Gaudio si po čtyřech letech připsal titul

3. 5. 2009, 22:47
Aktuality 2
CHALLENGER TUNIS - Dvě sezony se vítězi French Open 2004 nedařilo, letos však Gaston Gaudio plánuje návrat. Před týdnem na sebe upozornil v Barceloně a dnes si připsal titul na antukovém challengeru v Tunisu, kde startoval na divokou kartu.
Profily hráčů
Gaston Gaudio

Gaston Gaudio před pěti lety vyhrál French Open a byl považován za jednoho z nejlepších antukářů světa. Je posledním tenistou, který vyhrál Roland Garros před nástupem éry Rafaela Nadala. Jenže jako by právě raketový vstup španělského hráče do profesionálního tenisu Gaudia zastavil. Již třicetiletý Argentinec se dvě sezony potýkal se ztráto formy a až minulý týden v Barceloně se po dvou letech dočkal prvního vítězného zápasu na okruhu ATP, když ve třech setech zdolal krajana Junqueiru.

Úspěchy Gastona Gaudia:
Tituly (8): 2002 - Barcelona, Mallorca; 2004 - Roland Garros; 2005 - Vina del Mar, Buenos Aires, Estoril, Gstaad, Kitzbuhel.
Finále (8): 2000 - Stuttgart (hala); 2001 - Vina del Mar; 2002 - Gstaad; 2004 - Barcelona, Bastad, Stuttgart, Kitzbuhel; 2005 - Stuttgart.

"Po tak dlouhé době bez vítězství se teď evidentně cítím dobře. Jsem rád že jsem vyhrál, ale je to teprve první krok k lepším zítřkům. S úrovní mé hry nemůžu být spokojený," popisoval své pocity Gaudio v Barceloně. Ve druhém kole pak podlehl svému přemožiteli Robredovi. "Gaston byl vynikající hráč. Nepochybuji o tom, že by se nedokázal vrátit na výslunní. Vše záleží na něm," řekl na adresu nyní až 762. hráče světa Španěl Robredo.

A Gaudiovi se dařilo hned následující týden na challengeru v Tunisu. Nenašel jediného přemožitele, dnes ve finále porazil čtvrtého nasazeného Portugalce Frederica Gila 6-2 1-6 6-3 a po téměř čtyřech letech okusil radost z turnajového vítězství, pátého na challengerech.

Jihoameričan v Tunisku startoval jen díky divoké kartě od pořadatelů, odvděčil se jim ale kvalitními výkony, když vyřadil i třetího nasazeného Phaua nebo turnajovou jedničku Nieminena. Za titul si do žebříčku připíše k současným osmatřiceti bodům dalším 110. Zítra se tak přiblíží čtvrté světové stovce.

- CHALLENGER TUNIS (Tunisko, antuka, 125.000 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Gaudio (Arg.) - Gil (4-Port.) 6-2 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně se můj nejoblibenější hráč se chytil a poznal chut vítěztvi.
Doufám, že na French open bude hrát s někym nasazeným a objeví se v televizi, miluju jeho hru, je na to radost koukat a podle mě ma nejkrásnější backhand na světě. Držim palce v Estorilu a na dalšich turnajich Gastonovi, a neztracim naději že se prosadi vic na ATP turnajich. Vamos El Gato!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist