Garciaová v Tianjinu úspěšně vykročila za obhajobou

7. 10. 2019, 11:32
Aktuality 15
WTA TIANJIN - Caroline Garciaová sice poprvé v Tianjinu ztratila set, nicméně v čínském městě vyhrála i svůj šestý zápas. Loňská šampionka a nasazená čtyřka letošního ročníku si na úvod po obratu poradila s Anastasií Potapovovou. Její další soupeřkou bude domácí Yafan Wang.
Caroline Garciaová

Caroline Garciaová letos ovládla travnatý podnik v Nottinghamu a hrála finále na antuce ve Štrasburku. Na tvrdém povrchu se ovšem předloňské šampionce prestižních akcí ve Wuhanu a Pekingu vůbec nedaří, letos jen dvakrát dokázala na jednom turnaji vyhrát dva zápasy.

Pětadvacetiletá Francouzka si svou premiéru v Tianjinu odbyla loni, kdy ve finále porazila Karolínu Plíškovou. Za obhajobou loňského triumfu vykročila vítězství 2-6 6-2 6-2 nad Anastasií Potapovovou.

Garciaová prohrávala o set a brejk, nicméně ztracený servis si ve druhé sadě okamžitě vzala zpět, od stavu 1-2 předvedla devět vyhraných her v řadě a soupeřce už povolila pouhé tři gamy. Potapovová v utkání spáchala osm dvojchyb a trefila jen 42% prvních podání, Garciaová tak měla spoustu šancí na brejk, ale využila jen 6 ze 16 příležitostí.

Na své první čtvrtfinále na betonech přesně po roce bude nasazená čtyřka Garciaová útočit proti Yafan Wang. Domácí naději loni zdolala v Pekingu.

Julia Putincevová proti Astře Sharmaové vyhrála úvodní set 6-1, jenže poté prohrála 10 z 11 následujících gamů. Nasazená Kazaška i tak dokázala zvítězit 6-1 1-6 7-5, přestože v rozhodující sadě prohrávala 0-4 a musela odvracet mečbol. O čtvrtfinále si zahraje se Samanthou Stosurovou.

Turnaj dnes přišel o nasazenou jedničku. Sofia Keninová se totiž po náročném programu předchozích týdnů odhlásila. S její krajankou Kristie Ahnovou si tak zahraje domácí kvalifikantka Xiyu Wang.

Po odhlášení nasazené jedničky Keninové prišli pořadatelé o další velké jméno. Veteránka Venus Williamsová v prvním kole nestačila 3-6 6-4 3-6 na Rebeccu Petersonovou, která nedávno v Nanchangu vybojovala svůj premiérový titul.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
pondělní výsledky (7. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Garciaová (4-Fr.) - Potapovová (Rus.) 2-6 6-2 6-2
Putincevová (6-Kaz.) - Sharmaová (Austr.) 6-1 1-6 7-5
Stosurová (Austr.) - Zhaoxuan Yang (Čína) 7-5 2-6 6-2
Watsonová (Brit.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-4 7-6(3)
Petersonová (Švéd.) - V. Williamsová (USA) 6-3 4-6 6-3
Yafan Wang (Čína) - Davisová (USA) 6-0 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Cico93
Prosím vás, koľko je tenistiek s menom Wang?
Reagovat
EllNino
no nejznámější je Qiang, pak je Ya-fan, a pak jsou dvě maldice Xiyu (levačka) a Xyniu (pravačka, jak o ní Máša řekla, že bude nr. 1) a myslím, že ještě Meiling, ale ta je taky ještě mladá
Reagovat
Cico93
Máš prehľad, ja sa v ázijských tenistkách dosť strácam.
Reagovat
Krisboy
Bude jich jistě o dost víc :) Čuně aby se v tom vyznalo, podle téhle tabulky je Wang buď 1., nebo 58. nejrozšířenější příjmení v Číně. Jaký je v tom rozdíl, netuším:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_common_Chinese_surnames
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
misa
Škoda, ale dalo se to čekat.
Reagovat
Mantra
Gauff vyletěla až dnes s Korpasch
Reagovat
FulnekUltras
To se zas Muratoglu bude pár týdnů věnovat globálnímu oteplování.
Reagovat
tommr
ale už je zase zpátky jako LL ...
Reagovat
sojka1
kdyz si to tak clovek o zapasu Putincevy precte, hned si pomysli, jaka ze je uzasna bojovnice, ktera se nikdy nevzdava a nakonec zvrati neprizen osudu a statecne vybojuje uzasne vitezstvi. Dlouho jsem nevidela vetsi saskarnu... ani od Putky ne!!! V prvnim Sharmu prejela, ve druhem ji hrablo a pro zmenu prejela Astra ji. Nadavky - vsichni jsme okamzite pochopili, ze za to muzeme my - ksichty, gesta, odpaly micku - nastesti nikdo nezranen - rozmlacena raketa, demonstrativni placani misto uderu, servis spodem.... na co si clovek vzpomene, to tam bylo. Nejdelsi mozna pauza pred tretim setem, aby Astru rozhodila. Ta se udrzovala v chodu cvicenim a vypadala odhodlane. Jeste vedla ve tretim 4:0, Putka vytahla i 2x MTO, dalsi navsteva komicka, fyzio jen rozhodila rukama a zase odkracela, s Putkou evidentne nebyla rozumna rec. Sharma jeste mela MP, ale nezkusene se nechala vychylit tim tyjatrem z osy... no a v zaveru vykolejila. Opravdu hnusne ... a to mam Putku svym zpusobem rada. :-(((
Reagovat
tommr
Putinku je třeba nemilosrdně drtit od začátku do konce. Jakmile jí soupeřka pustí do zápasu tak má na problémy zaděláno ... :)
Reagovat
Mantra
je to ludra proradná
Reagovat
Fandina
Dobře Caroline. Go Garcia!!!
Reagovat
dunphy
Viens!!! :DD
Reagovat
Fandina
https://translate.google.cz/?hl=cs#view=home&op=translate&sl=cs&tl=fr&text=poj%C4%8F
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist