Gasquet si zahraje první letošní finále

12. 7. 2008, 18:11
Aktuality 0
ATP STUTTGART / GSTAAD / NEWPORT - Na antuce v německém Stuttgartu na čistě argentinské finále nedojde. Prvním finalistou se stal druhý nasazený Richard Gasquet z Francie, který se o letošní premiérový titul utká s Del Potrem z Argentiny. Ve švýcarském Gstaadu je znám zatím pouze jeden finalista - Rumun Hanescu dokázal vyřadit domácí nasazenou jedničku Stanislase Wawrinku.
Richard Gasquet

Argentinský semifinálový souboj ve Stuttgartu zvládl lépe Juan Martin Del Potro a zahraje si poprvé v kariéře o turnajový titul. Svého soupeře Eduarda Schwanka porazil ve dvou setech a ve finále může narazit na dalšího krajana. Devatenáctiletý Del Potro prokázal výbornou formu posledních týdnů již na trávě v Hertogenboschi, kde postoupil do semifinále.

Jeho soupeřem v boji o titul bude druhý nasazený Richard Gasquet z Francie. Ten sice dnes prohrál první set s dalším Argentincem Agustinem Callerim 6-7, poté ale dokázal utkání otočit a další sety vyhrál 6-2 6-3.

Gasquet si letos zahraje ve finále poprvé. O svůj celkově pátý titul bude usilovat proti Del Potrovi, kterého v jediném vzájemném střetnutí porazil. Na antuce však spolu ještě nehráli a tento povrch by mohl vyhovovat více tenistovi z Jižní Ameriky.

GSTAAD: Hanescu vyřadil Wawrinku
Fanoušky ve švýcarském Gstaadu rozhodně nepotěšil domácí hráč Stanislas Wawrinka, jenž plnil roli turnajové jedničky. Desátý hráč světa v dnešním prvním semifinále podlehl 1-2 na sety Victoru Hanescovi z Rumunska.

Hanescu letos od úvodu sezony vyhrál pouze pět utkání, ovšem ve Švýcarsku už vyřadil čtyři soupeře a zahraje si o svůj premiérový titul. Aktuálně až 80. hráč světového žebříčku hrál ve finále jen jednou - před rokem v Bukurešti podlehl Simonovi z Francie.

Za 9 dní sedmadvacetiletý Rumun bude svého finálového soupeře ve švýcarském Gstaadu znát až zítra. Dnešní druhé semifinálové střetnutí mezi Rusem Andrejevem a Španělem Garciou-Lopezem bylo za stavu 1-1 na sety kvůli dešti přerušené. Rozhodující set by měl pokračovat v neděli dopoledne od 10 hodin.

NEWPORT: Ind Amritraž si zahraje v Newportu o titul
Překvapivým finalistou tenisového turnaje v Newportu se stal Ind Prakaš Amritraž. Ten se do hlavní soutěže dostal až díky divoké kartě od pořadatelů, po semifinálovém vítězství nad Kanaďanem Frankem Dancevicem 7:6, 4:6 a 6:3 bude hrát nyní o titul. Vyzve jej obhájce loňského prvenství Francouz Fabrice Santoro, který zdolal domácího Vincenta Spadeu 7:6, 6:1.

Pokud by se Amritražovi podařilo vyhrát svůj premiérový turnajový titul, napodobil by svého otce Vijaye, jenž v Newportu kraloval v minulosti třikrát. Jedinou další dvojicí otce a syna, kteří mají na svém kontě výhru na podniku ATP jsou Phil a Taylor Dentové.

ATP NEWPORT (USA, tráva, 385.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Santoro (2-Fr.) - Spadea (USA) 7:6 (7:4), 6:1, Amritraž (Ind.) - Dancevic (7-Kan.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3.

ATP STUTTGART (Německo, antuka, 568.000 Euro) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Gasquet (2-Fr.) - Calleri (6-Arg.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3
Del Potro (Arg.) - Schwank (8-Arg.) 6:2, 6:4.

ATP GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 389.000 Euro) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Hanescu (Rum.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6:3, 3:6, 6:4
Andrejev (Rus.) - Garcia-Lopez (Šp.) 7:6, 5:7, *přerušeno pro déšť.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist