Fucsovics na challengeru v Bratislavě ukončil čtyřletý půst bez titulu

13. 11. 2022, 17:10
Aktuality 1
CHALLENGER BRATISLAVA - Bývalý 31. hráč světa Márton Fucsovics na halovém challengeru v Bratislavě slaví první triumf od května 2018, kdy v Ženevě získal jediný titul na okruhu ATP. Ve finále 30letý Maďar, který v semifinále zastavil Tomáše Macháče, porazil 6-2 6-4 o sedm let mladšího krajana Fábiána Marozsána.
M. Fucsovics (© tennisslovakopen.sk)

Bývalý 31. hráč světa Márton Fucsovics v Bratislavě poprvé od postupu do čtvrtfinále loňského Wimbledonu a následné sérii 33 nepovedených turnajů vyhrál tři zápasy po sobě. Semifinále a finále si zahrál poprvé od loňského února, kdy na podniku ATP 500 v Rotterdamu prohrál až s Andrejem Rubljovem.

A nakonec si 30letý Maďar dokráčel pro první triumf od května 2018, kdy na antuce ve švýcarské Ženevě získal jediný titul na okruhu ATP. Challenger vyhrál popáté v kariéře. 

Den po semifinálovém skalpu Tomáše Macháče Fucsovics ovládl finálový souboj s krajanem Fábiánem Marozsánem, který usiloval o druhý challengerový titul. O sedm let mladšího soka porazil 6-2 6-4, zajistil si návrat do Top 100 a v třiadvacetileté historii Slovak Open se stal prvním maďarským šampionem.


"Jsem moc rád, že jsem po čtyřech letech zvednul nad hlavu trofej pro vítěze. Triumfu v Bratislavě jsem podřídil všechno. Celý týden jsem hrál velmi dobře. Cílem pro mě bylo vrátit se do konce sezony do elitní stovky a to se mi díky dnešnímu titulu povedlo. Po špatné sezoně je to skvělý závěr," řekl Fucsovics po prvním čistě maďarském finále na challengerech.

"Bylo to pro mě zvláštní. Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy hrál proti krajanovi soutěžní zápas. Je to určitě víc jak pět let. Ale jsem rád, že jsem nepolevil v koncentraci a zvládnul to. Fábián má před sebou slibnou budoucnost. Pokud bude takto pokračovat, bude brzy v první stovce žebříčku. Je pracovitý a pokorný, skvělý příklad pro mladou generaci," uvedl Fucsovics po svém čtvrtém vystoupení na Peugeot Slovak Open.

"Povrch v NTC Areně mám moc rád. Navíc mi tu vyhovuje hotel a miluju slovenské jídlo. Jezdím sem vlastním autem, co že je skvělá změna. Jednoduše tu vše skvěle fungovalo," dodal nejlepší maďarský tenista.

Příští týden bude Fucsovics plnit roli nasazené dvojky ve finských Helsinkách a sezonu uzavře v následujícím týdnu v italské Andrie.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 67.960 eur
finálové výsledky (12. - 13. 11. 2022)
• Dvouhra - finále •
Fucsovics (2-Maď.) - Marozsán (Maď.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Molčanov/Nedovjesov (3-Ukr./Kaz.) - Nouza/Paulson (ČR) 4-6 6-4 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pavol
Chvíľu som na finálový zápas maďarov v Bratislave pozeral, pekne to hrali. Márton blahoželám. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist