Hájek a Vaněk v Ostravě postupují, venku je Baghdatis i Minář

28. 4. 2009, 11:46
Aktuality 1
CHALLENGER OSTRAVA - Až 368. hráč světa Jan Hájek vstoupil do domácího challengeru v Ostravě vítězně, když porazil Němce Floriana Mayera. Na poslední chvíli se z turnaje odhlásil Ivo Minář a už úvodní kolo nezvládl nejvýše nasazený Baghdatis.
Jan Hájek

Český tenista Jan Hájek, jenž v Ostravě prošel kvalifikací, dnes porazil 7-6 6-1 Němce Floriana Mayera, kterého zdolal i před dvěma lety ve Světovém poháru družstev v Düsseldorfu. Mayer letos hrál už třikrát ve finále challengerového podniku. Jeden dokonce vyhrál. Pětadvacetiletý Hájek si o čtvrtfinále zahraje s Brazilcem Ricardem Mellem.

Velké problémy měl se svým úvodním zápasem třicetiletý Jiří Vaněk. Ten se po roce vrátil na místo svého posledního triumfu, s krajanem Adamem Vejmělkou se však trápil ve třech setech. V rozhodujícím dějství dokonce prohrával 3-5, nakonec ale utkání po boji zvládl. V dalším utkání narazí na Němce Kindlmanna, jenž vyřadil Slováka Červeňaka.

Challenger v Ostravě už opustil kyperský tenista Marcos Baghdatis. Nasazená jednička a někdejší osmý hráč světa, který se na turnaj s dotací 50 tisíc dolarů přijel rozehrát po loňském zranění, podlehl Lukaszi Kubotovi z Polska ve dvou setech hladce 4-6 1-6.

Baghdatisovi se po pěti letech návrat na ostravskou antuku nevydařil. První set prohrál vinou ztraceného servisu ještě po vyrovnané bitvě, ale pak ho vytáhlý Polák zničil precizní hrou bez jakýchkoli chyb. I když se Kypřan snažil zápas zvrátit, častěji kazil a Kubot mu svým stylem hry nedal žádnou šanci.

Z podniku Prosperita Open v Ostravě se na poslední chvíli odhlásilo největší české želízko v ohni Ivo Minář, jenž měl plnit roli turnajové dvojky. Český tenista minulý týden vyhrál turnaj v Sofii, po návratu do rodné vlasti ho však skolila angína. V hlavní soutěži Mináře nahradí Slovák Ivo Klec.

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
úterní výsledky (28. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Vaněk (5-ČR) - Vejmělka (ČR)
2-6 7-5 7-5
Hájek (ČR)
- Mayer (Něm.) 7-6 6-1
Kubot (Pol.) - Baghdatis (1-Kypr) 6-4 6-1
Decoud (8-Arg.) - Reister (Něm.) 6-7 6-3 6-3
Darcis (3-Belg.) - Semjan (SR) 7-5 6-4
Kindlimann (Něm.) - Červeňák (SR) 6-4 6-4
Dodig (Chorv.) - Alcaide (Šp.) 4-1 skreč A.
Hrbatý (SR) - S. Robert (Fr.) 2-6 6-1 6-4
K. Anderson (JAR) - Brzezicki (Arg.) 7-6(4) 6-4
Luczak (Austr.) - De Chaunac (Fr.) 7-6(5) 6-1
Horečný (SR) - I. Klec (SR) 5-3 skreč K.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Hájkovi to manželství evidentně prospívá, teď se mu daří jako už dlouho ne:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist