Golfistka Jessica Kordová na Australian Open napodobila triumf svého otce

12. 2. 2012, 15:32
Aktuality 29
Australian Open po 14 letech vyhrál znovu člen z rodů Kordových. Zatímco Petr Korda v roce 1998 vyhrál tenisový grandslam, jeho dcera Jessica si dnes v Melbourne připsala první titul na profesionálním golfovém kruhu LPGA.
Profily hráčů
Petr Korda a Jessica Kordová

Bývalý druhý tenista světa Petr Korda získal na Australian Open v roce 1998 svůj jediný grandslamový titul ve dvouhře. O dva roky dříve si na stejném místě připsal se Švédem Stefanem Edbergem také grandsalmovou trofej ze čtyřhry. 

Po 14 letech v Melbourne na Australian Open zvítězila i jeho teprve osmnáctiletá dcera Jessica, která se však nevěnuje tenisu, ale úspěšně se prosazuje ve světě profesionálních golfistek. 

"Pro své první vítězství jsem si nemohla vybrat lepší město, pro rodinu je to speciální místo. Musela jsem se tu neustále smát,  protože mi to připomínalo dobré časy," přiznala Kordová, jež při vyhlášení dokonce předvedla stejný výskok, kterým její otec slavil svá vítězství.

Jessica do roku 2008 reprezentovala Českou republiku, nyní už však čtvrtým rokem hraje za Spojené státy. V Austrálii se stala šestou nejmladší vítězkou turnaje LPGA v historii a posune se díky tomu z 285. místa žebříčku na třicáté. Získala také šek na 165.000 dolarů, což je o zhruba třetinu více, než získá vítězka právě probíhajícího tenisového turnaje WTA Premier v Paříži.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pan autor neupravuje příjmení podle jednoho mustru? Teď to najednou už není podle vzoru Mirzaová, Pennettaová, Medinaová, Moritaová, Garciaová?
Reagovat
smazaný uživatel
..asi proto, že je to tak správně česky, mongole ..
Reagovat
smazaný uživatel
přechylování bych nejraději zrušil, ale podle toho cos Broži napsal, tak bys jako chtěl aby byla Sabine Lisická psána jako Lisickiová??? to nemyslíš snad vážně?:)
Reagovat
gigin
nenadávejte mu,nebo nebudete vědět,kam co točit a ladit !! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha
Milánku, a co případ manželky amerického prezidenta? Je správně "česky" Obamaová nebo Obamová? Jak tohle jméno píšou naši pisálkové? Obamaová?
Na tohle jméno jsou zase jiná extra pravidla? Nebo je to jen další příklad české stupidity?

Lisicki: Dle jejích vlastních slov (jednou to říkali na německém Eurosportu) je správná výslovnost Liziki.
Cítí se jako Němka, proto i ta německá výslovnost, nikoli polská. Proto by "česky" mělo být vysloveno Lizikiová, psáno Lisickiová.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám kdyby to bylo na mě tak žadné přechylování neexistuje. V jiných státech nám taky nemění jména!!
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě něco, milánku. Kdyby tahle Jessica byla cizí tenistka a neměla český původ, tak vem jed na to, že zdejší směšný pisálek by psal tenistka Kordaová, o Kordaové, s Kordaovou apod. !!!!!!
Rád bych věděl, co tihle lidé mají ve svých mozcích. Logické uvažování je jim evidentně cizí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo asi by to tak bylo miláčku Brožíku
Reagovat
smazaný uživatel
Lisicki = Lisická - jako například Bílý = Bílá

Tobě to moc nespojuje, co? No nic, dej si rychlokurz češtiny a bude to OK, imigrante!
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu Broz, jsi buď mongol nebo úplnej výmaz a verbální cítění ti nic neříká co?
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha
Tenhle příklad s českým příjmením se ti povedl. Jak známo, v USA žijou lidi s českými kořeny. Mnozí z nich po otcovské linii mají "ceska prijmeni". Pokud by tedy člověk s příjmením Bily měl dceru tenistku, naši sportovní pisálkové by ji samozřejmě museli zprznit na Bilyová, nikoli Bílá !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Čemu dává přednost tvé verbální cítění?
1) Obamaová nebo Obamová
2) Garciaová nebo Garciová
3) Mirzaová nebo Mirzová?
4) Dulkoová nebo Dulková
5) Peakeová nebo Peake?
6) Emmonsová nebo Emmons?
Reagovat
smazaný uživatel
Po souhláskách jsou vždy ová, ostatní je podle původu samozřejmě a podle historie toho přijmení...
Reagovat
smazaný uživatel
A roztomilá, pořád se usmívala..samý Korejky tam:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Šikovná holka! :)
Reagovat
smazaný uživatel
sojka, jaká anabolika?? Nic o tom nevím, mohla bys mi sem hodit nějakej odkaz na podpoření svýho tvrzení? Dík...
Reagovat
smazaný uživatel
http://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Korda
Reagovat
gigin
to ale nějak popírá..
http://revue.idnes.cz/tenista-korda-obvineni-z-dopingu-ma-porad-v-sobe-a-hleda-vinika-p6n-/lidicky.aspx?c=A080814_064440_lidicky_ved
Reagovat
smazaný uživatel
vis co, je to ozehavy a tvrzeni proti tvrzeni, tenkrat se o tom nandrolonu mluvilo uplne bezne, tak jsem z toho vysla. Nikdo to nerozsoudi a ja tady nikoho neobvinuju a prispevek jsem myslela na obranu Kordy, na obranu jeho peknyho tenisu i dalsiho zivota po tom maleru, vlozil vsechno snazeni do deti a je krasny, ze se mu to vratilo v podobe uspechu dcery. A rada si tady o tom prectu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš..on to popírat může, ale prostě dva vzorky měl tehdy pozitivní, to se bere jako dostatečnej důkaz a nikdo se už neptá, jak se ten nandrolon do jeho děla dostal. Každopádně to byl trpký konec kariéry a Korda si užil své i od kolegů tenistů.
Reagovat
smazaný uživatel
těla samozřejmě :-)
Reagovat
gigin
jj, rozumím... :-) teď to ukazovali ve sportovních novinách,je to hezké, i ona je hezká, omdlít by se z ní dalo :-D
Reagovat
gigin
když ho měl v těle, tak ho musel mít i v děle !! :-)) já se poch..m smíchy :-D
Reagovat
gigin
ale jinak díky za info. Já o tom vím prd, ale asi je jasné, že se to blbě přiznává.. kuwa děcka držíme se tématu tenisu?? :-o ať není průšvih zase... :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to v podstatě testosteron, takže to souvisí i s tím dělem :-))).
Reagovat
skott
tak to je dulezity vedet, jak se dari Jessice v golfu.Doufam, ze nas alespon pan Zabloudil bude o dalsich uspesich informovat pravidelneji nez o vysledcich v Midlandu, kde sotva Hradecka dohrala, na existenci celeho turnaje zapomnel...
Reagovat
smazaný uživatel
TADY JE TENISOVÝ PORTÁL, kdo je to Korda - ten feťák, tak ten už nikoho nezajímá!
Reagovat
smazaný uživatel
Korda byl vyborny tenista, divky z neho teda zrovna neomdlevaly, ale tech vitezu GS snad zas tolik nemame, abychom je vyhazovali z tenisoveho portalu ...... Vsechno to pohnojil, anabolika jsou svinstvo, samozrejme. Ale je velke zadostiucineni vychovat uspesne dite. Jessica je velmi uspesna a ja to Regine i Petrovi preju. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, já mu to moc přeju, že je Jessica úspěšná golfistka, pokud vím, dost se pro ni obětoval, on musel vzdát i trénování Štěpánka, protože se chtěl věnovat své dceři.
Tenkrát s těmi anaboliky si to pamatuju, ukončil poté kariéru, co vím, nepodařilo se mu očistit.
Ještě jakým zůsobem vyhrála, ted jsem viděla záznam, hezky se na to dívalo:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist