Grandslamová série Krejčíkové se Siniakovou skončila v semifinále US Open

7. 9. 2018, 01:55
Aktuality 11
US OPEN - Úctyhodná série vyhraných zápasů na grandslamové scéně pro Barboru Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou skončila v semifinále US Open. Vítězky letošního French Open a Wimbledonu v něm prohrály s rozjetým párem Ashleigh Bartyová, CoCo Vandewegheová a v pořadí 17. grandslamové vítězství v řadě nepřidaly.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková předvedly na posledních třech grandslamech úctyhodnou jízdu. Po triumfech na French Open a ve Wimbledonu mohly přidat další titul na US Open, kde ale dnes v semifinále prohrály i třetí letošní souboj s Ashleigh Bartyovou a CoCo Vandewegheovou, tentokrát po setech 4-6 6-7(6).

Nasazené jedničky Krejčíková se Siniakovou se za celý první set nedostaly k jedinému brejkbolu. Při podání Krejčíkové v desáté hře poprvé na vlastním servisu zaváhaly, když nenašly odpověď na třetí setbol soupeřek.

Vůbec první šance na returnu přišla pro české tenistky v devátém gamu druhé sady, ani jednu ze dvou brejkbolových příležitostí ovšem nevyužily a v následující hře čelily mečbolu. Ten odvrátily a rozhodoval tie-break.

Ve zkrácené hře nabídly divákům aktérky prvního dnešního semifinále několik dramatických výměn. Krejčíková se Siniakovou odvrátily další dva mečboly, ale na v pořadí čtvrtý mečbol soupeřek už zareagovat nedokázaly.

"Bylo tam plno nádherných výměn. Víc se ale nepodařilo, ony si to uhrály. Vždy nám chyběly dva míče," povzdechla si Krejčíková. "Obě servírují dobře i hrají výborně na síti. Byly jsme pod tlakem, ale snažily se dělat maximum," doplnila ji Siniaková.

"Jsme spíš zklamané než pyšné. Chtěly jsme vyhrát V obou setech jsme byly blízko a uteklo nám to o pár míčků. Nedá se nic dělat, snad to vyjde příští rok," řekla Krejčíková. "Na začátku sezony jsme o tom ani nepřemýšlely, jen jsme hrály jako tým. Najednou máme dva grandslamy, což je super," řekla Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou tak 17. grandslamové vítězství v řadě neslavily. Na US Open měly šanci na hattrick, který mají z roku 2013 z junioské kategorie. Tři grandslamové deblové triumfy v jedné sezoně naposledy získaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy v roce 2009. Vyhrát v Paříži, Londýně i v New Yorku v kalendářním roce jako poslední dokázaly v roce 1998 Jana Novotná se Švýcarkou Martinou Hingisovou.

Český tenis na letošním US Open po vypadnutí Krejčíkové se Siniakovou definitivně dohrál. Vandewegheová je ve finále ženské čtyřhry na grandslamu poprvé v kariéře, Bartyová už hrála finále na všech grandslamech, ale nikdy neuspěla.

Jejich soupeřkami v souboji o titul budou Timea Babosová a Kristina Mladenovicová. Nasazené dvojky v semifinále porazily 6-4 7-6(4) Samanthu Stosurovou a Shuai Zhang. Maďarsko-francouzský tandem bude usilovat o svůj druhý společný grandslamový triumf, letos ovládl Australian Open.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (6. 9. 2018)
• Čtyřhra ženy - semifinále •
Bartyová/Vandewegheová (13-Austr./USA) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-4 7-6(6)
Babosová/Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Stosur/Shuai Zhang (Austr./Čína) 6-4 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
kada.tom
Bylo na čase!
Reagovat
blixa
Ty si dement !
Reagovat
baggik
Holky nevadí, i tak neuvěřitelná šňůra. Klobouk dolů! Holt po včerejším těžkém zápase se druhý extra těžký ani ne za 20 hodin asi zvládnout nedal. Zvlášť, když se Bára včera potloukla. Pořadatelé palec dolu.
Reagovat
Dobry-den
Tomuto zápasu by klidně slušelo finále. Lepší čtyřhru jsem u žen už dlouho neviděl, spousta skvělých přestřelek u sítě.
Soupeřky ale byly lepší a postoupily zcela zaslouženě. Gratulace.

Katka si tak bude muset na post světové jedničky ještě počkat.
Reagovat
tommr
ale dneska byly soupeřky prostě lepší a naše hráčky něměly ani tu nejmenší šanci. Vzhledem k tomu, že to je už třetí jednoznačná prohra v řadě s těmito soupeřkami tak se dá říct, že už tady je určitej blok ... :(
Reagovat
FulnekUltras
tak to dopadá, když se do debla postaví dvě opravdu kvalitní singlistky, kterým jsou navíc soupeřky předhozeny unavené "na míru" - CoCo domácí titul přeju, ale jinak organizační ušácký hnus
Reagovat
tommr
jj hlavně u Báry Krejčíkový je v takovým zápase znát, že je to jen průměrná singlistka ...
Reagovat
Jan
Patrně by prohrály i kdyby byly odpočaté, ale nespravedlnost s krátkou dobou na regeneraci není na GS poprvé, nejen v deblu. A ani naposled. Podobné to je i v jiných sportech, např. na MS v hokeji. O nějakém fair play se tu může jen zdát.
Reagovat
tommr
jj zvýhodnování domácích hráček je bohužel běžný a Američani se to už ani nesnaží nějak skrývat ...
Reagovat
Nenela
Neni to jednoznacna prohra nasich hracek. Naopak, oproti predchozim prohram, kdy v obou pripadech uhraly proti paru Barty/Vandeweghe jen 4 gemy dohromady, je tu velke zlepseni. Priste je muzou porazit. Ja to vidim pozitivne.
Reagovat
tommr
to je pravda. Doufám, že na TM jim ty porážky vrátí i s úrokama ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist