Giorgiová na trávě v Hertogenboschi vybojovala svůj premiérový titul

14. 6. 2015, 13:43
Aktuality 51
WTA HERTOGENBOSCH - Trávu v nizozemském Hertogenboschi si Camila Giorgiová zapamatuje jako místo, kde vybojovala svůj první titul na okruhu WTA. Třiadvacetiletá Italka uspěla až ve svém čtvrtém finále, v němž dnes přehrála bez ztráty podání osmnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou. Přitom už ve čtvrtfinále byla jediný míček od vyřazení.
Profily hráčů
Camila Giorgiová

Camile Giorgiové se nepovedla část sezony na antuce, na které si připsala pouze jednu výhru a pět porážek. Na šedé období ale může zapomenout. Hned na prvním letošním turnaji na trávě totiž dosáhla životního výsledku, když si v nizozemském Hertogenboschi dokráčela pro premiérový titul.

Třiadvacetiletá Italka měla největší problémy ve čtvrtfinále, v němž proti Kazašce Švedovové přežila tři mečboly. V dnešním finále, které si na okruhu WTA zahrála počtvrté v kariéře, si poradila s Belindou Bencicovou. Proti osmnáctileté Švýcarce využila oba brejkboly, sama žádnému brejkbolu nečelila a zvítězila 7-5 6-3.



"Byl to pro mě skvělý týden a jsem teď moc šťastná, že si tuhle trofej odvážím domů," jásala Giorgiová. "Byla jsem tady poprvé a vše výborně fungovalo. Každý zápas byl skvělý a cítil jsem, že jsem v každém zápase hrála čím dál konzistentněji. A skvělé bylo i publikum a počasí," dodala italská tenistka.

"Camila hrála opravdu skvěle, hlavně v klíčových okamžicích," řekla poražená Bencicová, jež hrála ve svém prvním finále na okruhu WTA. "Já hrála dobře, ale nebylo to dostatečně dobré na to, abych vyhrála. Camila si vyhrát zasloužila, ale já jsem za celý tenhle týden moc ráda," dodala Švýcarka, jež předloni vyhrála wimbledonskou juniorku.

Obě finalistky se nyní přesunou na britské ostrovy do Birminghamu, kde je čeká lépe obsazený podnik kategorie WTA Premier. Giorgiová se utká s Kazaškou Dijasovou, Bencicovou čeká Chorvatka Lučičová.

• WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 06. 2015)
• Dvouhra - finále •
Giorgiová (5-It.) - Bencicová (4-Švýc.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
dadaft
gratulka Kamilko.
první titul je nejsladší. ))
Reagovat
tommr
takže ten poslední odstavec článku už neplatí ...
Jsem zvědavej jestli podobně odstoupí i soupeřka Báry ...
Reagovat
sprchon
Asi by to nebylo na škodu, Niculescu nepřeju nikomu a už vůbec ne netrpělivé Báře. :D
Reagovat
horska.kraslice
Takže Klára by mohla být možná nalosovaná i k Zarině.
Reagovat
Frick
Mládí útočí. Kdy naposledy se dostaly v jednom týdnu do finále dvě hráčky, co v tom roce slavily 18. narozeniny...

..kdy vůbec naposledy se dostaly do WTA finále aspoň dvě hráčky, co ten rok slavily 18 let...

V roce 2012 vyrála WTA turnaj Svitolina (*1994), ale nikdo je tuším nedoplnil. Tak možná v roce 2011, kdy bylo 18 let hráčkám ročníku 1993, kterých je v TOP 100 nyní celkem dost...
Reagovat
skott
Nemusíš chodit tak daleko, loni byly ve finále například zrovna Bencic (Tianjin) a Vekic (Kuala Lumpur), oběma bylo jen 17.
Reagovat
smazaný uživatel
No a Donna dokonce vyhrála... :)
Reagovat
Frick
Pořád přemejelšim, zda je pohledná či ne. Mi přijde, že v obličeji to extra zvláštní krasavice neni a "body" si může nabrat na té skvělé figuře. Což ale ne všichni musí kvitovat s povděk aneb "co je to za hubenýho kluka"....
Reagovat
blixa
Prdu rozumíš. Je roztomilá ;-)
Reagovat
VlS
Objektivní kritérium ba to neexistuje, takže se rozhodni, jestli se ti líbi , nebo ne a nedělej z toho akademickej problém. Mě se líbí.
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/players/player/13793/title/camila-giorgi

Jen na tý fotce vypadá jak zadržená feťačka, co hodila svý dítě do popelnice,
Reagovat
VlS
A to je fakt tak těžký se rozhodnout, jestli se ti líbí? Proč z toho děláš kovbojku?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Frick :-)
Reagovat
blixa
Fajn. Aspoň víme, jak si Frick představuje zadrženou feťačku, co hodila své dítě do popelnice :D
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
COMEON
Som trochu sklamaný kvôli Belinde. Dufal som že by to mohla zvladnuť a vyhrať svoj prvy titul ale na druhej strane ma potešila Ana, ktorá to zajtra proti Monice to nema vôbec stratené , lebo na tráve v Nottinghame hraje zatiaľ užasne.
Reagovat
smazaný uživatel
Halle
Roger Federer bude hrát poslední zápas na central s Kohlschreiberem
Zajímavý debl s ohledem DavisCupu : Berdych/Veselý vs Rojer/Tecau poslední zápas na jedničce (doufám , že pod dohledem kamer)
London
Miloš Raonič bude hrát na central dvorci předposlední zápas s Wardem
po něm nastoupí Dimitrov vs Querrey
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě překvapují tyhle dva výsledky po odečtení bodů z Birminghamu
DellAcqua 66 a Flipkens 91 myslím , že tyhle dvě dámy mají určitě na víc .
Reagovat
EllNino
no protože Flipkens se odečetlo čtvrtfinále v Birminghamu a Casey semifinále, Barča finále a je taky na konci třicítky :)
Reagovat
smazaný uživatel
No mně ani nejde o to za co se jim to odčetlo ale , že se tak propadly
Flipkens před dvěma lety hrála ještě semifinále na Wimbledonu a teď nemá daleko od vypadnutí ze stovky . DellAcqua se ještě na začátku roku pohybovala kolem třicátého místa , vím , že těch hráček je tam víc co jsou na tom podobně , ale překvapuje je mě to .
Reagovat
EllNino
Jono, ale u Kirsten to byla spíš ojedinělá sezony, jinak se pohybovala i mimo top 200 ...a když ne, tak hlavně mezi 1. a 2. stovkou, to semi ve Wimbledonu bylo fakt docela náhoda ...a Casey hraje od začátku roku uplný houno, takže je tam, kde má být, možná i výš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, konečně to vyšlo ve finále. Kamča je šikulka, v Praze sem ji měl metr od sebe a je to neskutečná žena, fakt krásná, navíc parádně vyrýsovaná, je vidět, jak na sobě pracuje. Dost mě zaujalo, že s tak hubenou postavou dokáže generovat tak neskutečně rychlý údery... Přeju jí to, hraje krásnej tenis, luxusně se na to kouká, navíc to je krásná ženská :)
Reagovat
skott
Výborný zápas, který ikdyž byl relativně krátký měl vysokou úroveň. Zvlášť první set, kterému nechybělo nic a rozhodl víceméně ten jediný míč, který obě dělil ve statistikách. Belinda měla smůlu, že podávala jako druhá a v koncovkách setů tedy byla pod tlakem, jelikož obě skoro bezchybně servírovaly. Nakonec to tedy byla překvapivě ona, která byla v těch chvilkách nerozhodnější (hlavně ztracený servis čistou hrou ve 2.setu na 3-5). Giorgi jí navíc vůbec nepomohla, spíše naopak trefila téměř všechno. A zatímco za předchozí zápasy na turnaji nedělala 50 dvojchyb, dneska dala jen 2 (k tomu 8 es). To je u ní velice nezvyklé, obzvlášť ve finále.
Belindy čas samozřejmě přijde, ale vzhledem k tomu, že ve svých prvních dvou finále narazila na dvě WTA panny bez titulu a má po nich 0-2, jsou to určitě promarněné příležitosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Camilo, dá se říct "konečně", zatím ty finále moc nezvládala. Belinda si musí počkat, ale u ní je to jen otázka času. Potenciál má velký, s Anou Konjuh asi současný největší ženský (nebo spíš dívčí) talent. A na rozdíl od současných hráček přes 20 má výhodu, že by ještě mohla být na okruhu, až Serena přestane kralovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Budoucí Top 3. :)
https://twitter.com/BelindaBencic/status/603520718639337472
Reagovat
sprchon
Vůbec bych se nezlobil... Ale pár let si ještě počkáme. :) Jestli do pěti let dvě z těchto tří hráček nakouknou do top 10, bude to velký úspěch.
Reagovat
kada.tom
nechci ti kazit ideály, ale ani jedna se do TOP 3 nikdy nedostane :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadíme se? :)
Reagovat
kada.tom
ne ne, to je jedna z mých zásad - Sázky jsou tabu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Se bojíš, nebo co? :D To já bych si klidně vsadil kilo, že aspoň jedna z nich v Top 3 bude. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mají to lehce ztížený tím, že až Serena uvolní místo v top 3, tak jim všem bude lehce přes 30. Ale pořád jsou tam 2 volná místa, klidně se tam minimálně jedna může dostat. Katce z těch tří teda věřím nejmíň, ale to neznamená, že se zrovna ona neprosadí nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Přes třicet? No jako vtip dobrý, ale vážně to snad nemyslíš. :-)
Reagovat
sprchon
Počkej až se Serena za 10 let rozčílí na novináře: "Proč bych měla končit, vždyť jsem první na světě a vyhrávám Grand Slamy?!" :)
Reagovat
blixa
Je fakt, že u mimozemšťanů je všechno možný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Každopádně vím, co bych jí na to odpověděl - "Protože už s váma nechce nikdo hrát." :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to samozřejmě nadsázka... a doufám, že to nebude pravda :D Ale u Sereny je lepší nic nepředpokládat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas to byl vyrovnaný, v obou setech rozhodl jeden brejk. Belindě se nepovedly dva gemy na servisu a Camila toho využila, přičemž sama nenabídla Belindě dokonce ani jeden brejkbol... Je fakt, že Camily bum-bum tenis na trávě platí, ale myslím si, že i Belinda by na tomto povrchu mohla mít úspěchy. Předloni vyhrála juniorku Wimbledonu a když si vezmu momentálně náctileté hráčky, tak z nich má asi největší potenciál.
Reagovat
smazaný uživatel
konecne,vyhrat vsak mala pred vyse rokom vo finale proti Penneta,ked mi odpalila vyhru na vyse 750e(3),mohla by mi to nejako vynahradit:)
Reagovat
horska.kraslice
Camillce to přeji. Belindě bych to taky přála, ale ta se určitě taky dočká. Jste dobrý, holky.
Reagovat
blixa
Prdelka moje, konečně se dočkala !! ;-)
Reagovat
sprchon
Prdelka blixova se dočkala, příště to snad vyjde Belindě. :)
Reagovat
Pedronegro
taky to prdelce přeju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje? Však jí ráda ukazuje všem ... Je to takový veřejný majetek ... :D
Reagovat
VlS
No, a nekoukneš rád?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, na Giorgi se nedívám, protože mi takové veřejné odhalování není moc sympatické. Na hezkou holku se rád podívám, ale když jde kolem nějaká, která má minisukni, která končí i začíná u pupíku a výstřih až někam k nohám, tak si o ní pomyslím své ...
Reagovat
blixa
Stěžuj si u její matinky, ta jí šije oblečky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď nevím, co je horší ... :D :D
Reagovat
slacker
Kecas gaylorde
Reagovat
blixa
Já nejsem žádnej "hamty hamty" ;-) Ať si užijí i jiní :D
Reagovat
VlS
Podle předpokladu Belinda na střelbu Kamilky nenašla potřebnou protizbraň. Tak 1. titul z trávy, kdo by to řek? Ve Wimblu může pěkně zlobit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka, Kamilce titul přeji. Né že bych Belindě nepřál... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist