Gasquet porazil Kližana a je v semifinále, o postup do 22. finále si zahraje s Istominem

19. 6. 2014, 18:52
Aktuality 5
Nejvýše nasazený Richard Gasquet postoupil po výhře nad Martinem Kližanem do semifinále turnaje v Eastbourne. Francouze tak dělí už jen jedna výhra od dosažení 22. finále na okruhu ATP. O něj si zahraje s Denisem Istominem z Uzbekistánu.
Richard Gasquet

Nejvýše nasazeného Richarda Gasqueta dělí už jen jedna výhra od dosažení 22. finále na okruhu ATP. Francouz si dnes ve čtvrtfinále na trávě v Eastbourne poradil s Martinem Kližanem ze Slovenska, kterého porazil za 69 minut hry podruhé v kariéře 6-3 6-4.

"Odehrál jsem tu dva dobré zápasy, Tomic i Kližan jsou výborní hráči. Já jsem dobře podával, čehož jsem pak využíval ve hře. Je to určitě velmi slibný začátek týdne," komentoval svá úvodní utkání v Eastbourne Gasquet.

Gasquet, jenž tu ve středu oslavil 28. narozeniny, má na svém kontě celkem 10 turnajových vavřínů, přičemž dva turnaje vyhrál i na trávě - v letech 2005 a 2006 triumfoval v Nottinghamu.

Jeho semifinálovým soupeřem bude 49. hráč světového žebříčku Denis Istomin z Uzbekistánu. Istomin zvítězil nad Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem, s nímž si poradil 7-6 6-2 a podruhé v kariéře postoupil v Eastbourne do semifinále. Poprvé to bylo v roce 2010, kdy do finále neprošel.

V semifinále je i Američan Sam Querrey, který na cestě turnajem zatím neztratil ještě ani jeden set. Ve čtvrtfinále dnes vyřadil Francouze Juliena Benneteaua 7-6 6-4.

O finále si Američan zahraje s vítězem zápasu Chardy - Lopéz.

Výsledky - Eastbourne - muži (tráva, dotace 562.340 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (1-Fr.) - Kližan (SR) 6:3, 6:4
Istomin (Uzb.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (7:5), 6:2
Querrey (USA) - Benneteau (Fr.) 7:6 (7:5), 6:4

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
gratulka, je fe finále. Feli hraje super, ale doufám, že ho Ríša přehraje. Držím palce. Ríšo ... go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
..je zejména kvalitní lajnovej hráč
Reagovat
Fandina
Ríšovi. Zápas s Martinem byl rychlý, tak moc držím palce, aby to vyšlo i proti Denisovi v semíčku. Na tvou šikovnou ruku a hru se dobře dívá. A doufám, že už nebudou zdravotní problémy. Jsem ráda, že si Ríšovi pod Bruguerou takhle hraje. Ríšo ... go go go!
Reagovat
Fandina
Kromě toho, momentálně zápas opakují na Eurosportu 2.
Reagovat
Fandina
A dodatečně všechno nejlepší k včerejším narozeninám. Ať se daří. Všechno nej!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist