Fruhvirtová ukončuje sezonu na akcích ITF v Japonsku. V Takasaki utrpěla další nečekaný nezdar

16. 11. 2023, 08:54
Aktuality 15
ITF TAKASAKI - Česká teenagerka Linda Fruhvirtová (18) zakončuje nepříliš povedenou sezonu na dvou turnajích ITF W100 v japonském Takasaki a na první pokus si dojem z rozpačité sezony rozhodně nenapravila. Největší favoritka skončila už ve druhém kole po porážce s hráčkou třetí světové stovky Thajkou Mananchayou Sawangkaewovou (21), která ve fyzicky náročném souboji plném dlouhých výměn zvítězila 6:3, 7:6 a připsala si svůj nejcennější skalp.
Linda Fruhvirtová (© Profimedia)

Linda Fruhvirtová se po loňském triumfu na turnaji WTA 250 v indické Čennaí stala hráčkou TOP 100 a letos si tak odkroutila svou první kompletní sezonu na hlavním okruhu.

I díky postupu do osmifinále Australian Open se v žebříčku vyšplhala na 49. místo, jenže v průběhu roku se jí přestalo dařit a padla na ni 'deka'. Od konce ledna do konce září se představila na 20 akcích a jen jednou vyhrála dva zápasy po sobě.

Během léta dokonce prohrála devět zápasů v řadě a po ztrátě bodů za svůj nejcennější triumf přišla o pozici hráčky elitní stovky. Nicméně na začátku podzimu na turnajích v Asii si ji rychle vybojovala zpátky, když si v čínském Ningbu zahrála i své jediné letošní semifinále.

Po necelém měsíci se osmnáctiletá Češka do Asie ještě vrátila, aby v exotické destinaci zabojovala o důležité body v boji o upevnění pozice v žebříčku, získala sebevědomí a udělala příjemnou tečku za sezonou bez výrazného úspěchu.

Nejcennější skalp soupeřky

89. hráčka světa Fruhvirtová se přihlásila na dva turnaje ITF s dotací 100.000 dolarů v japonském Takasaki a poprvé si dojem rozhodně nespravila. Po úvodní výhře nad Eudice Chong z Hongkongu nestačila na další kvalifikantku a členku až třetí světové stovky  Mananchayu Sawangkaewovou.

Česká teenagerka v úvodním setu neodvrátila ani jeden ze dvou brejkbolů, sama jedinou šanci nevyužila a stála před výzvou nepříznivý vývoj otočit. Začala skvěle, po dvou brejcích vedla 3:0 a měla gamebol na zisk i čtvrté hry.

Jenže pak ztratila třináct fiftýnů v řadě, pět gamů po sobě a rázem prohrávala 3:6 a 3:5. V desátém gamu si sice povedeným servisem pomohla k odvrácení dvou mečbolů a po dvou brejcích podávala za stavu 6:5 na vyrovnání, ale o tři roky starší soupeřka ji často v dlouhých výměnách, po kterých Fruhvirtová těžce vydýchávala, přetlačila.

Sawangkaewová nakonec po dvou hodinách boje zvítězila 6:3, 7:6 a ve svém teprve druhém střetnutí s členkou TOP 100 si připsala životní skalp.

Do čtvrtfinále postoupila pouze jedna z osmi nasazených hráček (Číňanka Yue Yuan), naopak dál ve hře zůstává pět ze šesti kvalifikantek.

Fruhvirtová by příští týden v Takasaki na turnaji stejné kategorie měla plnit znovu roli nasazené jedničky a odehrát poslední turnaj v roce 2023.

Výsledky turnaje ITF W100 v Takasaki

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Kandinsky1
Tak tenhle rok se Fredkám moc nepovedl.
Reagovat
tommr
Lindě se tenhle rok moc nepoved. Brenda má ale za sebou úspěšnou sezonu ve který si vylepšila kariérní maximum, vyhrála 6 ITF turnajů a na AO a FO prošla kvalifikací ...
Reagovat
Kandinsky1
Brenda má za sebou sezonu, ve které se vůbec neposunula dál, a nemyslím žebříček.
Reagovat
Krisboy
Jsi moc přísný.
Reagovat
Mantra
Tohle bude asi zazděný talent jako blázen, ta potřebuje nějaký pořádný zásah do přípravy.
Reagovat
tommr
Tak to je hodně nepříjemné. Tento zápas jsem sice neviděl ale už ve včerejším zápase s Chongovou měla Linda velký problémy ve výměnách ...
Ted nezbývá než to v Takasaki napravit příští týden. Pokud by znovu neuspěla tak by se dostala do velmi ošemetné situace a hrozilo by jí vypadnutí z první stovky pokud by na AO neobhájila loňské osmifinále ...
Reagovat
Levinest
Hlavní pro Lindu bude zapracovat na podání. Dělala příliš mnoho dvojchyb (v sezóně) a tím se připravila o lepší výsledky. Tak si hlavně dobře odpočinout, nabrat síly, kvalitně se připravit na další sezonu a vzhůru do toho. Je mladá a má vše před sebou... a za sebou už také skalpy velkých jmen, takže je na čem stavět.
Reagovat
misa
O soupeřce jsem pochopitelně nikdy neslyšel. U Lindy F. oproti loňskému roku přišel letos výkonnostní pokles, v jejím věku by to mělo být spíš naopak.
Reagovat
aligo
Linda hraje fyzicky náročný styl hry, kdy hraje douhé výměny a není schopná pořádně a rázně ukončovat výměny, ale zároveň na tento styl hry nemá vubec přizpůsobenou fyzičku... Něco změnit to chce.. Buď se naučit ukočit výměny, nebo zlepšit fyzičku a trošičku zhubnout...
Reagovat
Mantra
ano, konečně to někdo řekne. Je při těle, na to co dělá za fyzickou práci a jejího věku je oplácaná až moc.
Reagovat
Kandinsky1
Druhá Linda je ještě víc.
Reagovat
aligo
Ano, je to tak, Lindy mají asi rády Lindt
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já taky
Reagovat
A211
Lindy musí sundat pár kilo a zapracovat na obratnosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist