Gasquet porazil Davyděnka, López nestačil na Rufina

2. 2. 2012, 11:39
Aktuality 6
ATP MONTPELLIER - Dva francouzští favorité Richard Gasquet a Gilles Simon v domácí hale v Montpellieru potěšili diváky postupem do čtvrtfinále. Radost fanouškům udělal ale překvapivě také Guillaume Ruffin, jenž vyřadil nasazenou pětku Feliciana Lópeze.
Richard Gasquet

Richard Gasquet na okruhu ATP Nikolaje Davyděnka pokaždé porazil, prohrál pouze jeden zápas v Davis Cupu. A také čtvrtý souboj dvou bývalých hráčů Top 10 na turnaji ATP skončil vítězstvím o pět let mladšího Francouze.

Čtvrtý nasazený Gasquet v zápase 2. kola halového turnaje v Montpellieru nečelil jedinému brejkbolu a sám soupeři sebral podání dvakrát. V druhém setu však až v dlouhém desátém gamu. V něm Davyděnko vedl 40-15, nevynucenými chybami ale domácímu hráči nabídl mečbol. Ten odvrátil esem. Francouz promrhal i další tři šance zápas ukončit, až při pátém mečbolu Davyděnko ukončil dlouhou výměnu bekhendem do autu.

"Byl jsem rád, že se vyhodil, protože bylo čím dál těžší udržet si svůj servis," komentoval Gasquet. "Sice už není světovou trojkou jako před lety, ale stále může oslnit a brejknout vás. Bylo pro mě důležité, že jsem si dokázal podržet podání po celé utkání," dodal. pětadvacetiletý Francouz.

"Po návratu z Austrálie jsem konečně začal pořádně spát, tak už se cítím dobře," řekl před čtvrtfinálovým soubojem, ve kterém ho čeká Němec Philipp Kohlschreiber. S tím oba vzájemné duely vyhrál, naposledy se však utkali před více než pěti lety.

Podání ve svém úvodním zápase na turnaji neztratil ani další nasazený Francouz Gilles Simon, byť čelil čtyřem brejkbolům. Itala Flavia Cipollu porazil 6-3 6-2.

Simonovým čtvrtfinálovým soupeřem bude překvapivě další Francouz Guillaume Ruffin. Jednadvacetiletý tenista - aktuálně až 209. hráč světa - si po Kanaďanu Vasku Pospisilovi vyšlápl i na turnajovou pětku Feliciana Lópeze. Španělský favorit se sice v prvním setu oklepal ze ztráty úvodních tří her zápasu, v tie-breaku ale padl. Ve druhé sadě užLópez uhrál na returnu pouhé dva fiftýny, sám servis dvakrát neudržel a osmifinalista Australian Open překvapivě prohrál 6-7 3-6.

Ruffin, který Lópeze porazil i 16-13 na esa, si tak připsal premiérový skalp hráče Top 20 a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Poprvé se mu to povedlo rovněž v domácí hale (Marseille 2010).

První společný turnaj v Montpellieru zkusili čeští debloví specialisté František Čermák a Lukáš Dlouhý, úspěch ale neslavili. Ve Francii prohráli hned v 1. kole 6-7 7-6 9-11 s německo-chorvatským párem Brown/Žovko.

Ve čtvrtek do soutěže zasáhne také nejvýše nasazený Tomáš Berdych a obhájce titulu Gael Monfils.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur)
středeční výsledky (01. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Simon (2-Fr.) - Cipolla (It.) 6-3 6-2
Gasquet (4-Fr.) - Davyděnko (Rus.) 6-3 6-4
Rufin (Fr.) - López (5-Šp.) 7-6(5) 6-3
Kohlschreiber (7-Něm.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Brown/Žovko (Něm./Chorv.) - Čermák/Dlouhý (2-ČR) 7-6(5) 6-7(4) 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
steve79
No tohhle jsou turnaje katogorie 250. Na těchto turnajich nehrají hráč ze světové špičky. Už aby začali aspon 500. Ted jsem se koukal na kalendář a v Rotterdamu hraje Federer, což je docela překvapení.Jsem zvědavej jestli bude hrát v Dubaji.
Reagovat
taffer
V každém případě v plánu ji má (viz http://www.rogerfederer.com/en/tennis/schedule.html).
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych by ten turnaj měl vyhrát..
Reagovat
VlS
Tak první krok udělal 6:0;6:2
Reagovat
smazaný uživatel
sam jsem na to zvedav v dalsim zapase ceka berdycha mahut a myslim,ze se zcela urcite budou hrat 3 sety.
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist