Gengel si v 27 letech poprvé zahraje semifinále challengeru, své maximum vylepšil v australském Sydney

4. 11. 2022, 10:46
Aktuality 1
ATP CHALLENGER SYDNEY - Marek Gengel na challengeru v Sydney deklasoval domácího Adama Waltona a bez ztráty setu postoupil do svého prvního semifinále na turnajích této úrovně. O své největší finále se 27letý Čech utká s dalším Australanem Marcem Polmansem.
Profily hráčů
Marek Gengel

Marek Gengel většinu dosavadního průběhu své kariéry strávil na nejnižším okruhu ITF, kde vybojoval šest titulů, čtyři během loňské sezony. Na vyšších úrovních se však nikdy moc neprosadil, ještě na začátku tohoto týdne bylo jeho maximem jediné čtvrtfinále na challengerech, na které dosáhl letos ve švýcarském Bielu.

Od začátku října startoval na třech jihokorejských challengerech a teď druhým týdnem po sobě účinkuje v Austrálii. A na druhé akci v Sydney se dočkal vylepšení svého nejlepšího výsledky na turnajích této kategorie, když dnes ve čtvrtfinále smetl 6-2 6-0 domácího Adama Waltona.

Sedmadvacetiletý Čech, který má po dnešním výsledku na dosah premiérový posun do Top 300 světového hodnocení (v live žebříčku je nyní na 319. místě), ve svém největším semifinále vyzve dalšího domácího zástupce Marca Polmanse. S Australanem figurujícím o 101 příček níže změří síly poprvé.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Hornych
kdysi dávno, v pravěku tenisu se poprvé právě také v 27 prosadil Bill Tilden a potom ještě dlouhé roky zářil, někdo se dostane na svůj vrchol později
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist