Gauffová může překonat Serenu a být nejlepší v historii, říká vítězka French Open

2. 7. 2020, 11:21
Aktuality 30
Coco Gauffové je předpovídána velká budoucnost, mnozí v 16letém supertalentu vidí budoucí grandslamovou šampionku a také světovou jedničku. Ještě slibnější předpověď má pro americkou hvězdičku Sue Barkerová. Vítězka French Open 1976 věří, že Gauffová může dokonce překonat tenisovou ikonu Serenu Williamsovou a být nejlepší hráčkou historie.
Profily hráčů
Cori Gauffová (© AFP)

Gauffová na sebe mezi dospělými začala upozorňovat loni, kdy ve Wimbledonu prošla kvalifikací a v prvním kole senzačně vyřadila pětinásobnou královnu posvátného pažitu Venus Williamsovou. Nakonec se dostala až do osmifinále, v němž nestačila na pozdější šampionku Simonu Halepovou.

Další parádní kousek se 16leté Američance podařil v závěru sezony, když na halovém podniku v Linci triumfovala coby lucky loser. Skvěle si vedla i na úvodním grandslamu letošní sezony, v Melbourne slavila skalp obhájkyně titulu Naomi Ósakaové a v osmifinále vedla 1-0 na sety nad pozdější vítězkou Sofií Keninovou.

Není tak divu, že je Gauffové předpovídána velká budoucnost. Mnozí předvídají, že bude světovou jedničkou a vyhraje i grandslamový turnaj, a to hned několikrát. Ještě větší slova chvály má pro americkou hvězdičku Sue Barkerová. Podle ní má Gauffová zbraně i na to, aby jednou předčila Serenu Williamsovou, která je v tuto chvíli pro vítězku French Open 1976 bezpochyby nejlepší hráčkou všech dob.

"Má na to, aby byla nejlepší hráčkou historie. Může být dokonce lepší než Serena. Nikdy jsem si nemyslela, že něco takového řeknu. Coco má všechno, je psychicky i fyzicky silná, má skvělou hru a je miláčkem médií. Má naprosto všechno, bude z ní superstar."

Gauffová toho ale opravdu musí vyhrát hodně, aby mohla být nejlepší hráčkou historie. Serena Williamsová totiž během své stále aktivní kariéry ukořistila 23 grandslamových titulů, o jeden méně než Margaret Courtová, jejíž rekord se snaží vyrovnat. "Pokud začne vyhrávat grandslamy už v 18 letech, kdoví, na jakém čísle se zastaví."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
môze sa stat aj astronautkou a poletiet na mesiac
Reagovat
Mantra
Monica S. GOAT
Reagovat
Krisboy
Ale tak to zase prrr! GOAT je Justine. O parník :)
Reagovat
Mantra
ani náhodou, Monnica má takové stats a výsledky komplexně na celém okruhu, že je to až neuvěřitelné, když se říká labilní ženy, tak tam to vůbec neplatilo, jela jako pila, samosebou po incidentu s tím nožem to vše bylo jinak
Reagovat
Krisboy
Ale jó, v letech 1990-1993 opravdu drtila všechno, neměla konkurenci, to je pravda. Kolik jí vlastně bylo v tom Hamburku? 22? To se spousta hráček a hráčů teprve rozjíždí a ona už byla legendou...Ale Ju to taky docela uměla, na svým vrcholu byla jasně nejlepší.
Reagovat
Carter
Mala 19 rokov vtedy ;)
Reagovat
Krisboy
No jo, se mi to nějak popletlo. 22 jí bylo teda při vítězství na AO96. A to byla po dlouhé pauze se vracející legenda :)
8 GS jako teenager...v tom je předpokládám jediná v historii.
Reagovat
Patik
Nebude najlepšia..pretože nežije v dobe v akej žila Serena..nebude lepšia ani ako Venus..vyhrá grandslam kúpi si autíčko domček a jediné čo uvidíme budú možno tak fotky z dovolenky na instagrame..
Reagovat
brixner
Roger, Rafa, Srb, Pete...Maggie, Matka, Steffi, Martina...
Hele, Sů, fakt si myslíš, že tohle se někdy bude opakovat?
Vsadím půlku svýho Kourose, že nebude!
Reagovat
rybicka
... asi, že až se tak stane, už "jej" bude vcelku netřeba? :-))
Reagovat
blixa
Brixner bude Korousovat i jako zombie ... ;-)
Reagovat
rybicka
Naslouchající miminka těch potencionálních protějšků budou mít inovativní chrastítko :-))
Reagovat
brixner
Si ze mě děláte prdel, ale víte, co to dá za práci někomu těžce nefandit?
A souhlas s Krisboyem - Justine byla fakt jen jedna!
Monica by asi toho vyhrála opravdu mnohem více, kdyby jí nepíchli...U ní mě fascinovala fakt jediná věc - když někde uviděla místo nebo mezeru, tak tam prostě míč poslala! Žádné parádičky do meziběhů a podobné věci, prostě naprosto a beze zbytku účelně! Byla to dobrá éra...
Mňo, nic...dám si šťopičku Kourose a du se zeptat kápa, jestli mi přidá nějakej ten krejcar, vozbrojenej sem jak nindža :-))
Reagovat
rybicka
Ať se podaří. :-)
Reagovat
Mantra
Seleš byla statisticky nejlepší, porazila všechny kdekoliv kdykoliv na jednu haldu několikrát za sebou, nebít idioat s nožem kam by se black mother hrabala
Reagovat
Krisboy
Zrovna jsme se o ni nedávno bavili. Čertužel už se nikdy nedozvíme, co všechno by vyhrála. Steffi jsem měl vždycky rád a přeju jí všechny ty úspěchy, ale za tuhle cenu...???
Reagovat
travar
O tom dost pochybuju. Bude mít velkou konkurenci. Je naivní si myslet, že tu bude sama a bude všechno vyhrávat.

Gauffová je jenom takový předvoj. Brzy se k ní přidají další mladé hvězdy, které se jí minimálně vyrovnají. Viděl jsem hrát Clervie Ngounoue, to bude velká hvězda. Jestli tu má být nějaká nová Serena, tak to bude spíš ona. Jsou tu naše hráčky, je tu Alexandra Eala z Filipín, nebo ještě mladší britské hráčky Hephzibah Oluwadare, Mingge Xu, Hannah Klugman, němka Julie Stusková, plus ty hordy silných rusek (nebudu je tu všechny jmenovat). Toto jsou hráčky, které posunou ženský tenis zase o pořádný kus dál.
Reagovat
rybicka
Reagovat
sojka1
holcicka se s tim tedy nepare, hodne sebevedoma, ultimativni styl, podava temer dvoustovkou, jestli to casem usadi do kurtu, no potes koste... :-)) o hlavu mensi Brenda ale sva, a vsechno ukocirovala, hezky zaver, objala tu Cler jak maminku... :-))
Reagovat
misa
Od soupeřek se očekává, že se jí budou uctivě klanět.
Reagovat
sojka1
a sledujes ji trochu? Mne zatim jeji projev vubec neprijde nejak odpudivy nebo spatny a vyraz ma jak smutna cerna ovecka... :-)
Reagovat
misa
Spíše to byla poznámka k lidem, kteří už hráčce v 16 letech předpovídají nejlepší kariéru v historii a jak píše nahoře travař, zapomínají na soupeřky. A na spoustu dalších věcí. Její herní rozvoj se může oproti minulým letům zpomalit, může přijít zranění...

Konkrétně proti Coco nic nemám, byl bych rád, kdyby jí letos umožnili hrát US Open :)
Reagovat
sojka1
se zapisem do historie pockat rozhodne mohli, je to zbytecne nadnesene, jen takove pulirovani obchodni znacky, to souhlasim.... jo a coze, na jakem USO? :-))
Reagovat
Mr.Pink
souhlas, tech talentu je tam opravdu hodne, a musime pocitat i se soucasnymi hrackami WTA, ktere jeste nejakou dobu budou usilovat o grandslamove tituly (Osaka, Andreescu, Barty, Kenin, Bencic, Rybakina, Pliskova...)
Reagovat
milik254
Jako ano, může, ale tenhle hype kolem ní, byť loni a letos dokázala na svůj věk velké věci!, jí spíše ublíží
Reagovat
milik254
A je hezké, že se mluví o překonání Serena, která ten rekord ještě ani nemá (byť teda její GS mají větší váhu než ty srandyturnaje homofóbní Courtové)
Reagovat
travar
Je to Američanka a to ji zvýhodňuje z hlediska turnajů i sponzorů. Naše nadějné hráčky žádné volné karty na velké turnaje jako jsou GS nedostanou. Nemají šanci hrát Wimbledon v patnácti. Na druhou stranu ona ta Gauffová na to opravdu má, takže v jejím případě to je v pořádku.

Z hlediska tlaku a očekávání je to však velká nevýhoda. Je pod drobnohledem, točí se kolem ní novináři, natáčí pořady pro americké televize. Ten tlak na ni musí být obrovský.
Reagovat
Marduch
Jj, sama potvrdila, že bez diváků by se jí na USO možná hralo lépe..
Reagovat
George_Renel
Tenistů i tenistek, nenaplněných předpovědí.......
Reagovat
Nenela
Tak nejak. Nepsalo se o Pvljucenokove, ze bude svetova jednicka? O kolika jinych se to psalo? A pak byli jednickami ti, o kterych se nepsalo nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist