Haas otočil zápas proti Kohlschreiberovi a ve finále vyzve Djokoviče

13. 6. 2009, 20:43
Aktuality 6
Německý tenista Tommy Haas zdolal na domácím turnaji v Halle krajana Philippa Kohlschreibera a po více než dvou letech si znovu zahraje ve finále podniku ATP. Jedenatřicetiletý hráč, jehož kariéru poznamenala série zranění, dnes porazil aktuální německou jedničku ve třech setech a ve finále si zahraje proti Novaku Djokovičovi, který přehrál Belgičana Rochuse poměrem 7:6 a 6:4.
Tommy Haas

Dlouho to přitom vypadalo, že Kohlschreiber bude hrát v Halle o titul podruhé za sebou. První set proti Haasovi získal hladce 6:2, druhý ale ztratil v tie-breaku. Ve třetí sadě si znovu vypracoval náskok a za stavu 5:3 podával na vítězství. Vlastními chybami se o šanci připravil, Haas možnost vrátit se do zápasu využil a ve druhé zkrácené hře proměnil třetí mečbol.

„Už nejsem nejmladší a na okruhu ATP se pohybuji dlouhou dobu. Chvíle, jako tato, si musíte užít, to je bez debat. Dostat se do finále po takovém průběhu pro mě hodně znamená a vítězství si cením o to více, že se hraje právě v Německu,“ říká bývalý druhý tenista světa, jenž ve finále hrál naposled v únoru 2007 v Memphisu.

V souboji o titul čeká domácího tenistu Novak Djokovič a Haas i přes nepříznivou vzájemnou bilanci (0-2) předem nic nevzdává. „V Indian Wells jsem měl ve druhém setu šanci na break a odehrál jsem dobrý tie-break. Ale pochopitelně je Novak favoritem. Pokud však využiju nabídnuté šance, budu mít dobrou šanci uspět,“ dodává pozitivně naladěný rodák z Hamburku, který prohrál s Djokovičem naposled letos v březnu v Indian Wells ve dvou setech.

Ani srbský tenista dnes neměl cestu do finále snadnou. Proti Olivierovi Rochusovi si sice vypracoval na úvod vedení 4:1, nevyužil ho, a poté za stavu 5:4 promrhal tři setboly. V rozhodujícím tie-breaku se belgický outsider dostal dokonce do vedení 6-5 a 7-6, ale nakonec se z vítězství ve zkrácené hře radovala světová čtyřka.

Ve druhém dějství začal Djokovič hrát lépe od základní čáry a za stavu 2-2 získal break. Rochus se nevzdal a v osmé hře měl šanci na zisk soupeřova podání, kterou však nevyužil a další komplikace si favorizovaný Srb nepřipustil.

„Dnes jsem se na všechny míčky hodně nadřel, hlavně při jeho servisu. Mohli jste vidět, že Olivierovi sedí hra na rychlých površích. Proti Haasovi jsem papírovým favoritem, ale nechci se dostávat pod tlak jako favorit, protože i Tommy zde zahrál několik skvělých utkání,“ dodal populární Djoker, kterého čeká teprve druhé finále na travnatém povrchu, když se loni probojoval do finále v londýnském Queen ´s Clubu.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srbsko) - O. Rochus (Belgie) 7:6, 6:4
Haas - Kohlschreiber (oba Německo) 2:6, 7:6, 7:6.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se stalo s Novakem? Viděl to někdo živě? Hrál Haas tak dobře?
Reagovat
skott
Obvykly Djokovic na trave - priserny pohyb, desetkrat uklouznul, mizerne voleje, zadna bojovnost...No Haas mu sice sam nabidl tie-break svymi doublefaulty, ale stejne v poklidu vyhral.Skoda jen, ze se mi sekl na konci prenos a neslysel jsem na co se Djokovic vymlouval tentokrat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za koment. Třeba se nevymlouval ... :)
Reagovat
skott
mozna ne, nevim;)
Jeste k Tommymu, uz jsem ani nedoufal, ze by jeste vyhral nejaky turnaj, rozhodne ne jiny nez na betonech v Americe, ale hral vyborne, porazil skvele soupere a titul si vazne zaslouzi!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Oliviera, hrál na turnaji suprově.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda? Ani nie.... :) Ja si myslím, že to dopadlo dobre ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist