Goffin se v semifinále turnaje v Čennaí dočká odvety proti Wawrinkovi

9. 1. 2015, 23:50
Aktuality 0
ATP ČENNAÍ - Do semifinále turnaje v Čennaí se podle očekávání dostali Stan Wawrinka a David Goffin, které čeká vzájemný souboj. Tenisté se už v Indii střetli před čtyřmi lety, kdy vyhrál Švýcar a nakonec získal titul.
David Goffin

David Goffin byl loni oceněn za Návrat roku, když se po Wimbledonu dostal do parádní formy. V druhé polovině sezony totiž ze 48 zápasů prohrál jen s Janowiczem, Dimitrovem, Federerem a Ferrerem. Zásluhou výborných výsledků vybojoval během čtyř měsíců čtyři tituly z challengerů (Scheveningen, Poznaň, Tampere a Mons), k nimž přidal dvě premiérové trofeje z turnajů ATP 250 (Kitzbühel a Méty).

Do roku 2015 vstoupil už jako 22. hráč světa, díky čemuž je na turnaji v indické Čennaí nasazenou čtyřkou. Po volném postupu přes úvodní kolo měl sice problémy ve druhém kole s Litevcem Berankisem, bitvu však vyhrál a v dnešním čtvrtfinále s Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem už vyhrál bez vážných problémů.

Čtyřiadvacetiletý Belgičan sice v prvním setu nepotvrdil brejk na 5-4, pak už ale dostal zápas pod kontrolu a přemožitele Jiřího Veselého porazil 7-5 6-2.

O své čtvrté finále na okruhu ATP si Goffin zahraje s největším favoritem Stanem Wawrinkou, s nímž jediné vzájemné utkání před čtyřmi lety právě v Čennaí prohrál ve dvou tie-breacích.

"Myslím, že hraje opravdu dobře. Je talentovaný. Bude to hodně těžké semifinále," očekává vítěz loňského Australian Open Wawrinka.

Švýcarský šampion z let 2011 a 2014 v Indii postupuje bez ztráty setu. Po talentovaném Chorvatovi Čoričovi si ve čtvrtfinále poradil s osmým nasazeným Lucemburčanem Gillesem Mullerem. Ve druhé sadě sice musel dotahovat ztrátu 2-4, prohrané podání si ale okamžitě vybojoval zpět a nakonec zvítězil 6-2 7-6.

Podruhé v kariéře a znovu v Čennaí postoupil do semifinále turnaje ATP Aljaž Bedene. Pětadvacetiletý Slovinec vyrovnal svůj nejlepší výsledek na okruhu z roku 2012 poté, co ve čtvrtfinále zdolal 2-6 6-3 6-2 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze.

Aktuálně až 156. hráč světa Bedene v Indii začínal v kvalifikaci, na kontě tak má už šest výher v řadě a dva skalpy nasazených Španělů. Ve druhém kole totiž vyřadil turnajovou dvojku Feliciana Lópeze.

A na nasazeného Španěla narazí i v boji o své premiérové finále, neboť vyzve turnajovou trojku Roberta Bautistu-Aguta. Předloňský finalista a patnáctý hráč světa ve čtvrtfinále porazil 7-6 6-4 Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu.

- ATP 250 ČENNAÍ -
(Indie, tv. povrch, 458.400 dolarů)
páteční výsledky (09. 01. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Muller (8-Luc.) 6-2 7-6(4)
Bautista (3-Šp.) - Yen-Hsun Lu (6-Tchaj-wan) 7-6(7) 6-4
Goffin (4-Belg.) - Haider-Maurer (Rak.) 7-5 6-2
Bedene (Slovin.) - García-López (5-Šp.) 2-6 6-3 6-2
Semifinálové dvojice: Wawrinka - Goffin, Bautista - Bedene.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist