Goffin se odhlásil z generálky na Roland Garros v Ženevě

17. 5. 2018, 14:22
Aktuality 0
David Goffin nebude příští týden plnit roli nasazené jedničky na antukovém turnaji v Ženevě. Poslední test před Roland Garros tak belgický tenista absolvuje v Římě, kde ho dnes čeká duel o čtvrtfinále s Argentincem Del Potrem.
Profily hráčů
David Goffin

David Goffin si před Roland Garros naplánoval pět přípravných turnajů během šesti týdnů. V Monte Carlu, Barceloně, Madridu a Římě zatím odehrál 11 zápasů s bilancí 8-3, přičemž dnes v Itálii ho čeká osmifinále proti Argentinci Juanu Martínu Del Potrovi. 

Bez ohledu na výsledek se však finalista loňského Turnaje mistrů již rozhodl, že příští týden se neobjeví na původně plánovaném podniku ATP 250 ve švýcarské Ženevě. Bez bližších podrobností to včera oznámili organizátoři turnaje.

Sedmadvacetiletý Belgičan za poslední rok zmeškal několik akcí kvůli zdravotním problémům. Loni na Roland Garros si podvrtl kotník a několik týdnů nehrál, letos v Rotterdamu trefil sám sebe míčkem do oka a ze hry vypadl na dva měsíce.

Desátý hráč světa Goffin měl ve Švýcarsku plnit roli nasazené jedničky, která nyní připadla Američanu Samu Querreymu. Nicméně pořadatelé přislíbili, že místo Goffina lákají jiného hráče elitní úrovně.

V úvahu připadá divoká karta pro domácího vítěze posledních dvou ročníků Stana Wawrinku, který se vrací po zranění kolena. Švýcar ale prý zvažuje letošní start na souběžném turnaji v Lyonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist