Grandslamová vítězka a světová jednička, to zní dobře, pochvalovala si Wozniacká

27. 1. 2018, 19:45
Aktuality 16
Světovou jedničkou byla už 67 týdnů, neustále jí ale bylo předhazováno to, že je jedničkou, které chybí velké tituly. Byla označována za `pinkálistku`, co jen čeká na chyby soupeřek a sama si mnoho bodů neuhraje. Nyní je ale vše jinak. Dánka Caroline Wozniacká je po dlouhých šesti letech zpět v čele žebříčku WTA a na svém kontě má titul z Australian Open.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Poprvé se dánská tenistka probojovala do čela žebříčku WTA v říjnu 2010. Jako světová jednička zakončila roky 2010 a 2011 a mezi elitou se udržela i v následujících letech. Výraznější propad přišel až v roce 2016, kdy se i kvůli zdravotním komplikacím propadla až na 74. místo. Vloni se však Wozniacká znovu prodrala zpět mezi ty nejlepší a rok zakončila senzačním triumfem na Turnaji mistryň, kde tak vybojovala svou dosud nejcennější trofej.

Až dnes však Dánka umlčela všechny ty, kteří jí často předhazovali, že dosud nebyla tou `pořádnou světovou jedničkou`. Chyběly jí grandslamy a velké trofeje, po dnešním triumfu na Australian Open je ale vše jinak. "Jsem šťastná, že jsem vyhrála, hrozně moc to pro mě znamená. Odstartovat rok takovýmto způsobem je snem každého sportovce a je to pro mě hodně speciální a cenný okamžik," konstatovala Dánka, jež se díky triumfu na Australian Open v pondělí po šesti letech vrátí na post ženské tenisové jedničky. "Být grandslamovou vítězkou a zároveň i světovou jedničkou zní opravdu skvěle," dodala s úsměvem na rtech sympatická Dánka.

"Konečně se mě teď přestanete ptát, kdy už konečně vyhraju grandslam. To je možná jedno z největších pozitiv na dnešním vítězství," smála se Wozniacká. "Teď už budu jen čekat na otázku, kdy vyhraju druhý grandslam (smích). Ne, dělám si legraci. Teď jsem neuvěřitelně šťastná, že mám vedle sebe tuhle krásnou trofej a chci si tento okamžik a následující dny maximálně užít."

"Samozřejmě, že jsem jinou hráčkou než v roce 2010, kdy jsem se poprvé dostala na první příčku. Jedna věc se ale ani po těch letech nezměnila - moje láska k tenisu. Když děláte něco, co milujete, chcete být pořád lepší a lepší a máte obrovskou motivaci se neustále zlepšovat. Jsem starší a za ty roky už jsem nasbírala spoustu zkušeností, odehrála stovky zápasů a naučila se mnoho nových věcí. I moje hra je teď asi někde úplně jinde a možná i díky tomu tu teď sedím jako vítězka grandslamu. A možná i ještě díky tomu, že jsem nikdy nepřestala věřit tomu, že to můžu dokázat."

Dánka hrála finále grandslamu potřetí v kariéře stejně tak jako její finálová soupeřka Simona Halepová. Ta po dnešní porážce na svou premiérovou grandslamovou trofej i nadále čeká. "Tohle je prostě tenis. Pokaždé jdete do zápasu s tím, že víte, že šťastná může být na konci jen jedna strana. Je to těžké, ale tak to je. Je mi líto, že Simona dnes prohrála, protože odehrála výborný turnaj a jistě by si tu trofej také zasloužila, ale na druhé straně jsem šťastná sama za sebe. V tomhle se prostě nemůžete ohlížet na ostatní, tak to ve sportu nefunguje."

"Myslím, že dneska už jen dojdu domů a půjdu spát s Daphne (trofej pro vítězku ženské dvouhry na Australian Open)," smála se vítězka 28 turnajů na okruhu WTA. "Jak jsem už řekla, je to pro mě splněný sen a hodlám si to patřičně užít."

Wozniacké k vítězství blahopřála nejen spousta fanoušků, ale i jejích kolegyň z okruhu WTA. Martina Navrátilová pogratulovala oběma finalistkám k báječnému výsledku a uvítala Dánku do klubu grandslamových šampionek, Britka Kontaová na svém profilu na Twitteru napsala, že je šťastná, že hraje ve stejné době jako Wozniacká s Halepovou, neboť jejich finálový zápas byl jedinečný, a Shelby Rogersová poukázala na to, že finálový duel musel bavit každého diváka v hledišti i u televize. "Taková je síla ženského tenisu," napsala Rogersová na svém Twitteru.

S gratulací se připojila mimo další i kamarádka Wozniacké Serena Williamsová, jež je na mateřské dovolené. "Jsem tak dojatá! Jsem na tebe strašně moc hrdá," vzkázala Američanka dánské kamarádce.

Komentáře

16
Přidat komentář
FulnekUltras
si v rozestupu let napsala Caro - a je další plně zaslouženou světovou jedničkou. Střídají se nám tam teď ty správné holky - a Simona se svého GS jistě také dočká.
Reagovat
svetova.dvojka
A ani není moc hezká, kamarád jí viděl i na živo a nic moc, možná je to tím, že při zápase není namalovaná...
Ale v 18ti vypadala o mnoho líp, stárne hodně rychle Kája...
Reagovat
Jabadu
Jak kamarád? Jakej kamarád?
Já už tuším, kdo jsi.
Já tě dokonce virtuálně znám!
Tvoje pizza, která by nakrmila půl Salehu, je přece pověstná.
Že mě to hned nenapadlo, Jirko!
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Halep vedla 4:3 v rozhodujícím setu, ale pak si Polka vzala medical time-out... a zápas otočila..., to byl pěkný hnus tohleto, takhle nečestně zastavit rozjetou Halepovou.
Reagovat
lvicek
Halep mela taky MTO, ted uz si nepamatuju uplne presne, ale myslim, ze to bylo nekdy v druhem setu - nebyla to nahodou uplne ta sama situace?
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle se na to, ale nemůžeš dívat. MTO bere během zápasů spousta hráčů a hráček. Mne když např. začnou bolet záda, nebo koleno, tak se na chvíli zastavím, a snažím se to rozhýbat, a pak pokračovat v činnosti. V takovém zápase, to je daleko náročnější. Bylo vidět, že Caroline ztratila rytmus a možná měla bolesti. Osobně, jsem v obrat nevěřil, ale během té masáže nohy si zřejmě srovnala myšlenky a zkusila s tím zápasem ještě něco udělat. Za stavu 5-4 a 30-30, ale zahrála fantastickou výměnu, a získala MB, a tím podle mě Simonu zlomila. Kdyby tu výměnu nezískala, tak myslím, že Simona by ten zápas vyhrála. Jinak, obě hráčky dost často využívají MTO, a že to je fyzicky náročné, je zřejmé.

https://www.youtube.com/watch?v=FBLTEZ3IRZ0
Reagovat
svetova.dvojka
Jo běhala poté jako kamzík..., tak jaképak zranění, šlo čistě o taktiku, zastavit rozjetou soupeřku...
Reagovat
Fandina
A jak to víš, že šlo o vychytralost. Halep také měla MTO a pak vyhrála set.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ji to nejspíš pomohlo. takové zápasy hraješ párkrát za život, a zřejmě do toho dáš všechno. Nicméně je to můj pohled a každý vidí, to co vidět chce. Ale gaučové sportovce přesvědčovat nehodlám...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte toho !! Zbytečné debaty o nějakém MTO.To už zkrátka patří k tomu nejsprostšímu a nejhoršímu nefér způsobu boje. Jak vidět nikdo s tím nic nedělá a ani neřeší. Navíc současný ženský vrcholový tenis je především o nenávisti, trvalém chtíči vyhrát za každou cenu a silové úderové chudosti doplněné retardovaným patologickým hyperventilačních řevem, eufemisticky nazývaným " hekání".
Chtěl by někdo mít jinej názor ? Klidně ale proistě je to tak. Kdo těmito "vysoce sportovními" atributy nevládne, je prostě mimo.
Jistě se budeme na tenis dívat dál, co stím ? A budeme si namlouvat, že to co píšu je nepravda. Co s tím ? Nic.
Reagovat
brixner
Jen počkej, až Serena dokojí :-))
Reagovat
milik254
Serena se na první místo nevrátí.
Reagovat
Fandina
Hezký článek. Jsem ráda, že Caro vyhrála. Pár let už jí fandím a mám radost s ní, je to moje pinkálistka. Ještě jednou gratulka. Byl to hezký zápas a Caro nakonec vyhrála. Byla lepší.
Reagovat
Petr.Pokorny
Děkuji za chválu :))
Reagovat
turista
Nejsem sice fanda Caro, ale tenis umí a je hezká. To se musí uznat.
Reagovat
Krisboy
Pobrečel jsem si Caro, pobrečel...:) Užij si to!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist