Gasquet s Herbertem poslali Francii ve finále Davis Cupu do vedení 2-1

25. 11. 2017, 17:49
Aktuality 14
Francouzské tenisty dělí jedna výhra od desátého daviscupového titulu. Ve finále v Lille vede domácí výběr nad Belgií před nedělními závěrečnými dvouhrami 2-1. Druhý francouzský bod získali ve čtyřhře Richard Gasquet a Pierre-Hugues Herbert, kteří po více než třech hodinách porazili belgický pár Ruben Bemelmans a Joris de Loore 6-1 3-6 7-6 6-4.
Richard Gasquet a Pierre-Hugues Herbert

Úvodní dvouhry v pátek suverénně ovládli David Goffin a Jo-Wilfried Tsonga a zamotali hlavu kapitánům, kteří zvažovali jejich nasazení i do deblového zápasu. Nakonec ale Yannick Noah i Johan van Herck zůstali u původně nahlášených sestav.

Gasquet přitom s Herbertem nikdy čtyřhru nehrál, do týmu se dostal až na poslední chvíli místo jeho tradičního deblového partnera Nicolase Mahuta. Také sám Herbert se v poslední době potýkal se zdravotními potížemi, kvůli bolestem zad dokonce odstoupil z Turnaje mistrů, aby se šetřil na daviscupové finále.

"Hluboko v srdci jsem věděl, že je to správné rozhodnutí, ale samozřejmě jsem měl i přesto obavy. Je dost lidí, kteří čekají jen na to, aby mi mohli setnout hlavu. Kluci mě ale zachránili," řekl k netradičnímu složení deblové dvojice Noah.

Domácí pár jasně ovládl první set, pak se ale francouzská cesta k vítězství zadrhla až do tie-breaku třetí sady. Ten však Gasquet s deblovou světovou třináctkou Herbertem vyhráli jednoznačně 7-2 a poslední set rozhodl jejich brejk v sedmé hře.

Vítězný třetí bod může v neděli odpoledne přidat Tsonga, musí ale zdolat finalistu Turnaje mistrů Goffina. K poslední dvouhře pak nastoupí Lucas Pouille a Steve Darcis.

Domácí výběr v Lille usiluje o jubilejní desátý daviscupový triumf. Naposledy Francouzi slavnou trofej vyhráli v roce 2001, od té doby ve finále třikrát neuspěli. Belgičané ještě Davisův pohár nikdy nezískali, na listinu vítězů se mohou zapsat jako šestnáctá země v historii.

• DAVIS CUP 2017 - FINÁLE •
Lillle, tv. povrch / hala
páteční a sobotní výsledky (24. - 25. 11. 2017)
Francie - Belgie 2-1 ... po sobotní čtyřhře
pátek 24. listopadu:
Pouille - Goffin 5-7 3-6 1-6 ... 0-1
Tsonga - Darcis 6-3 6-2 6-1 ... 1-1
sobota 25. listopadu:
Gasquet/Herbert - Bemelmans/De Loore 6-1 3-6 7-6(2) 6-4 ... 2-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
slusna atmosfera,za dva roky mozme porovnat ak sa bude hrat v v neutralnom prostredi
Reagovat
Tuttovka
David pravděpodobně vyhraje. Je asi konzistentnější než Tsonga a s vylepšeným výkonem z téhle sezóny mu věřím. Tsonga letos vlastně nic neuhrál, zatímco Goffin má za sebou i přes vážně zranění nejlepší sezónu.
Reagovat
ipko
ešte k tomu má David viac šťastia ako rozumu..
Reagovat
annah
Ale štěstí přeje připraveným... :-) A je o sto procent lepší na síti než Tsonga. Bohužel.
Reagovat
Davor1
Však je úplne inde herne ako Tsonga, aké šťastie?
Reagovat
ipko
v 1.sete určite nebol..
Reagovat
ipko
tak Francúzsko už na 80% víťazom.. David to bude mať bude veľmi ťažké s Tsongom, ak sa mu aj podarí vyhrať, tak Lucas by mal Darcisa ľahko poraziť.. škoda pre Belgicko, dnes bojovali a kebyže vyhrajú TB v 3.sete, tak by zápas mohol vyzerať úplne inak.. karty sú rozdané, Francúzsko si ide pre La Decimu, naopak Belgicko rovnako ako s Britániou vo finále neuspeje..
Reagovat
peek
Tsonga to dnes dá a Davida pošle na letos zasloužený odpočinek.
Reagovat
annah
Bohužel asi ne, Goffin hraje o něco líp v rozhodujících momentech. Fandím Tsongovi, co to dá, aby nás pomstil za ten pokažený večírek v LOndýně, ale Beldičan to asi dá. Vypadá jak přerostlý školák základky, ale pálí mu to jak dvoumetrovému chlapovi. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty sa zobud z toho sna ipko prosim ta :D
Reagovat
ipko
z akého sna? to sú fakty :)
Reagovat
smazaný uživatel
bludy :D belgicko to cele vyhraje, uz to pochop
Reagovat
Fandina
Ríša s Herbertem byli o chlup lepší. Takže gratulace veliká a jsem zvědavá na zítřek, jak to dopadne.
Reagovat
stopan
No neviem ci lepsi, ale beligcania nevyuzili mnozstvo breakbalov v zapase a to ich stalo hlavne treti set
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist