Garciaová měsíc po triumfu na trávě ovládla antuku ve Varšavě

31. 7. 2022, 16:52
Aktuality 0
WTA VARŠAVA - Caroline Garciaová měsíc po triumfu na trávě v Bad Homburgu slaví titul také na antuce ve Varšavě, kde zastavila i domácí světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Ve finále 28letá Francouzka porazila 6-4 6-1 Rumunku Anu Bogdanovou a získala celkově 9. trofej.
Profily hráčů
Caroline Garciaová

Caroline Garciaová na začátku minulého měsíce vyhrála čtyřhru na French Open a na jeho konci ukončila i tříleté čekání na singlový titul, když ovládla trávu v německém Bad Homburgu. 

A jen o pět týdnů později 28letá Francouzka slaví triumf také na antuce ve Varšavě. Pátá nasazená Francouzka v polské metropoli ztratila jediný set ve čtvrtfinále, v němž překvapivě porazila domácí světovou jedničku Igu Šwiatekovou. 

V dnešním finále, celkově 12. na okruhu WTA, přehrála 6-4 6-1 Anu Bogdanovou. S Rumunkou vyhrála i druhý vzájemný duel a připsala si 9. titul. Po dnešku má ve sbírce tři trofeje z antuky, hardu i trávy. 

Bývalá světová čtyřka vyhrála 18. z posledních 21 zápasů a ve světovém žebříčku se posune z 45. na 32. místo.

29letá Bogdanová, jež ve druhém kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, hrála finále na turnaji WTA poprvé v kariéře.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, antuka, 203.024 eur
nedělní výsledky (31. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Garciaová (5-Fr.) - Bogdanová (Rum.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •

Danilinová/Friedsamová (4-Kaz./Něm.) - Kawaová/Rosolská (2-Pol.) 6-4 5-7 10-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist