Grandslam nemá, další velké turnaje ale Wozniacká ovládá

20. 3. 2011, 21:48
Aktuality 22
WTA INDIAN WELLS - Caroline Wozniacká vyhrála štědře dotovanou soutěž v Indian Wells a připsala si pátý triumf na velkém turnaji v řadě. Dánka, která zatím nemá grandslamový titul, ve finále zdolala Francouzku Bartoliovou.
Caroline Wozniacká

Tenistky na okruhu WTA mají kromě grandslamů ještě devět turnajů, které jsou dotované částkou vyšší jak milion dolarů a patří do kategorie Premier: Miami (dotace 4,5 milionu dolarů), Madrid (4,5 mil.), Řím (2,05 mil.), Toronto (2,05 mil.), Cincinnati (2,05 mil.), Tokio (2,05 mil.), Peking (4,5 mil.), Dubaj (2,05 mil.) a Indian Wells (4,5 mil.).

Posledních pět z těchto turnajů ovládla světová jednička Caroline Wozniacká, jež zatím ještě nemá titul z grandslamu. Dvacetiletá Dánka letos po Dubaji ovládla i Indian Wells, kde uhájila post světové jedničky a navýšila náskok na druhou Clijstersovou.

Ve finále se Wozniacká utkala s Marion Bartoliovou a zápas nabídl tři zcela rozdílné sety. V prvním si Francouzka ani jednou nedokázala udržet podání a za půl hodiny prohrála 1-6. Ve druhém však o šest let mladší soupeřce nenabídla jediný brejkbol a vyrovnala.

"Neřekla bych, že jsem hrála nějak špatně. Celkem jsem se cítila dobře, ale Marion hrála stabilně a dostávala mě pod tlak," okomentovala druhý set Wozniacká.

Nejvyrovnanějším bylo dějství závěrečné, které trvalo bezmála hodinu. Bartoliové však začaly docházet síly, dánská tenistka se začala znovu více prosazovat na returnu a nakonec zvítězila 6-1 2-6 6-3. 

Zápas se hrál v ve velkém horku a lépe se s odmínkami popasovala Wozniacká. Bartoliové, jež měla před pár dny problémy se žaludkem, síly viditelně docházely. "Klidně bych se na kurt mohla vrátit a hrát ještě několik hodin," přiznala Wozniacká. "Je to pro mě dobré znamení, když vidím, že je soupeřka unavenější než já. 

Dcera polských rodičů narozená v dánském Odense si připsala celkově 14. titul, za který inkasuje 700 tisíc dolarů a 1.000 bodů do žebříčku. 

Bartoliová, finalistka Wimbledonu 2007, se nedočkala svého nejcennějšího titulu. V celkově dvanáctém finále posedmé prohrála a sbírku pěti turnajových trofejí nerozšířila. 

Už v úterý začíná další velký turnaj dotovaný částkou 4,5 milionu dolarů v Miami.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (20. 03. 2011)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Bartoliová (15-Fr.) 6-1 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
No člověče možná máš pravdu,to byla fakt tenisová hitparáda,ale dnešek stál taky za to,nemysslíš?
Reagovat
VlS
Klobouk dolů, kdo je momentálně nejlepší je asi jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
V druhém setu a hlavně ve třetím setu hrál Djokovič fenomenálně.
Reagovat
VlS
Super tenis, škoda, že 3. set je až jednoznačný. K debatě s Matějem - souhlasím, že nemá smysl srovnávat ATP a WTA, atletiku mužů a žen taky nikdo nesrovnává. Abych řekl svůj názor na ženy - nejlepší letošní zápas byl finále Dokič- Šafářová.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se docela líbil i zápas kvitová vs. stosur a kvitová vs. pennetta na AO.

Hlavně mě rozčiluje, že v mužským tenisu by mužský ekvivalent Wozniacké (dejme tomu, že by měla mezi muži servis stejné relativní kvality, jako má v porovnání s ostatníma ženskýma -- tj. dejme tomu 30. nejlepší) neměla vůbec šanci pomýšlet na trůn. V podstatě by byla maximálně takovej horší dnešní Hewitt (ne Hewitt model 2001-2).
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že už to nedá...,ale u Nadala nikdy nevíš
Reagovat
smazaný uživatel
Mateji,trošku nesouhlasím že by ženský tenis upadal,naopak.Doby Grafové,Williamsek a Selešové jsou pryč.Je to můj názor,Caroline hraje docela pěkný ženský tenis,tak proč porovnávat neporovnatelné?....no a finále chlapů,zatím paráda,nemám favorita,ale když ho trénuje ten Vajda....,tak mírně držím palce Novakovi,asi vyhraje..
Reagovat
smazaný uživatel
....jak se vám líbí finále mužů?..zatím si netroufám tipovat
Reagovat
smazaný uživatel
Finále se mi celkem líbí, akorát fakt to zpomalení povrchů způsobilo, že se styl hry zas až tak moc neliší od antuky.

Jestli Djoker vyhraje druhý set, bude třetí set zaímavý a netroufám si tipovat. je to velmi vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ale Nadal bude podávat jako v druhém setu (25 % úspěšnost prvního servisu), tak bych favorizoval Noleho. Ale na 99 % jasné, že se zlepší. Nole by zase potřeboval zlepšit bekhend -- normálně jeho nejlepší úder, dnes poměrně nespolehlivý. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Rafovi, ale Djoker má formu jako hrom, takže tipuju ho.
Reagovat
smazaný uživatel
No ted, když vede 3:0 (dva breaky navrch), tak by jej asi tipovala většina. překvapivé je, že nadal ani ve třetím setu vůbec netrefuje první servis. A zdá se, že Nole hraje čím dál tím líp. Ale třeba se nadal ještě zberchá, je to přece jenom Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný tenis,každopádně bylo nač koukat.Bartoli mile překvapila,Wozniacka potvrzuje parádní formu,těším se na Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!!
První set fantazie, druhý bída, třetí to tzv. uhrála.
Bartoliová mě nemile překvapila, dnes byla hodně dobrá, ale hlavní je vítězství, a to si připisuje Woz :)
Skvělá forma, snad ji to vydrží i v Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
První set až taková fantazie nebyla, neb Bartoli špatně podávala a i jinak vršila chybu za chybou. to je pak snadné vypadat jako superman. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si vždy něco najdeš, i když máš v podstatě pravdu, se slabším servisem soupeřky to jde vždy snadnějí...ale jak se říká: kdo chce psa bít, hůl si vždy najde, sice nevím jestli se to přirovnání teď úplně hodí, ale jiné mě nenapadlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale když soupeřka netrefuje servis ani agresivní return, tak to se pak holt hraje snadno.

Doufám, že se brzy objeví hráčka typu rychlejší Moniky Seleš či Lindsay Davenport. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Caroline je dost rychlá, např. letos jsem viděl jen minimum kraťasů, které by nedoběhla. I Bartoli mě dneska svou rychlostí docela překvapila, dost toho doběhla si myslím, ve 3. setu už ale šlapala vodu.
Reagovat
smazaný uživatel
To trochu měníš téma, co? :-) Já neříkám, že je pomalá, pouze to, že není nějak super rychlá -- třeba v porovnání se Steffi Graf, Serenou, ale i třeba Zvonarevou. To, že se dobíhá dropshoty, je způsobeno především tím, že dobře čte hru a běží tam již s předstihem. i když dnes se Marion zejména v druhém setu povedlo několik dropshtů, kt. Wozniacká nečekala.
Reagovat
smazaný uživatel
Měním téma? Však říkám, že uznávám tvůj argument s tím servisem a returnem, tak nevím co si tím teď myslel...Podle mě je rychlá dost, není moc hráček rychlých jako ona. Co se týče minulosti, tak to moc nevím, protože tenis nějak extrémně nesleduju, ale každopádně ženský tenis v poslední době klesl takřka ve všech směrech, takže se není čemu moc divit. Doby Grafové a spol. už jsou pryč a po Williamskách a Clijsters už té kvality moc nezbude. Ale věřím, že z Caro vyroste taky kvalitní hráčka a k ní se přidají i některé další, jež zase ten tenis vrátí na vyšší level.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Kvalita ženského tenisu (špičky) je momentálně poměrně bídná -- viz AO, kde Kim celkem s přehledem vyhrála a přitom dobrej tenis hrála jen v prvních dvou kolech, v semifinále proti Zvonarevě a ve finále dva sety ze tří proti Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli mě každopádně ve druhém a částečně i třetím setu příjemně překvapila, škoda, že v tom třetím setu jí evidentně už dost odcházela fyzická kondice.

Wozniacká OK výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist