Görgesová v Lucemburku porazila Bencicovou a má 6. titul

20. 10. 2018, 22:57
Aktuality 5
WTA LUCEMBURK - Julia Görgesová druhý rok po sobě vyhrála dva turnaje během jedné sezony. Po lednovém triumfu v Aucklandu ovládla tento týden halu v Lucemburku, kde v dnešním finále porazila 6-4 7-5 Švýcarku Belindu Bencicovou a získala celkově šestý titul.
Profily hráčů
Julia Görgesová

Julia Görgesová zakončila loňskou sezonu triumfy v Moskvě a Zhuhai a podobně může uzavřít i rok 2018.

Devětadvacetiletá Němka tento týden sice neobhajovala titul v ruské metropoli a zamířila mezi slabší konkurenci do Lucemburku, ale také v půlmilionovém státě dokázala triumfovat. 

Ve finále si světová devítka Görgesová poradila 6-4 7-5 se Švýcarkou Belindou Bencicovou, když po svém podání ztratila jen devět míčků a nemusela čelit jedinému brejkbolu.

"Servis mě dnes opravdu držel od začátku do konce. Hodně mi pomohl, protože Belinda dnes hrála dobře a nebylo to proti ní vůbec lehké," komentovala Görgesová, která si finále v Lucemburku zahrála už před osmi lety. Tehdy ale nestačila na Italku Robertu Vinciovou.

Ve svém celkově 14. finále Görgesová získala 6. titul. Letos navázala na lednový triumf z Aucklandu a podruhé tak vyhrála dva turnaje během jedné sezony. Za dva týdny ještě bude obhajovat vítězství na WTA Elite Trophy v Zhuhai.

Jednadvacetiletá Bencicová hrála ve finále posedmé v kariéře a poprvé od února 2016. Triumfovala dosud jen dvakrát - v roce 2015 na trávě v Eastbourne a na betonu v Torontu.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (20. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Görgesová (1-Něm.) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 7:5.
• Čtyřhra - finále •
Minnenová, Van Uytvancková (Belg.) - Lapková, Minellaová (Běl./Luc.) 7:6 (7:3), 6:2.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
po delší době jsem měla čas něco vidět a hrála dobře. Byl to pěkný mač od obou. Julča byla přesvědčivá, pěkně hrála, moc nechybovala. Gratulka.
Reagovat
EllNino
Vítězka turnaje z roku 2014 - Annika Beck, která porazla ve finále Báru Strýcovou, ukončila kariéru a bude se věnovat studiu medicíny :)

Hodně stěstí, ač v pouhých 24 letech
Reagovat
smazaný uživatel
Jules pro mě vždy znamenala ženskost a pořadný kozy - sorry, musel sem to napsat.
Reagovat
jirkaS
to jo, ale "proklatě nízko" ;-)
Reagovat
Frick
Vyhrát první i poslední INT sezony. :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist