Giorgiová 'přežila' 21 es z rakety Krajicekové a je ve čtvrtfinále

10. 6. 2015, 22:29
Aktuality 11
WTA HERTOGENBOSCH - Camila Giorgiová na trávě ožívá. Dnes v Hertogenboschi ji proti Krajicekové nezlomilo ani 21 es z rakety nizozemské soupeřky a postoupila do čtvrtfinále.
Camila Giorgiová

Camile Giorgiové se nepovedla část sezony na antuce, na které si připsala pouze jednu výhru a pět porážek. Dva vítězné zápasy po sobě si poprvé po dvou měsících připsala až nyní na trávě v nizozemském Hertogenboschi. Po Američance Falconiové otočila vývoj utkání proti domácí Michaele Krajicekové.

Šestadvacetiletá Nizozemka, jež turnaj před devíti lety vyhrála a v roce 2007 byla ve čtvrtfinále Wimbledonu, sice nastřílela 21 es, což je nejvíce v nejvíce v této sezoně, vedení 1-0 na sety ale neudržela. Italka Giorgiová díky trpělivé hře zvítězila 6-7 6-2 6-4 a teprve potřetí v tomto roce postoupila do čtvrtfinále.

"Musela jsem být trpělivá. Čekala jsem na své šance a když přišel můj čas, vracela jsem to zpátky. Byl to dobrý zápas," řekla Giorgiová, které přechod na trávu evidentně prospěl.

"Na trávě se cítím dobře. Výměny jsou rychlejší a to sedí mé hře," pochvaluje si třiadvacetiletá Italka. "Zítra má den volna, tak budu trénovat a odpočívat, abych se připravila na další zápas."

 

O postup do semifinále se Giorgiová utká v prvním vzájemném střetnutí s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou, která si poradila s Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu.

Mezi osmičkou nejlepších je také obhájkyně titulu Coco Vandewegheová. Třetí nasazená Američanka porazila 7-5 6-4 Němku Tatjanu Mariaovou, když v závěru získala 14 z 15 posledních fiftýnů po svém servisu.

• WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
středeční výsledky (10. 06. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vandewegheová (3-USA) - Mariaová (Něm.) 7-5 6-4
Giorgiová (5-It.) - Krajiceková (Niz.) 6-7(2) 6-2 6-4
Mladenovicová (7-Fr.) - Naraová (Jap.) 6-7(4) 6-3 6-3
Švedovová (Kaz.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
Kde se stala ta největší chyba, že hráčka, co byla 31., je v nejlepším věku (26 roků) na 400. místě? :-(
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=xrDiw8zXm1w ...tady máš odpověď :( něco jako Petra Cetkovská
Reagovat
kranyz
"Když v závěru získala 14 z posledních 15 fiftýnů". Hmm na to že se skóre na konci vyvíjelo ve prospěch američanky 4-2, 4-3, 5-3, 5-4 a 6-4 by mě docela zajímalo jak mohla získat 14 z posledních 15 míčů...
Reagovat
VlS
Mohla třeba 2:4 prohrávat, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže právě vyhrávala .. :)
Reagovat
VlS
No tak je to volovina
Reagovat
LubosZabloudil
zapomněl jsem dodat "po svém servisu"
Reagovat
slacker
a kdy opravite aplikaci "Fandina"?
Reagovat
Fandina
Fandina je v pořádku, zdravá jako řípa, tedy, alespoň to tak vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by spíš zajímalo, kdy odstraní virus Slacker :-p
Reagovat
slacker
v pripade ohybace realit je treba vzdy obratit smysl vety aby byla v souladu s realitou, takze v tomto pripade antivirus Slacker
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist