Giorgiová ovládla premiéru v Méridě a získala 4. titul

27. 2. 2023, 06:55
Aktuality 12
WTA MÉRIDA - Premiérový ročník turnaje WTA 250 v mexické Méridě vyhrála Camila Giorgiová. 31letá Italka ve svém jubilejním 10. finále porazila 7-6 1-6 6-2 Švédku Rebeccu Petersonovou a získala 4. titul.
Profily hráčů
C. Giorgiová (© Mérida Open AKRON)

Camila Giorgiová od loňského června, kdy si zahrála semifinále v Eastbourne, jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě. Na vině byly i zdravotní potíže, po US Open tři měsíce nehrála kvůli bolestem paty a na kurty se vrátila až na začátku nové sezony. Letos měla na kontě jen tři vítězství a na dvou ze čtyř akcí skončila v kvalifikaci. 

31letá Italka ožila až v Mexiku na novém turnaji WTA 250 v Méridě, kde vyřadila i tři nasazené hráčky. Majar Šarífovou z Egyptu, Američanku Sloane Stephensovou, proti které dokonce poprvé v kariéře vyhrála zápas 6-0 6-0, českou tenistku Kateřinu Siniakovou a po roce a půl postoupila bez ztráty setu do finále.

V něm si Giorgiová poradila 7-6 1-6 6-2 se švédskou kvalifikantkou Rebeccou Petersonovou. První set získala po obratu z 3-5, rozhodující dějství pak otočila z 0-2 a zápas ukončila ziskem šesti her v řadě. Bývalá 26. hráčka světa soupeřku přestřílela na vítězné údery 40-23 a ve čtvrtém vzájemném střetnutí potřetí vyhrála.



Rodačka z Maceraty ve svém jubilejním 10. finále vybojovala 4. titul. Navázala na triumfy z trávy v Hertogenboschi 2015, haly v Linci 2018 a betonu v Montréalu 2021, kde na podniku WTA 1000 slavila svou nejcennější trofej. 

27letá Petersonová hrála finále potřetí v kariéře a poprvé mimo Čínu. Poprvé v něm prohrála, v roce 2019 triumfovala v Nanchangu i v Tianjinu. Navzdory porážce se vrátí do Top 100.

Obě finalistky zůstávají v Mexiku, kde se představí na dalším podniku WTA 250 v Monterrey. Giorgiová začne proti rumunské kvalifikantce Gabriele-Eleně Ruseové, Petersonovou na úvod čeká Italka Elisabetta Cocciarettová.

• WTA 250 MÉRIDA •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (26. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Giorgiová (It.) - Petersonová (Švéd.) 7-6(3) 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
McNallyová/Parryová (USA/Fr.) - Wang Sin-jü/Wu Fang-hsien (Čína/Tchaj-wan) 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
com
a uz se vyresilo jestli Giorgi zfalsovala ty covid dokumenty na ockovani? smile Hlavne ze hraje, do vezeni s ni smile
Reagovat
makro99
Ale tak je zajímavé vidět, že baseballovým pojetím tenisu, v podstatě bez rotací, se dá vyhrát nejen pár gamů, ale i celý turnaj WTA. Camilla je určitě zpestřením..
Reagovat
frenkie57
Není jediná. Co si jen tak pamatuju z posledních měsíců, tak Daria Snigur taky trefovala tyhle placky bez rotace a krátkodobě s tím slavila úspěch.
Reagovat
makro99
a vyhrála s tím nějaký turnaj? :)
Reagovat
frenkie57
Kdepak, jenom několik zápasů v rámci jednoho turnaje.
Reagovat
makro99
Takze je jedina :) Camilla..
Reagovat
asgard33
Už samotné složení SF dávalo tušit,že titul si odnese vítězka duelu mezi Katkou a Camilkou. Peterson ani McNally nemají na to,aby turnaj vyhrály vlastním výkonem bez přispění lepší soupeřky.Švédka hrála jistě dobře na její omezené schopnosti,ale těžko může konkurovat rychlopalbě Kamči,jakou spustila v závěru 1.setu a ve 3.setu od stavu 0-2.Titul je ve správných rukou.
Reagovat
tommr
Katka promarnila jedinečnou možnost na zisk titulu. Zápas s Giorgi nezvládla hlavně v hlavě a nepochybuju o tom že Petersonovou by ve finále porazila ...
Reagovat
frenkie57
Utkání jsem viděl a je to přesně jak říkáš. Giorgi byla rozhodně hratelná, ale Katka probendila v prvním setu vedení 4:2 a dost často nebyla schopna si udržet servis, hlavně díky velkému počtu UA. Ve druhém setu opravdu krásně otočila z 2:5 na 6:5, jenže zase si neudržela servis na zavření setu. b TB byla už hodně marná. Nutno ještě dodat, že Káťa zase notně psychotila, hádala se z nějakou imaginární osobou, až jsem se divil, že jí empairová sudí nenapomenula.smile
Reagovat
frenkie57
Poprvé vidím se Prdelku usmívat, ona je vždycky tak vážná, ani když vyhraje celý turnaj, tak žádné velké emoce neprojeví. Asi to bude podobně introvertní typ jako Rybka.
Reagovat
Nenela
Nebo jako Karolina P.?
Casto se ptam, proc to lidem u Karoliny tolik vadi a nazyvaji ji ledovou kralovnou, zatimco u jinych nikdo nic negativniho nerika
Reagovat
frenkie57
No jo, máš pravdu, zrovna ty dvě by si to označení zasloužily také.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist