Görgesová dál válí. V Zhuhai si s Vandewegheovou zahraje o titul

4. 11. 2017, 12:03
Aktuality 20
Druhým titulem v řadě může německá tenistka Julia Görgesová vyšperkovat svůj parádní závěr letošní sezóny. V čínském Zhuhai neztratila světová osmnáctka set ani s Lotyškou Sevastovovu a na turnaji WTA Elite Trophy postoupila do finále. V něm se utká s Coco Vandewegheovou.
Julia Görgesová

Když před dvěma týdny odjížděla z Moskvy, odvážela si Julia Görgesová svou první turnajovou trofej po dlouhých šesti letech. Tím ale vítězná série německé tenistky neskončila.

Na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai porazila tento týden v základní skupině obě své soupeřky bez ztráty setu a stejně si vedla i dnes proti Anastasii Sevastovové. Lotyšku porazila dvakrát 6-3 a na druhém turnaji po sobě si zahraje o titul.

Görgesová sebrala své soupeřce hned v úvodní hře podání, vlastní servis si držela bez problémů a sadu ukončila dalším brejkem. Rozjetá Němka pak šla rychle do vedení i v dalším setu a svůj náskok už si pak pohlídala. Osmnáctá hráčka pořadí WTA nemusela v celém utkání odvracet žádný brejkbol a za hodinu a 11 minut vybojovala postup do finále.

V něm ji čeká Coco Vandewegheová, která dnes zdolala Australanku Ashleigh Bartyovou. Stejně jako Görgesová se i nasazená dvojka dnes mohla opřít o vynikající servis, a ani ona nečelila jedinému brejkbolu. V úvodním setu ztratila Vandewegheová po prvním podání jediný bod a díky dvěma brejkům sadu získala poměrem 6-3.

Další set rozhodl šestý game, v němž Američanka znovu odskočila Bartyové o brejk. Za stavu 5-2 neproměnila Vandewegheová při podání své soupeřky tři mečboly v řadě, ale dlouho ji to mrzet nemuselo. V další hře si připravila další tři šance a přímým bodem z podání zápas ukončila.

S Vandewegheovou má Görgesová vyrovnanou bilanci 2-2. Naposledy se radovala její soupeřka, která v únorovém Fed Cupu zvítězila díky skreči německé tenistky.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Frick
MIREK NA HRAD!!!
Reagovat
FulnekUltras
volil bys případně toho recyklovaného pouličního grázla?
Reagovat
Ondra979
no proti te ozrale proruske trosce je to jiste lepsi varianta
Reagovat
FulnekUltras
zítra ale tlačím CoCo...
Reagovat
sprchon
CoCo je na vlně. Dneska ale tlačím Julku.
Reagovat
smazaný uživatel
FulnekUltras dělá vlny, tak se radši netlačím do jeho komentářů :-)
Reagovat
sprchon
Řekl bych, že na vlně jsou obě. Jen s tím tlačením to mám naopak. :) Snad se bude hrát v posledním zápasu sezony hezkej tenis. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě prvních dvou míčků si jede CoCo na podání superligu ze včerejška.
Reagovat
sprchon
Přece jen to na ni taky dolehlo. Už jsem si říkal, že to není možný, aby dva zápasy po sobě neztratila servis. :)
Reagovat
Frick
https://abload.de/img/screenshot-2017-11-4ihru9y.png

Tož pestré mezinárodní zastoupení tam je v kvaldě :o)
Reagovat
EllNino
Snad Jule :)
Reagovat
horska.kraslice
Doufám, držím pěsti! Ale bude hodně záležet na tom, co zítra předvede Coco, jestli bude mít střelecký den nebo den blbec.
Reagovat
skott
deblová soutěž je sice vcelku zbytečným doplňkem turnaje, ale velmi dobré utkání dnes mezi mladými žabkami Tang a Jiang, které hodně potrápily zkušenou Shuai Zhang s Lu. V prvním setu odvrátily sposutu setbolů v několika gemech a moc nechybělo, aby obrátily stav z 2-5. Ve druhém pak držely výhodu brejku a i když to nedotáhly tak velmi mile překvapily nejen sehraností, ale celkově dobrým výkonem a spoustou pěkných výměn. Především Tang je i přes svojí výšku hodně obratná a má velmi dobré dispozice být úspěšná i ve dvouhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Ash začínala rok na 272. místě, končí na 17. místě.
Úspěšná sezona.
Jsem zvědavý na volbu turnajů pro příští rok, hlavně na únor.
Obhajobu bodů má do srpna rozloženou celkem rovnoměrně, tak doufám, že si v příští sezoně vylepší osobní maximum.
Líbí se mi i komunikace s trenérem. Tak ať se připraví i na nějaké úspěšné tažení na GS.
Come on, Aussie!
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, nebýt toho GS titulu na USO pro Sloane, tak Ash jednoznačně návrat roku. Snad se jí z toho nezamotá hlava a neztratí motivaci. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Ash máme taky docela rádi - hlavně takhle od Birminghamu... ;)
Reagovat
dadaft
no,bude to těžké pro Ash,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Řežba na dva tři údery s jednou neznámou - vydrží CoCo celý zápas?
Come on, Aussie!
Reagovat
sprchon
Neskutečný. Takhle na servise nedominuje ani 1111. A i ve výměnách luxus. CoCo dneska těžko porazitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, celkově vysoký počet winnerů.
Zítra to bude asi taky přestřelka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist