Goffin si po 14 měsících zahrál finále a po výhře nad Molčanem má 6. titul

10. 4. 2022, 18:14
Aktuality 10
ATP MARRÁKEŠ - David Goffin na antuce v marockém Marrákeši ukončil měsíce trvající trápení a dokráčel si pro svůj 6. titul. V boji o něj 31letý Belgičan zdolal 3-6 6-3 6-3 Slováka Alexe Molčana, který prohrál i své druhé finále na okruhu ATP.
Profily hráčů
David Goffin

David Goffin si loni v únoru v Montpellier zahrál po roce a půl finále a ukončil více než tříleté čekání na svůj 5. titul. Do herní pohody se ale nedostal, v následujících 14 měsících se představil na 21 akcích a jen třikrát porazil alespoň dva soupeře po sobě. Pouze jednou vyhrál třikrát v řadě.

Až tento týden při debutu na antuce v marockém Marrákeši prožil povedený týden. Po roce vyhrál třikrát po sobě a nakonec v pěti zápasech nenašel přemožitele, přestože třikrát prohrál první set. 

Otáčet nepříznivý vývoj musel i v dnešním finále proti Slováku Alexi Molčanovi. 31letý Belgičan prohrával 3-6 a 0-2, od té chvíle ale ztratil už jen čtyři gamy, po dvou hodinách zvítězil 3-6 6-3 6-3 a soupeři oplatil porážku z lednového turnaje v Melbourne.

Bývalý sedmý hráč Goffin své celkově 15. finále, na antuce první po sedmi letech, proměnil v 6. titul. Na oranžové drti slaví druhý triumf, poprvé se radoval v Kitzbühelu 2014, kdy vůbec poprvé vyhrál turnaj ATP.

24letý Molčan hrál finále podruhé a opět prohrál. Loni v Bělehradu nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviče.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 597.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Goffin (Belg.) - Molčan (SR) 3-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Krisboy
Davida už jsem pomalu odepisoval. Svůj zenit už má za sebou. Mohl by trošku usnout na vavřínech a Jirkovi to trochu usnadnit smile
Reagovat
Patik
Jirka keď chce byť dobrý tenista nech si to pekne vybojuje..smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Patik
Čiže sa dá očakávať ze v MC vyletí hneď v prvom kole.. Ale som rad ze je späť David je kvalitný hráč ktorý vedel poraziť celú big3..jeho by bola obrovská škoda..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
i když s mnoha chybami z obou stran. Napínavé až do konce, přitom na začátku třetího setu už to pomalu vypadalo na jasnou záležitost pro Davida. Alex si ale od stavu 0:2 držel svůj servis a měl několik breakových šancí. David ovšem všechny zlikvidoval, ačkoli nutno říci, že párkrát se štěstím. Tři vztyčené prsty Alexe směrem k jeho týmu znamenaly 3 trefené lajny Davida v řadě - servis, hned pak boční lajna a ještě eso.
Co naplat, David byl tak jako tak o ten break lepším hráčem, Alex v závěru nasekal víc chyb, méně tlačil a netrefoval 1.servis.
David slaví zřejmě první vítězství po zdravotních trablech, takže gratulace. Alex bude jistě nakonec spokojený i s finále.
Jen si nemyslím, že David bude v MC na současnou špičku stačit.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky si nemyslím, ani herně, ani kondičně, po tak náročném týdnu. Fakt jsem zvědavý, jestli si Alcaraz s tímto ideálním stavem opět poradí. To je snad to jediné, co mě na letošním MC zajímá smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On se někdo na obtížný matchup najde, ale samozřejmě, že tam bude patřit k favoritům.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
George_Renel
Tak doufejme, že hlavně nebude stačit na soupeře v 1. kole.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist