Frustrace, beznaděj. Trojnásobný šampion Roddick v San Jose končí s Istominem

18. 2. 2012, 12:11
Aktuality 8
ATP SAN JOSE - Lámal rakety, dohadoval se rozhodčím a křičel do své lóže. Andymu Roddickovi čtvrtfinále turnaje v San Jose, kde v minulosti třikrát triumfoval, pořádně zhořklo. Američana zřejmě limitovalo čerstvé zranění kotníku a s Uzbekem Denisem Istominem hladce prohrál.
Andy Roddick

Andy Roddick se v San Jose vrátil na kurty poprvé od Australian Open, kde kvůli zranění kolenníí šlachy nedohrál 2. kolo proti Hewittovi. Jenže ani v Kalifornii se mu zranění nevyhnulo. V úvodním duelu proti devatenáctiletému krajanu Dennisu Kudlovi si podvrtl pravý kotník a nezkušeného soupeře nakonec udolal až po téměř třech hodinách.

Ve čtvrtfinále se už na kurtu tak dlouho nepotil, ale ani neradoval. V prvním vzájemném zápase s Denisem Istominem se totiž pouze trápil: mlátil raketami o kurt, frustrovaně diskutoval s rozhodčím i směrem ke své lóži, naštvaně vypálil míček vysoko ke stropu. A nakonec za 76 minut prohrál 2-6 4-6.

"Nenormální by bylo, kdybych nebyl frustrovaný," reagoval podrážděný Roddick, jehož zřejmě deptají častá zranění a následný pokles formy. "Soupeř byl lepší ve všech částech hry. Hrál opravdu dobře. Já alespoň doufal, že mě podrží servis, ale nefungovalo to," uznal devětadvacetiletý Američan, kterého čeká přesun do Memphisu. Tam ho v prvním kole čeká oblíbený Belgičan Malisse, s nímž vyhrál všech devět soubojů.

"Všiml jsem si, že není ve své kůži, asi mi to pomohlo. Ale sám jsem se snažil pouze o svou hru," komentoval Istomin, který si v San Jose zahrál v semifinále i předloni. "Mám zdejší kurty rád, povrch mé hře vyhovuje," přiznal.

Pětadvacetiletý Istomin tak postoupil už do druhého letošního semifinále, ve finále si však zahrál jen jednou a titul zatím ve sbírce žádný nemá. Další krok směrem k vítězství může udělat v sobotu proti Julienu Benneteauovi. Francouzský tenista otočil souboj se Štěpánkovým přemožitelem Belgičanem Stevem Darcisem.

V semifinále je také obhájce titulu Milos Raonic, byť před týdnem kvůli zranění kolena nenastoupil v Davis Cupu do klíčové dvouhry proti Tsongovi a v San Jose málem nestartoval. Ve čtvrtfinále si poradil 7-5 7-6 s Jihoafričanem Kevinem Andersonem

"Je jasné, že mým hlavním úkolem je udržet vlastní servis," komentoval Raonic, který nasázel 16 es. "To je pro mě vždy důležité, musím být trpělivý."

V dalším zápase na jednadvacetiletého Kanaďana čeká domácí devatenáctiletý talent Ryan Harrison. Američan si poradil hladce ve dvou setech s překvapivým čtvrtfinalistou Bulharem Dimitarem Kutrovským a potřetí postoupil do semifinále. 

Proti Raonicovi, kterého loni v Indian Wells zdolal ve třech setech, si zahraje o první finále.

- ATP 250 SAN JOSE -
(USA, tv. povrch / hala, 531.000 dolarů)
páteční výsledky (17. 02. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Istomin (Uzb.) - Roddick (2-USA) 6-2 6-4
Raonic (3-Kan.) - Anderson (6-JAR) 7-5 7-6(3)
Benneteau (5-Fr.) - Darcis (Belg.) 3-6 6-1 6-2
Harrison (USA) - Kutrovski (Bul.) 6-1 6-4

Semifinálové dvojice:
Harrison - Raonic, Benneteau - Istomin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
cau nemate prosim nekdo nejaky streamek na zapase federera? dekuju
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.hdcast.tv/channel.php?u=bolton
Reagovat
Mark976
To je bohužel ten silový tenis - to dlouho nevydrží ani Raonic :o(
Reagovat
VlS
Na tom něco je
Reagovat
smazaný uživatel
Silový nesilový, na špici je vlastně už hodně dlouho. A je o hodně nejlepším hráčem, který byl světovou jedničkou ještě před Federerem.
A to jeho podání, to je vážně lahůdka. Jako třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=yXL-gtksKY8
Reagovat
smazaný uživatel
Prave jsem vyzkousel tennistv.com na Ipadu a Iphone na 3G siti a funguje bez nejmesich problemu. Dopprucuji
Reagovat
VlS
No Andy, zpátky nahoru to bude těžký, bohužel dolů to jede samo. Měl by se dát zdravotně dohromady a vykašlat se na Memphis a radši se zvetit na IW.
Reagovat
smazaný uživatel
co naplat... známe to všichni..."když se to sere - tak se to sere!"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist