H+H vypadly, české barvy zachraňuje Peschkeová

3. 7. 2013, 18:53
Aktuality 5
Hned čtyři české tenistky si na letošním Wimbledonu mohly zahrát v deblové soutěži o finále, podařilo se to ale jen jedné. Předloňská vítězka čtyřhry v All England Clubu Květa Peschkeová postoupila na londýnském grandslamu do semifinále, když spolu s Němkou Grönefeldovou porazily turnajové trojky Naďu Petrovovou a Slovinku Srebotnikovou. Hůř dnes dopadly Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, které vypadly ve třech setech, a na semifinále nedosáhla ani Barbora Záhlavová-Strýcová.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Květa Peschkeová v roce 2011 vyhrála Wimbledon s Katarinou Srebotnikovou, se kterou se pak společně stala i světovou jedničkou deblového žebříčku. Dnes se obě tenistky ocitly na opačných stranách kurtu: česká tenistka bojuje o titul po boku Anny-Leny Grönefeldové, zatímco Srebotniková tvořila spolu s Naďou Petrovovou třetí pár turnajového pavouka.

Po brzké výměně brejků dnes sahaly po zisku úvodní sady Peschkeová se svou deblovou partnerkou, které za stavu 5-4 nechaly soupeřky srovnat. Dlouho je to ale mrzet nemuselo: sedmá nasazená dvojice se dočkala ve zkrácené hře, kterou získala poměrem 7-2.

Srebotniková s Petrovovou prolomily soupeřkám servis jako první i v další sadě, Peschkeová s Grönefeldovou však znovu rychle dohnaly ztrátu a po dalším brejku v osmé hře se dostaly do vedení 5-3. Tentokrát už nezaváhaly a čistou hrou zápas ukončily.

O finále si česko-německý pár mohl zahrát s loňskými finalistkami Wimbledonu Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou, ty ale nedotáhly do vítězného konce dobře rozehrané utkání proti australské dvojici Bartyová/Dellacquaová.

"H+H", které zůstaly po vyřazení Sary Erraniové a Roberty Vinciové nejvýše nasazenou dvojicí, zvládly v poklidu první sadu 6-2, pak už se jim ale nepodařilo získat podání soupeřek. V rozhodujícím setu pak jediný a rozhodující brejk přišel za stavu 5-4 pro Australanky, které mohly slavit postup přesně po 100 minutách.

Českou účast v semifinále nerozšířila ani Barbora Záhlavová-Strýcová. Spolu s Němkou Julií Görgesovou proti Japonce Šuko Aojamaové a Chanelle Scheepersové z Jihoafrické republiky sehrály vyrovnaný zápas, ale prohrály 6-7 7-5 a 4-6.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 22,56 milionu liber):
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Peschkeová (7-Něm./ČR) - Petrovová/Srebotniková (3-Rus./Slovin.) 7:6 (7:2), 6:3, Bartyová/Dellacquová (12-Austr.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 2:6, 6:2, 6:4, Aojamaová/Scheepersová (Jap./JAR) - Görgesová/Záhlavová-Strýcová (16-Něm./ČR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:4, Hsieh/Peng (8-Tchajwan/Čína) - Jankovičová/Lučičová-Baroniová (Srb./Chorv.) 6:4, 7:5.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klíčový byl asi první gem druhého setu. Měly 2 BP za stavu 15:40.
Reagovat
VlS
Neviděl jsem to, celé, ale co jsem viděl , tak Andrea hrála hrozně.
Reagovat
PetaM
Je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem na SlamTrackeru poslední game, který poslední být neměl. Hradecká naservírovala dvě dvojchyby za stavech 0-0 a 15-30. Pak to je hold těžký.
Reagovat
PetaM
Ke Třetímu setu nemuselo vůbec dojít. Od té doby, co začala Andrea hekat, začala také dělat více chyb. Myslím, že chyba je na straně obou, bohužel :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist