Gojowczyk v Métách vyhrál poprvé turnaj ATP

24. 9. 2017, 18:04
Aktuality 0
ATP MÉTY - Peter Gojowczyk dotáhl svůj životní týden z kvalifikace až k vytouženému titulu. Osmadvacetiletý Němec ve svém prvním finále na okruhu ATP porazil domácího Benoita Pairea.
Profily hráčů
Peter Gojowczyk

Německý tenista Peter Gojowczyk proměnil na turnaji v Metách finálový debut na okruhu ATP v titul. Osmadvacetiletý rodák z Dachau završil ve Francii úspěšnou cestu z kvalifikace a favorizovaného domácího Benoita Paireho, který útočil na druhý titul v kariéře, porazil hodinu a osm minut 7:5, 6:2.

Vyrovnaný první set, v němž si oba tenisté bez problémů drželi podání, rozhodl jediný Gojowczykův brejk v jedenácté hře. Na vítězné vlně pak zůstal i v úvodu druhé sady, kdy sedmému nasazenému soupeři dvakrát sebral servis a měl i další brejk na 5:0. Paire však nakonec po sedmi gamech dokázal zabodovat a snížil na 1:4, při podání soupeře ale neměl šanci a německý tenista využil první mečbol.

Gojowczyk, jemuž momentálně patří v pořadí ATP 95. příčka, vyhrál v Metách v součtu s kvalifikací celkem sedm zápasů. V novém vydání žebříčku posune nejvýš v kariéře do sedmé desítky.

• ATP 250 MÉTY•
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 dolarů
nedělní výsledky (24. 09. 2017)
• Dvouhra - finále •
Gojowczyk (Něm.) - Paire (7-Fr.) 7:5, 6:2
• Čtyřhra - finále •
Benneteau/Roger-Vasselin (3-Fr.) - Koolhof/Sitak (Niz./N. Zél.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist