Fucsovics v Ženevě ukončil 36 let dlouhé čekání na maďarského vítěze turnaje ATP

26. 5. 2018, 16:50
Aktuality 1
ATP ŽENEVA - Maďarsko má po 36 letech vítěze turnaje ATP. Na antuce ve švýcarské Ženevě se o to postaral šestadvacetiletý Márton Fucsovics, který ve svém prvním finále smetl Němce Petera Gojowczyka.
Márton Fucsovics

Maximem Mártona Fucsovicse na okruhu ATP byla dvě čtvrtfinále, která si zahrál loni v Basileji a letos v Mnichově. Tento týden na antuce ve švýcarské Ženevě však své maximum překonal a to hned třikrát. 

Už v prvním kole nečekaně zametl s favorizovaným Španělem Albertem Ramosem, následně zdolal amerického mladíka Francise Tiafoea, vyřadil domácího dvojnásobného obhájce titulu a trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku, otočil duel s nasazeným Američanem Stevem Johnsonem a jako první Maďar od roku 1984 postoupil do finále turnaje ATP.

V něm se dnes šestadvacetiletý Fucsovics utkal s Peterem Gojowczykem a svůj životní turnaj zakončil hladkou výhrou 6-2 6-2. Stal se tak prvním maďarským vítězem podniku ATP od roku 1982, kdy Balasz Taroczy triumfoval v Hilversumu.

"Byl to pro mě neuvěřitelný týden, na který nikdy nezapomenu. Doufám, že mi tenhle úspěch odá sebevědomí a na tento skvělý výsledek navážu i v Paříži," řekl 60. tenista žebříčku Fucsovics, který má před sebou premiéru na Roland Garros. V prvním kole bude favoritem utkání s Kanaďanem Vaskem Pospisilem. 

Osmadvacetiletý Gojowczyk v Ženevě vyřadil Karloviče, Ferrera, Seppiho i Fognini, s papírově nejhratelnějším soupeřem si ale dnes paradoxně neporadil. Ve finále hrál potřetí v kariéře a podruhé prohrál. Titul získal loni na podzim v hale v Métách. 

"Dnes jsem nepředvedl dobrý výkon a jsem samozřejmě smutný. Ale Márton si tady vyhrát zasloužil, takže jsem rád i za něj a gratuluju mu," prohlásil 49. hráč světa Gojowczyk. Také jeho čeká debut na Roland Garros, v prvním kole se utká s Britem Cameronem Norriem.

Nová jednička Pavič vyhrál čtyřhru
Mate Pavič oslavil svůj pondělní posun do čela světového žebříčku deblistů triumfem. Chorvatský tenista společně s Rakušanem Oliverem Marachem vyhráli antukový turnaj v Ženevě, když ve finále zdolali po odvrácení mečbolu 3-6 7-6 11-9 druhý nasazený chorvatsko-americký pár Ivan Dodig a Rajeev Ram.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 561.345 dolarů
sobotní výsledky (26. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Fucsovics (Maď.) - Gojowczyk (Něm.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Marach/Pavič (1-Rak./Chorv.) - Dodig/Ram (2-Chorv./USA) 3-6 7-6(3) 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Sympaťák :) A má krásnou přítelkyni :D

Vždycky to byl talent, ale konečně zavedl ten správnej přístup a teď je z něj poměrně nebezpečnej soupeř :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist