Görgesová i počtvrté přehrála Kužmovou a je v Aucklandu znovu po roce ve finále

5. 1. 2019, 06:52
Aktuality 3
WTA AUCKLAND - Julia Görgesová se v Aucklandu o další krůček přiblížila úspěšné obhajobě loňského triumfu. Německá tenistka v semifinále přehrála Viktórii Kužmovou, s níž si poradila bez ztráty setu i počtvrté, a postoupila do zítřejšího finále. V něm bude proti senzaci letošního ročníku Biance Andreescuové usilovat o sedmou trofej.
Julia Görgesová

Julia Görgesová od své premiéry v Aucklandu v roce 2010 nevynechala jediný ročník novozélandského podniku. V největším městě Nového Zélandu se německé tenistce v posledních letech daří náramně. Po finálové účasti v roce 2016 došla o rok později do semifinále, a loni dokonce nenašla přemožitelku.

Nyní je blízko úspěšné obhajobě loňského triumfu. Na úvod nedala šanci Švédce Larssonové, poradila si i s krajankou Barthelovou, ve čtvrtfinále po obrovské bitvě a odvráceném mečbolu zdolala Kanaďanku Bouchardovou a v dnešním semifinále přehrála 6-1 7-6(6) Viktórii Kužmovou, se kterou ani počtvrté neztratila set.

Görgesová si rychle vypracovala vedení 5-0 40-0, ale dvacetileté Slovence "kanára" nenadělila a set si musela sama doservírovat. Druhou sadu odstartovala brejkem, o který však v osmé hře přišla, a nakonec si pro vítězství došla až v dramatickém tie-breaku, v němž za stavu 7-6 využila třetí mečbol.

Görgesová bude ve svém celkově 15. finále usilovat o sedmou kariérní trofej. Kromě Aucklandu loni vyhrála ještě halový podnik v Lucemburku. Dvacetiletá Kužmová hrála semifinále na okruhu WTA potřetí v kariéře a ani tentokrát na premiérové finále nedosáhla.

Poslední letošní soupeřkou Görgesové v novozélandské metropoli bude překvapení turnaje Bianca Andreescuová. Osmnáctiletá Kanaďanka po skalpech bývalých světových jedniček a grandslamových šampionek Wozniacké a Venus Williamsové ve svém prvním semifinále přehrála 6-3 6-3 třetí nasazenou Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

"Vlastně pořádně nechápu, co se to děje," vydechla 152. hráčka světového žebříčku, jež až do tohoto týdne nebyla nikdy ve čtvrtfinále turnaje WTA. Zítra se však může těšit rovnou na finále, do kterého dokráčela z kvalifikace.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (5. 1. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Görgesová (2-Něm.) - Kužmová (SR) 6-1 7-6(6)
Andreescuová (Kan.) - Su-Wei Hsieh (3-Tchaj-wan) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
čeká nás skvělé finále komety tohoto turnaje a stálice, která tenhle turnaj miluje :) ... jsem opravdu zvědavý, jestli se Biance podaří vyhrát i nad Jule, už tu porazila jedničku, šestku a trojku, tak proč by nemohla i dvojku :) ...

Parádní start sezóny :)
Reagovat
Torn
Musí to vyhrát bavorská Helga. :D
Reagovat
Pavol
Ja vsádzam na Andreescu metelesku blesku. Hrá to pekne - mala by to vyhrať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist