Grandslam bez fanoušků nemá smysl, shodují se Češi. V obnovení letošní sezony nevěří

25. 5. 2020, 17:02
Aktuality 26
Petra Kvitová ani Barbora Strýcová by nechtěly hrát grandslamové turnaje bez fanoušků. O případném zrušení zbytku sezony kvůli koronaviru by rády věděly co nejdříve, stejně jako česká mužská jednička Jiří Veselý.
(© Facebook P.K.)

Sezona na okruzích WTA a ATP Tour je kvůli opatřením proti šíření nemoci COVID-19 od března přerušena zatím do konce července. Kvitová už dříve v rozhovoru pro ČTK vyslovila obavu, že se už letos ve světě hrát nezačne. Její názor dnes před turnajem O pohár prezidenta ČTS na Spartě sdíleli Strýcová i Veselý.

"Přál bych si, aby se hrálo, ale fakt tomu nevěřím. Situace není moc dobrá a nemyslím, že by to z bezpečnostních důvodů šlo," uvedl Veselý na tiskové konferenci.

Strýcová doplnila: "Ráda bych si na konci roku pár turnajů zahrála, ale asi by se mi nechtělo vycestovat teď do Ameriky nebo do Číny a hrát tam. Můj názor je, že to letos bude obtížné a asi se to nepodaří."

Za normálních okolností by dnes bylo druhý den v plném proudu antukové Roland Garros. Momentálně není jisté, zda si tenisté ještě letos grandslam zahrají. Wimbledon byl zrušen a organizátoři US Open v New Yorku a pařížského French Open, přeloženého na podzim, doufají, že akce uspořádají i bez fanoušků. "Bez lidí to nemá smysl hrát. Fanoušci jsou naším hnacím motorem," pronesla dvojnásobná vítězka dvouhry ve Wimbledonu Kvitová. "Grandslam si to absolutně nezaslouží," uvedla Strýcová.

Pokud by se měla letošní sezona zrušit, tak podle Veselého co nejdříve. "Osobně bych to radši slyšel hned," řekl a Strýcová přitakala. Kvitová by možná čekala. "Protože mám své roky. Ještě bych si nějaký grandslam odehrála, ale pokud by to mělo být bez lidí, tak bych to taky zrušila," řekla třicetiletá tenistka.

Ve Stromovce se bez diváků hrát musí. "To jsem naposledy zažila jako dítě. Bude to smutné, ale jsme vůbec rády a šťastné, že jsme se vrátily na kurty," řekla světová deblová dvojka Strýcová, loni královna čtyřhry ve Wimbledonu.

Turnaj se bude konat s rozhodčími i sběrači. Každý hráč se bude starat o vlastní ručník a je zakázáno si po utkání podávat ruce. "Upřímně, nepřijde mi úplně etické si nepodávat ruku a jenom si ťuknout raketou. To je to nejnepříjemnější, co mě bude čekat. Je to sport a tohle mi přijde nejzvláštnější," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
FulnekUltras
tak aspoň jedna pro celé Československo.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/cestovat-na-slovensko-a-zpatky-bude-mozne-bez-testu-oznamil-babis-40325323
Reagovat
FulnekUltras
dole pdf formulář ke stažení

https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=pri-jedno-ci-dvojdnovom-opusteni-slovenska-vam-policia-na-hraniciach-potvrdi-cas-odchodu-majte-pripraveny-formular
Reagovat
FulnekUltras
my zas máme holčičky NAŠE...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiem. Ved ceské tenistky a tenistky v globále su na prazdne tribuny zvyknuté.

Tak na čo sa teraz hrajú?..

Nic v zlom, ale taka Strycova si v 90% svojich zápasoch moze divákov na svojich zápasoch pocas pauzy medzi setmi aj vlastnorucne zratat. Dvakrat.
Reagovat
Marduch
Řekl bych, že tam to asi bude o motivaci, o konstantnosti trénování během pauzy, na které je nejhorší to, že nikdo neví, jestli se trénování vůbec ještě letos zúročí a tim pádem o aktuální konkurenceschopnosti... To si pak člověk rád zahraje doma nebo poblíž, ale dělat si výlet přes půl zeměkoule se v takové situaci hráči/hráčce pochopitelně moc nechce, viz Strýcové věta: "Ráda bych si NA KONCI ROKKU pár turnajů zahrála, ale asi by se mi nechtělo vycestovat TEĎ do Ameriky nebo do Číny."
Můj názor:)
Reagovat
FulnekUltras
jj - na 70-80 % plynu se to dá dlouhodobě držet, ale jít v přípravě až na doraz bez jistoty časového směřování je už problém
Reagovat
Mayo
Tak nielen Elegoš a ja :D
Reagovat
Nola
ty cumis namiesto na kurt do hladiska? :D
iste, atmosfera bude nulova, ale systemom , radsej nehrat bez divakov sa nema sancu nastartovat ziadny soubiznis zavisly na divakoch v hladisku..... tenis nie je nic viac nic menej iba show, nastastie nezijeme v casoch rimskej rise, kedy gladiatorske zapasy boli zavisle iba na divakoch v hladisku, z nejakeho dovodu mame media, ktore nam zazitok z hocakej show dokazu priniest priamo do obyvacky, mame net, mame telefony a p. , niektori sa tu tvarite, akoby ste mali kupeny listok na ten, ktory tenisovy zapas :D
Reagovat
tommr
už mi to fnukání sportovců kvůli chybějícím divákům začíná lízt na nervy. Copak jsou opravdu všichni tak tupí, že nedokážou pochopit, že drtivá většina diváků sport sleduje přes streamy a televizi a jen zcela zanedbatelná menšina sport sleduje přímo v hledišti? Bez diváků v hledišti sice atmosféra utrpí (a ani to neplatí vždycky), ale aspoň se už bude konečně hrát a nebudou muset žebrat o finanční podpory ...
Reagovat
paddy
s podporou publika se samozřejmě lépe hraje, ale stala se z toho závislost jako na lajcích na sociálních sítích
civilizace jsou už tak rozmazlená, že nechce přijímat oběti - nenenosit roušky, nehrát bez diváků - tenisté jsou vlastně feťáci

uvolňuje se dopamin podobně jako u drog
https://www.youtube.com/watch?v=3NVTFoE8qzI&t=
Reagovat
misa
Kariéru můžete ukončit klidně dnes, nikdo vás hrát nenutí. V poslední době zjišťuju, že s tou "láskou ke hře", kterou hlásá řada tenistů, to asi nebude tak horké.
Reagovat
dappe
Spíše je to přesně naopak, hrát za každou cenu budou chtít ti, co potřebují prachy apod., o sport tu nejde. Zastávat názor, že ty největší akce bez diváků nechtějí, nemá s nedostatkem lásky ke hře nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
misa
Na podzim se očekává, že se situace opět zhorší, takže s podobným přístupem se nezačne hrát buď nikdy nebo jen když bude za pár let široce dostupná vakcína (Jinak se přece ti diváci na tribuny nedostanou).
Reagovat
Marduch
Češi? Veselý si přeje hrát, jen to nevidí technicky. A Bára s Petrou mají vyděláno.
Reagovat
Nola
pravdou je, ze na nich nestoji a nepada tenisova maskarada
Reagovat
FulnekUltras
a přesto věřím, že nejpozději tuto zimu potáhne už celý koronavirus definitivně do prdele - půjde při tom hlavně o vytěsnění psychózy - jen si vzpomeňme, kolik lidí tady na TP v březnu tvrdilo, že vyšší teploty s tím umělým svinstvem nic nepořídí - samozřejmě klepu na dřevo, protože podzim logicky přinese víc respiračních onemocnění, možnosttí mutací, a není vyloučeno, že Gatesova a Fauciho klika opět udělá vše pro to, aby se co nejvíc těžkých případů ztotožnilo s covidem - načasování a synchronizace s dalšími americkými zrůdnostmi ve světě, jakož i zoufalá snaha kopírovat do myslí lidí sto let starý pandemický model jsou zřejmé - lidstvo je už teď ale zase o krok dál, a každá lež či manipulace se také díky netu provalí mnohem rychleji - zhluboka se nadechněme a okysličujme mozek, přátelé...
Reagovat
paddy
nechápu, proč vlastně sleduješ tenis, tento maloburžoazní sport?

máš za úkol se infiltrovat? ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Petra mnohé zažrané maloměšťácké manýry nabourala - a to mě baví. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni kolik nakažených je například v Kataru, kde je 40 stupňů.
Reagovat
FulnekUltras
klimatizace, více podchycených případů z vyšších spol. vrstev, jiný kmen viru ??? i v těchto bohatých zemích (podobná situace je v Kuwajtu, Bahrajnu, Ománu) budou mít za dva měsíce nejhorší za sebou
Reagovat
Frick
By paradoxně měli být vůči prázdnému hledišti méně sensitivní. Jednak se tak občas (na vedlejších kurtech/menších turnajích/obecně neatraktivní zápas) takřka děje, jednak ve hře samotné vyžadují ticho.
Reagovat
Kozoroh
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11769--jak-by-vypadal-roland-garros-bez-divaku-domaci-tenista-ma-jasno
Reagovat
paddy
https://www.essentiallysports.com/its-like-a-weekly-thing-nick-kyrgios-opens-up-about-sleeping-with-girls-atp-tennis-news/

Kalinskaya - skvělý náběh na síť :)
https://tennistonic.com/tennis-news/166973/nick-kyrgios-ex-girlfriend-anna-kalinskaya-in-disastrous-fall-on-the-tennis-court-video/
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1416704-sokujici-priznani-tenisove-hvezdy-kazdy-tyden-spim-s-fanynkou.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
Marduch
holt u saka moc zadrolila..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist