Govorcovová je blízko prvnímu titulu. V cestě jí stojí Jovanovská

13. 9. 2013, 15:54
Aktuality 2
Běloruská tenistka Olga Govorcovová má velkou šanci získat svůj premiérový titul v kariéře. Nenasazená hráčka dnes v Taškentu porazila Lucemburčanku Minellaovou 6-2 7-5 a postoupila už do finále. V něm narazí na přemožitelku Španělky Torrové, turnajovou jedničku Bojanu Jovanovskou.
Olga Govorcovová (© tashkentopen.uz)

Pro Olgu Govorcovovou je už účast ve finále podniku v Taškentu velkým úspěchem, stejně daleko se totiž dostala během své kariéry jen třikrát. Naposledy hrála o titul před třemi lety a letos se až do turnaje v uzbecké metropoli nedostala nikdy dál než do čtvrtfinále.

Tento týden si už dokázala poradit se dvěma nasazenými hráčkami a nezastavila ji ani její aktuální deblová partnerka Mandy Minellaová. Lucemburčanka ztratila hned v úvodu zápasu podání, ztrátu už v prvním setu nedohnala a sadu prohrála 2-6. Minellaová měla velkou šanci srovnat, když v následujícím dějství vedla 5-4 a mohla zápas poslat do rozhodujícího setu, ztratila ale tři hry v řadě a s turnajem se rozloučila porážkou 2-6 5-7.

Govorcovovou, která v Taškentu může získat double, protože spolu s Minellaovou postoupila do finále čtyřhry, čeká v boji o titul největší favoritka turnaje Bojana Jovanovská. Srbská tenistka je sice nasazenou jedničkou, ale v Uzbekistánu musela kvůli pozdnímu přihlášení na turnaj absolvovat kvalifikaci. Tu zvládla, a poté i další tři zápasy v hlavní soutěži. Šesté vítězství na turnaji si připsala dnes, kdy porazila Španělku Marii-Teresu Torrovou hladce 6-2 6-2.

"Začátek byl těžký, nemám moc ráda, když se hraje brzy, protože potřebuju nějaký čas, abych se rozehřála," řekla po utkání nejvýše nasazená Jovanovská, které podle jejích slov kvalifikace pomohla. "Zvykla jsem si tu na kurty a aspoň jsem se rozehrála," dodala.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jovanovská (1-Srb.) - Torrová (Šp.) 6:2, 6:2, Govorcovová (Běl.) - Minellaová (Luc.) 6:2, 7:5.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
je fakt, že jsi včera MTTF zničila Bojano.
ke konci druhého setu jsi hrála hodně rychle a přesně, na tebe až nezvykle, a to i z těžších pozic - některé úhly byly super.
myslím, že to dneska vyhraješ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist