuality 3
Linda Fruhvirtová (18) v Hongkongu potvrzuje návrat do formy. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek na okruhu porazila 6:3, 7:5 šampionku dvou letošních dívčích grandslamů a bývalou juniorskou světovou jedničku Alinu Kornějevovou (16) a už podruhé během dvou týdnů postoupila do čtvrtfinále. O třetí kariérní semifinále bude bojovat proti Leylah Fernandezové (21).
Linda Fruhvirtová (© Profimedia)

Linda Fruhvirtová měla ještě před pár týdny na kontě hrozivou sérii devíti porážek táhnoucí se od konce června, během něhož zaregistrovala svou teprve druhou vítěznou sérii a premiérový postup do čtvrtfinále v letošním roce. Po odečtení bodů za loňský senzační triumf na podniku WTA v Čennaí a krátkém vypadnutí z TOP 100 hodnocení se však jedna z nejtalentovanějších teenagerek na okruhu okamžitě zvedla. Už na třetím turnaji v řadě zvládla úvodní zápas a na dvou ze tří porazila alespoň dvě soupeřky.

Po druhém kariérním semifinále v Ningbu se podívala do druhého kola v Pekingu, v němž vzdorovala člence TOP 10 žebříčku Marii Sakkariové, a nyní zlepšenou formu předvádí i v Hongkongu. Po skalpu nasazené sedmičky Peyton Stearnsové si dokázala poradit i s Alinou Kornějevovou. O dva roky mladší Ruska letos ovládla dívčí Australian Open a French Open, velmi rychle se začala prosazovat na nejvyšší úrovni a byla světovou jedničkou a je aktuální dvojkou juniorského pořadí.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Bývalá juniorská světová dvojka Fruhvirtová byla jistější ve výměnách a v závěru druhého dějství ukázala větší zkušenosti s nejvyšším ženským okruhem. Češka od začátku utkání neustále vedla a na postup potřebovala hodinu a 32 minut.

Úvodní dějství sice nedopodávala, ovšem jej zakončila čistou hrou na returnu a na začátku druhé sady vedla 2:0. Náskok však neudržela. Další zaváhání na vlastním servisu ovšem nepřipustila, zápas zakončila dalším brejkem čistou hrou a také sérií osmi vyhraných fiftýnů.

Fruhvirtová v pátek nastoupí ke svému pátému čtvrtfinále na turnajích WTA, třetímu v aktuálním roce. O třetí semifinálovou účast bude usilovat proti grandslamové finalistce Leylah Fernandezové. Kanaďanka po obratu přehrála další 16letou ruskou kometu Mirru Andrejevovou.

Už ve středu slavila postup mezi nejlepší osmičku Kateřina Siniaková, která ve čtvrtfinále změří síly s předloňskou finalistkou French Open a šampionkou hongkongské akce z roku 2017 Anastasií Pavljučenkovovou. Další čtvrtfinálové duely obstarají Sara Sorribesová s Annou Blinkovovou a Martina Trevisanová s Elise Mertensovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hongkongu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
frenkie57
bude na Lindu čekat Leyla Fernandez.
Reagovat
makro99
A to je taky zajimavy Los.. Ale skoro sem si pral tu Mirru, pro kterou by to byla zcela nova zkusenost. Viz dneska pro Korneevu..
Reagovat
tommr
konfrontace s Mirrou by asi byla pro Lindu zajímavější. S Fernandez by ale mohla mít větší šanci na výhru ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist