Gasquet po téměř dvou letech vyhrál turnaj. V Hertogenboschi porazil krajana Chardyho

17. 6. 2018, 16:20
Aktuality 4
ATP HERTOGENBOSCH - Richard Gasquet se po téměř dvou letech dočkal turnajového triumfu. Francouz, který zítra oslaví 32. narozeniny, si pro 15. kariérní titul došel na akci ATP 250 v Hertogenboschi, kde ve finále porazil svého krajana Jérémyho Chardyho.
Profily hráčů

Richard Gasquet se posledního titulu na okruhu ATP dočkal v říjnu 2016 v hale v Antverpách. Od té doby si dvakrát zahrál finále v Montpellier, ale v domácí hale loni ani letos neuspěl. Dočkal se až dnes v Hertogenboschi, kde si nadělil ten nejhezčí dárek k zítřejším 32. narozeninám.

Francouzský tenista ve čtyřech zápasech ztratil jen jeden set. Postupně si poradil s Donským, Tsitsipasem, Tomicem a v dnešním ryze francouzském finále přehrál 6-3 7-6(5) Jérémyho Chardyho.

Gasquet měl v úvodním dějství jasně navrch. První brejk sice okamžitě ztratil, nicméně druhou šanci již nezahodil a úspěšně první set dopodával.

Ve druhé sadě nevyužil dva brejkboly a vzápětí ztratil vlastní servis. Chardy však nedokázal i přes dva setboly skóre utkání srovnat a Gasquet si poté pro vítězství došel ve zkrácené hře.

Gasquet si dnes ve svém 30. finále v kariéře připsal 15. titul a teprve třetí z trávy (Nottingham 2005 a 2006), přestože právě na nejrychlejším tenisovém povrchu svou sbírku trofejí načal.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 612.755 eur
nedělní výsledky (17. 6. 2018)
• Dvouhra - finále •
Gasquet (2-Fr.) - Chardy (Fr.) 6-3 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
nagini6
gratulujem Richard. Uzasny uspech, len tak dalej.
Reagovat
Fandina
Dneska je den mých topek. Dva moji eRove mají titul.
Gratulka Ríšánku!
Reagovat
Krisboy
Skvěle Richard. Když má den, je radost ho sledovat. Škoda ale, že proti top hráčům se vždycky rozsype a je sotva poloviční. Ale ten backhand se neomrzí.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist