Gabriela Sabatiniová dnes slaví 40. narozeniny

16. 5. 2010, 09:45
Aktuality 1
Gabriela Sabatiniová, která dnes 16. května slaví čtyřicítku, je pro mnohé symbolem životních úspěchů. Argentinská kráska dokázala kralovat tenisovým dvorcům a jako jedna z mála ve své době konkurovat německé suverénce Steffi Grafové.
Profily hráčů
Gabriela Sabatiniová

Gabriela Beatriz Sabatiniová se narodila 16. května 1970 v Buenos Aires. První tenisové úspěchy sklízela jako velmi mladá, již v 15 letech hrála semifinále French Open. Cestu na absolutní vrchol jí po většinu kariéry blokovala fenomenální Grafová, se kterou sehrála 40 zápasů a v 11 z nich dokázala zvítězit.

Profil Gabriely Sabatiniové:
narozena: 16. 5. 1970 v Buenos Aires (Arg.)
výška: 175 cm
váha: 59 kg
maximum v žebříčku: 3. místo
počet titulů:
27
grandslamové úspěchy:
US Open (1x titul, 1x finále, 3x semifinále)
Wimbledon (1x finále, 3x semifinále)
French Open (5x semifinále)
US Open (4x semifinále)

Přesto, že Sabatiniová vyhrála za celou kariéru jen jediný grandslam a nejvýše byla na žebříčku WTA třetí, byla jako špičková hráčka známá po celém světě. Kariéru ukončila ve 26 letech.

Sabatiniová byla první tenistkou - modelkou, která se jako později Anna Kurnikovová či Maria Šarapovová dokázala plně prosadit i v reklamní branži. Dnes se mimo jiné živí i pronájmem a stavbou nemovitostí. V roce 2006 byla uvedena do tenisové Síně slávy.

Mnohem víc peněz si však vydělala mimo kurty jako podnikatelka. Její jméno nese úspěšná značka parfémů, která dnes již platí za klasiku na trhu a produkuje celou sérii vůní pro ženy i muže. Po okouzlující Gabriele byl pojmenován i jeden druh oranžovo-rudých růží.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
happy birthday, Gabi

moc rad vzpominam... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist