H+H v Singapuru prohrály, o semifinále ale nepřišly

30. 10. 2015, 07:12
Aktuality 17
Tři české tenistky si na Turnaji mistryň zahrají o finále. Krátce po Petře Kvitové postoupily v Singapuru ze základní skupiny také Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v deblové soutěži. České tenistky dnes sice prohrály s párem Kopsová-Jonesová/Spearsová, stačilo jim ale získat pět gamů, což se jim podařilo.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Uhrát alespoň pět gamů a nedostat v žádném setu "kanára". Takový byl cíl Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké před posledním zápasem v Červené skupině proti americké dvojici Kopsová-Jonesová/Spearsová. Výhodné podmínky jim zajistila dnešní výhra Martiny Hingisové a Sanii Mirzaové, které porazily Timeu Babosovou a Kristinou Mladenovicovou 6-4 7-5, prodloužily si vítěznou sérii na 20 zápasů a bez ztráty setu postoupily do semifinále Turnaje mistryň.

Hlaváčková s Hradeckou sice přišly v úvodním setu třikrát o podání, dvakrát ale samy prolomily soupeřkám servis a navzdory tomu, že sadu prohrály 3-6, měly semifinále na Turnaji mistryň na dosah. Následující set odstartovaly H+H lépe, a když si Lucie Hradecká za stavu 1-1 udržela podání, bylo o druhém postupujícím páru ze skupiny rozhodnuto. České tenistky sice zápas prohrály v super tie-breaku, ale na tom, že si zahrají v semifinále, to nic nezměnilo.

"Prožila jsme si zápas do posledního míče jako o všechno a byla jsem patřičně zklamaná. Až v šatně mi oznámili, že už to během druhého setu věděli, takže jsem mírně za žolíka týmu," přiznala po utkání Hlaváčková, která před zápasem nechtěla slyšet žádné propočítávání postupové matematiky.

"Je to úžasný, teď už nemáme co ztratit," radovala se Hradecká, jež se spolu se svou deblovou partnerkou dostala na Turnaj mistryň jako náhradnice.

V duelu o finále se české tenistky střetnou se Španělkami Garbiňe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou, které se rovněž kvalifikovaly až po odhlášení jiného páru. "V týdnu jsem na ně koukala a musím říct, že Muguruzaová je v úžasné formě. Je nebezpečná zezadu a na servisu, Carla kouzlí na síti a přináší deblového ducha, ale určitě máme šanci," uvedla Hlaváčková.

H+H se se Španělkami utkaly zatím jednou, letos ve finále travnatého turnaje v Birmingamu prohrály ve dvou setech.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Červená skupina - čtyřhra:
Kopsová-Jonesová/Spearsová (6-USA) - Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) 6:3, 3:6, 11:9
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Babosová/Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6:4, 7:5

Tabulka:
1. Hingisová/Mirzaová 3 3
0
6:0 3
2. Hlaváčková/Hradecká 3 1
2
3:4
1
3. Babosová/Mladenovicová 3 1 2 2:4 1
4. Kopsová-Jonesová/Spearsová 3 1 2
2:5 1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
milik254
Andrea Hlavackova ?@AndreaHlavackov 1h1 hour ago
Andrea Hlavackova Retweeted WTA
Too bad I had no idea @TennisTV,until after the match,that we just needed5 games,I thought we need to win it all ????????????
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka H ještě neměla po 3 gamech úder do hřiště
Reagovat
smazaný uživatel
Mirza a hlavne Hingis sú dôvod, prečo ma začal baviť ženský double. Radosť sa na ne pozerať.
Reagovat
smazaný uživatel
hrají nahoře bez či co?
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
blixa
To musíš favorizovat jiný pár. Jen nevím, kolikátý jsou ve WTA ?

http://www.zootoday.com/girls/archive/2009/06/30/kelly-and-madison-do-wimbledon.htm
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby o pořadí hlasovali fanoušci... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nahoře bez bohužel nehrají, ale to nevadí. Na Martinu se rád podívám i oblečenou a s Paesem, je to skutečně radost.
Reagovat
Jan
I bez Paese.
Reagovat
slacker
Od Paese dolu bez
Reagovat
tommr
k postupu jim dneska bude stačit i dvousetová prohra pokud při tom získají aspoň 5 her. Neumím si představit, že by hrály tak špatně a nedokázaly to ... :)
Reagovat
pockerface
Bacha pořád to jsou ženský a ženská psychika je sviňa :-) Můžou se pořádně rozsypat. Hlavně Andrea by měla zabrat. Snad to holkám vyjde.
Reagovat
tommr
aspoň 5 her by měly Háčka uhrát i kdyby hrály sebehůř. A nezapomen, že nápor na psychiku to bude hlavně pro Američanky ... :)
Reagovat
slacker
napor na psychicku je cist pesimisticke nebo prizdisracke prispevky
Reagovat
tommr
neotravuj demente ... :(
Reagovat
slacker
zmiz nebo zhebni hajzle
Reagovat
Kozoroh
Proč si nedáš slackera do ignoru?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist