Giorgiová ve Washingtonu chytla formu. O třetí kariérní titul si zahraje s Pegulaovou

3. 8. 2019, 22:53
Aktuality 17
WTA WASHINGTON - Camila Giorgiová na turnaji WTA ve Washingtonu v semifinále zdolala teprve 17letou domácí divokou kartu Caty McNallyovou, která si poprvé v kariéře zahrála hlavní soutěž na okruhu WTA, a posedmé v kariéře postoupila do finále. O třetí titul si zahraje s další domácí hráčkou Jessicou Pegulaovou, jež ve třech setech přemohla ruskou kvalifikantku Annu Kalinskou.
Camila Giorgiová

Camila Giorgiová kvůli zranění kotníku tři měsíce nehrála a musela kompletně vynechat antukové jaro. Sedmadvacetiletá Italka se nyní rozehrává do bývalé formy na betonech ve Washingtonu, kde se dočkala první výhry od lednového Australian Open.

V hlavním městě se nakonec se ztrátou jediného setu probojovala až do nedělního finále. Bývalá 26. hráčka světa, které aktuálně patří až 62. příčka, si postupně poradila se Sachií Vickeryovou, Rebeccou Petersonovou, Zarinou Dijasovou a dnes ve svém prvním letošním semifinále po setech 7-6(5) 6-2 s teprve 17letou domácí divokou kartu Caty McNallyovou, jež si poprvé v kariéře zahrála hlavní soutěž na okruhu WTA.

Giorgiová v úvodním dějství vedla 4-1 a měla brejkbol, talentovaná McNallyová však ještě favorizovanou Italku potrápila, když z 2-5 srovnala na 5-5. Rozhodnout nakonec musela zkrácená hra, ve které měla mírně navrch Giorgiová. Ve druhé sadě už si zkušenější z obou aktérek náskok pohlídala.

Giorgiová si v neděli zahraje své celkově sedmé finále, premiérové mimo evropský kontinent a první od loňského října, kdy v hale v Linci vybojovala svůj druhý kariérní titul. Zároveň se stala první italskou finalistkou washingtonského podniku.

Její finálovou soupeřkou bude o dva roky mladší Jessica Pegulaová. Domácí naděje porazila 6-3 3-6 6-1 Annu Kalinskou, jež si nikdy předtím na okruhu WTA nezahrála čtvrtfinále, a podruhé v kariéře postoupila do finále. V neděli bude usilovat o svůj premiérový titul.

Ve vzájemné bilanci sice vede 2-1 Pegulaová, nicméně všechny tři souboje se odehrály na okruhu ITF, ten poslední před sedmi lety.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (3. 8. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Giorgiová (It.) - McNallyová (USA) 7-6(5) 6-2
Pegulaová (USA) - Kalinská (Rus.) 6-3 3-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
Gauffová/McNallyová (USA) - Sanchezová/Stollárová (4-USA/Maď.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
sojka1
na obzoru dalsi zajimava holcina a s originalnim celodvorcovym rukopisem, to jsem hodne ocenila. Zvlastni "hozeny" FH, S-V po druhem podani, SABR proti Prdelce... navic typicke americke sebevedomi.. jsem na tuhle "divosku" zvedava dal.. :-)
Reagovat
blixa
Prdelko moje, vyhraj to tam celé !!!! ;-)
Reagovat
sojka1
snad si alespon ve fi nezapomene vzit sukni.. ;-)
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
rybicka
Každopádně právě přišla ne o sukni, ale o první set. Pegulu její prdelka očividně nechává chladnou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Sergio Giorgi je na pokraji zoufalství...
Reagovat
sojka1
Prdelka je prvoplanova kraska i tenistka, hned ukaze "vsechno" a pak uz nema co nabidnout.. ;-) Zajimava je jen ta jeji silenost = prat do toho vzdy, ze vsech pozic a za vsech okolnosti, jakmile strelba nevychazi, je v kelu, kde nic tu nic, technika ani taktika...
Reagovat
rybicka
Tak při pohledu na otce... :-) Ale holka je to pohledná, určitě se mužským její zápasy zamlouvají.
Reagovat
rybicka
Mno, tak to její střelecké buď a nebo, pro tentokrát dopadlo "anebo".
Reagovat
sojka1
od Prdelky dnes hodne slabe, proti klidne a soustredene Pegule uplne bez sance.... :-(
Reagovat
makro99
mně se líbí ten její ultra klidný facial expression, nevzteká se, nikdy neprotestuje, maximálně korektní k soupeřkám...
Reagovat
rybicka
Má celoživotní zkušenost s emocionálností. Ví a zná.
Reagovat
Enterprise
Jinak zajímavá byla i přítomnost Nicka Kyrgiose v hledišti během zápasu Anny Kalinské proti Jessice Pegula. Nejprve jsem Nicka podezříval, že se drží taktiky sbalit Jessicu a vys*at se na celý tenis, ale od přestávky mezi prvním a druhým setem už seděl vedle trenérky Anny Kalinské :-)

Jessica má celkem dobrý vkus a sbalila ředitele jedné z otcových firem :-)
https://www.instagram.com/p/Bt2O5t1ByIY/
Reagovat
tommr
taková hezká holka. Co na tom dementovi proboha vidí?
Reagovat
EllNino
on už není s Tomljanovic jo?
Reagovat
Enterprise
Poprvé se rozešli po Wimbledonu 2017, pak se zase o pár měsíců později dali dohromady, ale žádné společné fotky z poslední doby jsem neviděl ani na instagramu nemá Alja žádné fotky s Nickem.
Reagovat
Nola
Nick je teraz vraj zatazeny na Amandu Anisimovu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist