Goffin trefil sám sebe míčkem do oka a boj o finále vzdal

17. 2. 2018, 16:18
Aktuality 14
ATP ROTTERDAM - První semifinále na halovém turnaji v Rotterdamu mezi Grigorem Dimitrovem a Davidem Goffinem skončilo neobvyklým a hlavně bolestivým zraněním. Loňský finalista Belgičan Goffin si při snaze zahrát volej poslal míček do obličeje a kvůli zranění oka nebyl schopný pokračovat dál. Duel vzdal za stavu 3-6 a 1-0. Bulhar Dimitrov se ve finále střetne s Federerem, nebo Seppim.
David Goffin

Zatímco ve čtvrtfinále David Goffin nemusel po odstoupení nemocného Tomáše Berdycha vůbec nastoupit, semifinále proti Grigoru Dimitrovovi kvůli zdravotním potížím nedohrál. Důvod? Zranění oka.

Sedmadvacetiletý Goffin ve vzájemné bilanci s o rok mladším Dimitrovem prohrával 1-8, loni na Bulhara nestačil dvakrát na Turnaji mistrů - ve skupině i ve svém největším finále kariéry. Dnes se dočkal odvety na místě, kde si před rokem připsal jediný Dimitrovův skalp, šťastně ale pro něj zápas neskončil. 

V prvním setu Goffin nevyužil ani jeden ze šesti brejkbolů, z toho čtyř v dlouhém gamu za stavu 3-5, kdy odvrátil pět setbolů, a sadu ztratil. Druhé dějství začal čistou hrou, jenže v následném gamu zranil sám sebe. 

Belgický tenista zakončoval dobře rozehranou výměnu volejem do odkryté části kurtu, ovšem míček trefil rámem rakety, od kterého se tenisák odrazil do jeho obličeje. Navíc do oka, které se mu okamžitě zalilo krví a Goffin se po ošetření a konzultaci s lékařem rozhodl - k překvapení soupeře - utkání skrečovat.

Světová sedmička Goffin vzdal zápas podruhé během necelého roku. Loni na French Open si podvrtl kotník a kvůli několikatýdennímu výpadku přišel o Wimbledon.

Pátý hráč světa Dimitrov v Rotterdamu postoupil do svého celkově 15. finále na okruhu ATP. O devátý titul si zahraje se Švýcarem Rogerem Federerem, nebo s Italem Andreasem Seppim.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.996.245 dolarů
sobotní výsledky (17. 02. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Seppi (It.) ... od 19:30 SEČ
Dimitrov (2-Bulh.) - Goffin (4-Belg.) 6-3 0-1 skreč G.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer je takovej strašák, že se soupeři raději sami zraní no... :D
Reagovat
janek_da
Jak to vyslovuje ten empajr "Federer"?

Tohodle typka na něj
https://www.youtube.com/watch?v=j4hvh5e8-nw
Reagovat
Krisboy
Ty woe co to je za šílenost??? :)))))
Reagovat
mahycek
Ajaaaj, to nemělo být, z toho mrazí a to samé u Jaromíra Jágra. To se nemělo stát. Vždy jsem říkal, že do naší ať již Extra, nebo VSM ligy neměl přijít.
Reagovat
Kozoroh
Smolař Goffin :-(
Reagovat
Krisboy
Jj, takhle to skončit nemělo. Na druhou stranu, David si svou dávku štěstí vybral už včera :)
Reagovat
Nancy_z
Koukám, že tenis je nebezpečnej sport :-o
Reagovat
lvicek
Kdyz jsme meli tenis jako telak, tak pokyn byl vyhazovat micek na podani a koukat, kam pada. No a kamoska to vzala opravdu vazne a nechala si ten micek spadnout do oka ;). Taky to nebylo moc prijemne, ale zase monokl z toho nehrozil...
Reagovat
jb007
Měl by si taky pořídit Tennispointer.
Reagovat
Kytka
Tak to je mitrovské. Že Hlaváčkovou trefila do oka Martina Hongis se dá pochopit, ale tohle je tedy umění.
Reagovat
Kytka
Hingis
Reagovat
smazaný uživatel
Ten bude mit monokl zitra, jak kdyby se porval na nejake diskotece. Snad nebude s ok nic horsiho
Reagovat
dunphy
Davide, co sis to udělal? :(

Snad bude co nejdřív zas v pohodě!
Reagovat
com
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist