Goffin na svém oblíbeném podniku v Tokiu zdolal Shapovalova a je ve čtvrtfinále

3. 10. 2019, 09:56
Aktuality 8
ATP TOKIO - Předloňský vítěz David Goffin na oblíbeném podniku v Tokiu ve dvou tie-breacích zdolal Denise Shapovalova a upravil svou bilanci na japonském turnaji na 11-1. Ve svém prvním čtvrtfinále od srpnového Masters v Cincinnati, kde se poprvé v kariéře dostal do finále na Masters, změří síly s Hyeon Chungem.
Profily hráčů
David Goffin (© AFP)

David Goffin vstoupil do letošní sezony asijských betonů na svém oblíbeném podniku v japonském Tokiu, kde si při své premiéře v roce 2016 zahrál finále a předloni turnaj ovládl.

Osmadvacetiletý Belgičan měl letos namále hned v prvním kole, v němž musel odvracet tři mečboly Pabla Carreña. Dnes bez ztráty servisu zdolal 7-6(5) 7-6(2) talentovaného kanadského mladíka Denise Shapovalova a upravil svou bilanci v japonském hlavním městě na 11-1.

Goffin v utkání odvrátil oba brejkboly, ovšem ani on nedokázal soupeři sebrat podání, přestože měl dvojnásobek šancí. Rozhodovat tak musel v obou setech tie-break, v němž měla nasazená trojka vždy navrch.

Goffin se dostal do čtvrtfinále poprvé od srpna, kdy si v Cincinnati zahrál své premiérové finále na Masters. Jeho dalším soupeřem bude Hyeon Chung, s nímž se utká počtvrté.

Korejský talent, který se vrací po zranění, po setech 6-4 3-6 6-1 vyřadil trápícího se Marina Čiliče a poprvé v sezoně si zahraje čtvrtfinále na okruhu ATP. V něm bude usilovat o první semifinále od loňského května.

Další čtvrtfinálovou dvojici dnes utvořili John Millman a Taro Daniel. Australan Millman přehrál 6-3 6-2 Lloyda Harrise a bude útočit na své první semifinále na okruhu ATP od loňského dubna. Domácí Daniel startující na divokou kartu navázal na skalp Borny Čoriče vítězstvím 6-4 7-6(3) nad Australanem Jordanem Thompsonem. Ve vzájemné bilanci vede 2-1 Millman.

O postup do semifinále budou zítra bojovat také světová jednička a největší favorit Novak Djokovič s Lucasem Pouillem a Reilly Opelka s domácím Jasutakou Učijamou.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 2,046.340 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Goffin (3-Belg.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(5) 7-6(2)
Hyeon Chung (Korea) - Čilič (6-Chorv.) 6-4 3-6 6-1
Millman (Austr.) - Harris (JAR) 6-3 6-2
Daniel (Jap.) - Thompson (Austr.) 6-4 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
sojka1
tak to John unahnal, ted bych mu prala spis Stefanose, ale asi ostrouham(e)... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
To asi otočí:) Pokud nebude nechytnou ding dong efekt.
...a kdyby nevyšel Čichač tenisek...
Baštíliška se zkousnout nakonec dá taky.
Reagovat
Vlk-v-trave
jinak vidím jen čísla...výsledky, jsem mimo dění.
Jak Dlouhý Janek? Jak mu to jde...je to lepší_?
Reagovat
sojka1
ja jsem taky na cislech a jen se normalne raduju z postupu, ale usuzuju, ze se uz trochu cape, Monfils je dobry vysledek... schvalne se ted chvilku kouknu na "primadonu", co nas ceka... :-)
Reagovat
sojka1
tak Basilashvili zbrklil a sklouzl o dva brejky, ale Stefanos moc pekne, ten BH je krasny, winnery i z returnu a dopodaval s prehledem... uvidime, no...
Reagovat
Vlk-v-trave
cape... to znamená chytá?
Jsem v lese (což u Vlků není nějaké překvapení, ale...)

Nakonec chytl Stefana. V tomto duelu je jedna jistota, jak Janek tak Stefan si budou moct po zápase říct... Do třetice všeho nejlepšího.:)
Reagovat
sojka1
jj, chyta to je..... a zadne capani (do louzi) snad nebude... :-)
Reagovat
Elip13
Škoda, Shapovalovi chyběl kousek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist