Fucsovics svůj jediný titul neobhájí, v Ženevě prohrál úvodní duel s Delbonisem

22. 5. 2019, 18:40
Aktuality 1
ATP ŽENEVA - Márton Fucsovics na antuce v Ženevě, kde loni získal jediný titul na okruhu ATP, skončil po svém úvodním vystoupení. Čtvrtý nasazený Maďar prohrál s Argentincem Federicem Delbonisem, který získal po Dimitrovovi další cenný skalp.
Márton Fucsovics

Márton Fucsovics loni na antuce v Ženevě z pozice nenasazeného hráče slavil svůj dosud jediný titul na okruhu ATP. Letos sedmadvacetiletý Maďar plnil roli nasazené čtyřky a na cestě za obhajobou triumfu mu 'stačilo porazit jen' čtyři soupeře, neboť v úvodním kole měl volný los, ale ztroskotal hned na první překážce. 

Fucsovics, který si ze šesti letošních turnajů na antuce připsal jen šest výher, nestačil na Federica Delbonise. O rok staršímu Argentinci podlehl v prvním vzájemném střetnutí snadno 4-6 2-6, když jediný světlejší okamžik měl v prvním setu od stavu 1-5, když získal tři gamy v řadě.

Levoruký Delbonis, který včera vyřadil také bývalou světovou trojku Bulhara Grigora Dimitrova, hraje v Ženevě potřetí v kariéře a opět nechybí ve čtvrtfinále. Jeho maximem je semifinále z roku 2015.

Ve svém druhém letošním čtvrtfinále bude usilovat o vyrovnání sezonního maxima z domácí antuky v Córdobě proti Albertu Ramosovi. Se Španělem vede ve vzájemné bilanci 5-4 a i podesáté se spolu utkají na antuce. Poslední souboj minulý měsíc v Monte Carlu vyhrál Delbonis.

Svůj úvodní zápas ve Švýcarsku nezvládl ani třetí nasazený Christian Garín. Chilan, který je jedním ze čtyř tenistů, kteří letos vyhráli dva turnaje ATP, podlehl 2-6 4-6 6-4 Japonci Taru Danielovi.

O čtvrtfinále marně usiloval také druhý nasazený Stan Wawrinka. Domácí dvojnásobný šampion neudržel vedení proti Damiru Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny, kterému podlehl 6-3 3-6 4-6.

Z kvarteta nejvýše nasazených tak zůstal už jen Němec Alexander Zverev, který zvládl vstup do turnaje v úterý.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 586.140 dolarů
středeční výsledky (22. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Džumhur (Bosna) - Wawrinka (2-Švýc.) 3:6, 6:3, 6:4.
Daniel (Jap.) - Garín (3-Chile) 6-2 4-6 6-4
Delbonis (Arg.) - Fucsovics (4-Maď.) 6-4 6-2
Albot (5-Mold.) - Londero (Arg.) 6-1 6-7(3) 6-4
Jarry (Chile) - Kudla (USA) 6-3 6-3
Ramos (Šp.) - J. Sousa (Portug.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
MartinPa
Kurňa ten Stan mě štve, takhle prohrát vyhraný zápas a ještě s takovým jelitem co není schopno zahrát BH křížem jinak než do sítě :-( No tak snad se chytne v RG.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist