Fruhvirtová neudržela vedení 5-3 ani 4-1. V Clevelandu končí ve druhém kole

24. 8. 2021, 22:33
Aktuality 7
WTA CLEVELAND - Linda Fruhvirtová v Clevelandu do svého druhého čtvrtfinále na okruhu WTA nepostoupila. V boji o něj 16letá Češka podlehla 6-7 4-6 Polce Magdě Linetteové, když v prvním setu neudržela vedení 5-3 a ve druhém 4-1.
Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová v Clevelandu začínala v kvalifikaci, ve které porazila zkušenou Kazašku Jaroslavu Švedovovou a prohrála s domácí Eminou Bektasovou.

Do hlavní soutěže se ale nakonec dostala jako lucky loser a v prvním kole porazila Britku Taru Mooreovou. Připsala si tak třetí výhru na okruhu WTA, čtvrtfinále z dubnového Charlestonu ale nezopakovala. 

Ve druhém kole 16letá česká naděje podlehla 6-7 4-6 Polce Magdě Linetteové. Proti 51. hráčce světa nezvládla koncovky setů.

V prvním setu Fruhvirtová vedla 5-3, ale náskok neudržela. Když podávala na zisk setu, neuhrála ani jeden fiftýn. Po ztrátě úvodního gamu druhé sady se Fruhvirtová oklepala, na kurtu dominovala a ujala se vedení 4-1, ani tentokrát ale set nedotáhla. Dalších pět her získala soupeřka, jež proměnila první mečbol.


Až ve středu bude o postup do čtvrtfinále bojovat Kateřina Siniaková, kterou čeká souboj s Japonkou Nagi Hanataniovou.

Linetteová se ve čtvrtfinále utká s Darjou Kasatkinovou (h2h 1-1), které může oplatit tři týdny starou porážku ze San José. Nejvýše nasazená Ruska si ve druhém kole poradila po obratu 2-6 6-4 6-2 s domácí teenagerkou Katy McNallyovou.

Podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále Běloruska Aliaksandra Sasnovičová, jež zdolala 6-7 6-4 6-4 pátou nasazenou Argentinku Nadiu Podoroskou



O první semifinále od ledna 2019 si Sasnovičová zahraje s Irinou Beguovou (h2h 0-2). Rumunka porazila 7-6 7-5 Slovinku Polonu Hercogovou, na kterou našla recept i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

Lucie Hradecká a Shuai Zhang v Clevelandu zdolaly 2-6 6-2 10-5 japonsko-americké duo Katóová/Santamariaová a na druhý pokus si připsaly první společnou výhru. Ve čtvrtfinále česko-čínská dvojice vyzve bývalou nejlepší deblistku světa Indku Saniu Mirzaovou s domácí Christinou McHaleovou.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 235.238 dolarů
úterní výsledky (24. 08. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Linetteová (6-Pol.) - L. Fruhvirtová (ČR) 7-6(2) 6-4
Kasatkinová (1-Rus.) - McNallyová (USA) 2-6 6-4 6-2
Sasnovičová (Běl.) - Podoroská (5-Arg.) 6-7(7) 6-4 6-4
Beguová (Rum.) - Hercogová (Slovin.) 7-6(5) 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Shuai Zhang (3-ČR/Čína) - Santamariaová/Katová (USA/Jap.) 2-6 6-2 10-5
Matteková-Sandsová/Rogersová (4-USA) - Voráčová/Lohoffová (ČR/Něm.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Bloody13
Linda je v live rankingu zatím 346., ovšem v Race je už na 195. místě
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, to bych prozatím viděl jako její reálné maximum. Nějaká místa sem a tam nejsou tak podstatná jako možnost hrát s podobně kvalitními hráčkami jako jsou Linette nebo Cornet.
Reagovat
Fandina
To je dobré, tak to chce ještě nějaký turnaj, body, aby v té dvoustovce byla i na konci roku a kvaldy budou otevřené atd..
Reagovat
SydneyOpen
Trochu škoda těch závěrů, ale je to naprostá pecka že dokáže hrát vyrovnané duely s top hráčkami. Určitě velká zkušenost pro Lindu. Linda si opět zlepšila žebříčkové maximum a pomalu klepe na dveře Top 300. Snad se bude holkám podobně dařit i v Přerově. smile
Reagovat
Mony
V těch závěrech vůbec neselhala, ty jsou dílem skvělé hry nabuzene Linettky, tedy 2.set, v 1. ten game na podání úplně Linda prodělala, ale to se stává. Jinak Linda už vyspělá hračka kolem TOP100, dle mého.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, v některých výměnách drží krok, ale podle mě má momentálně tak na úroveň top200 a to se ještě bude muset snažit.
Pak samozřejmě x-krát probíraný servis a z juniorek si musí odvyknout hrát některé údery, které výše postavené hráčky okamžitě trestají. A když zahraje DS, tak jen nekoukat, co se stanesmile
Reagovat
JanITCZ
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist